...
Napisał(a)
Podczas robienia niektorch cwiczen odczuwam bol w plecach( w "krzyzu")ale niejest to duzy bol. Np jak sie dlugo schylam,zamiatam to mnie boli dosc ostro.Macie tak ? :P Co o tym sadzicie ? Jak temu zaradzic ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ten trening bede wykonywal przez 5 tygodni,skupilem sie glownie na plecach zeby poprawic wade kregoslupa, i zey mnie nie bolalo w krzyzu :):) a takze na klatce(bo jest slaba i mala) i nogach. Mam nadzieje ze pomoga mi te cwiczenia w "naprawie" plecow (tj.bole i odstajace lopatki).
Poniedzialek:
Klata
-WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ 12 10 10 8 8 6
-ROZPIĘTKI ZE SZTANGIELKAMI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ 10 10 10 10
-WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ WĄSKIM UCHWYTEM 12 10 10 8
Nogi:
-PRZYSIADY ZE SZTANGĄ NA BARKACH 12 10 10 8
-WSPIECIA NA PALCE W STANIU 12 10 10 8
Wtorek:
Plecy
-PODCIĄGANIE NA DRĄŻKU SZEROKIM UCHWYTEM (NACHWYT) 10 10 10 10
-PODCIĄGANIE SZTANGIELKI W OPADZIE(WIOSŁOWANIE) 10 10 10 10
-WZNOSY BARKÓW "SZRUGSY" 10 10 10 10
Kaptury-barki
-Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 12 10 10 8
Czwartek:
Klata
-WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOME 12 10 10 8 8 4
-WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE SKOŚNEJ-GŁOWĄ W GÓRĘ 12 10 10 8
-PRZENOSZENIE SZTANGIELKI W LEŻENIU W POPRZEK ŁAWKI POZIOMEJ 12 10 10 8
Nogi
-PRZYSIADY WYKROCZNE: 12 10 10 8
-ODWROTNE WSPIĘCIA W STANIU 12 10 10 8
Piatek
Plecy
-SKŁONY ZE SZTANGĄ TRZYMANĄ NA KARKU (TZW. "DZIEŃ DOBRY") 12 10 10 8
-"MARTWY CIĄG" 12 10 10 8
Kaptury-barki
+ zwisy po cwiczeniach plecow, i rozciaganie
Prosze o ocene.Co dodac co wyzucic?.Kolejsnosc cwiczen? itp, itd. Mile widziane lepsze cwiczenia.
Poniedzialek:
Klata
-WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ 12 10 10 8 8 6
-ROZPIĘTKI ZE SZTANGIELKAMI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ 10 10 10 10
-WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJ WĄSKIM UCHWYTEM 12 10 10 8
Nogi:
-PRZYSIADY ZE SZTANGĄ NA BARKACH 12 10 10 8
-WSPIECIA NA PALCE W STANIU 12 10 10 8
Wtorek:
Plecy
-PODCIĄGANIE SZTANGIELKI W OPADZIE(WIOSŁOWANIE) 10 10 10 10
-WZNOSY BARKÓW "SZRUGSY" 10 10 10 10
Kaptury-barki
Czwartek:
Klata
-WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOME 12 10 10 8 8 4
-WYCISKANIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE SKOŚNEJ-GŁOWĄ W GÓRĘ 12 10 10 8
-PRZENOSZENIE SZTANGIELKI W LEŻENIU W POPRZEK ŁAWKI POZIOMEJ 12 10 10 8
Nogi
-PRZYSIADY WYKROCZNE: 12 10 10 8
-ODWROTNE WSPIĘCIA W STANIU 12 10 10 8
Piatek
Plecy
-SKŁONY ZE SZTANGĄ TRZYMANĄ NA KARKU (TZW. "DZIEŃ DOBRY") 12 10 10 8
-"MARTWY CIĄG" 12 10 10 8
Kaptury-barki
+ zwisy po cwiczeniach plecow, i rozciaganie
Prosze o ocene.Co dodac co wyzucic?.Kolejsnosc cwiczen? itp, itd. Mile widziane lepsze cwiczenia.
...
Napisał(a)
A masz moze jakas wade kregoslupa ?? bo chyba to by cos wyjasnialo. Albo powinienes sie lepiej rozgrzac przed treningiem ale bardziej bym stawial na male skrzywienie kregoslupa, mam mniej wiecej cos podobnego tyle ze juz mnie plecy nie bola napisz jaki masz staz i przy jakich cwiczeniach cie boli Pozdroo
Jeśli coś robisz rób to dobrze, albo wcale
MOJE FOTY http://www.sfd.pl/Nie_śmiac_się..-t302903-s2.html
...
Napisał(a)
Trenuje ok 5 miesiecy.Boli mnie przy robieniu barkow(przod,tyl), Wyciskanie "francuskie" sztangi w siadzie.Mozliwe ze mam wade kregoslupa, mam dosc odstajace lopatki.Patrzac z boku, moja plecy,kregoslup ieco przypominaja litere S.
...
Napisał(a)
Witam
Wiem z doświadczenia, że takich boleści nie należy lekceważyć - w czasie wakacji przeleżałem 6 tygodni bo podczas jednego trenu "plecy powiedziały dość", poźniej jeszcze przez miesiąc nie ćwiczyłem z obawy o plecy ale teraz już wszystko jest ok.
Podsumowując - odpuść sobie trenowanie na jakiś czas albo tylko ćwiczenia, podczas których czujesz ból.
A tak najlepiej to zgłoś się do specjalisty bo kręgosłup jest tylko jeden i należy go szanować.
Taka jest moja rada ale zrobisz jak uważasz.
Przeczytaj jeszcze ten artykuł Mawashiego https://www.sfd.pl/Prostujemy_swoje_plecy-t150514.html
pozdrawiam
Wiem z doświadczenia, że takich boleści nie należy lekceważyć - w czasie wakacji przeleżałem 6 tygodni bo podczas jednego trenu "plecy powiedziały dość", poźniej jeszcze przez miesiąc nie ćwiczyłem z obawy o plecy ale teraz już wszystko jest ok.
Podsumowując - odpuść sobie trenowanie na jakiś czas albo tylko ćwiczenia, podczas których czujesz ból.
A tak najlepiej to zgłoś się do specjalisty bo kręgosłup jest tylko jeden i należy go szanować.
Taka jest moja rada ale zrobisz jak uważasz.
Przeczytaj jeszcze ten artykuł Mawashiego https://www.sfd.pl/Prostujemy_swoje_plecy-t150514.html
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Poslucham Cie i wybiore sie do lekarza niech to zbada :) Dzieki za link napewno sie przyda. A nie sadzisz ze moze to byc zwiazane z miesniami prostownikami grzbietu ?
Dzieki i pozdrawiam
Dzieki i pozdrawiam
...
Napisał(a)
dobre pytanie... mam tak samo... koncze cwiczenie barków, schylam sie zeby odlozyc sztangielki i juz jest ciezko sie wyprostowac:/ ale na drugie dzien mija... tez wybiore sie do lekarza...
dzieki za dobry temat
dzieki za dobry temat
ból nie istnieje...
...
Napisał(a)
jakie robisz ćwiczenia na plerki??
Sog nie wystawiony jest nic nie warty!!
http://www.sfd.pl/temat176217
...
Napisał(a)
ściagnie drazka wyciagu gornego, przyciaganie wyciagu dolnego, podciaganie sztangielek w opadzie tulowia i podciaganie konca sztangi... Nie podciagam sie na drażku z obawy przed uszkodzeniem kregoslupa... Pozniej na barki: wyciskam sztangielki siedzac, unosze bokami na stojaco i unosze bokami w opadzie tulowia(o ile barki mają tu znaczenie-robie to na jednym treningu)... a i jeszcze szrugsy:)
ból nie istnieje...
...
Napisał(a)
A ja jedynie PODCIĄGANIE SZTANGIELKI W OPADZIE(WIOSŁOWANIE)x4,PRZNOSZENIE SZTANGI W LEŻENIU NA ŁAWCE POZIOMEJx2,NOI naciaganie "sprezyny" rownolegle do klatki piersiowejx4 I wszystkow 2 razy w tygodniu.
W takim zestawieniu cwicze ok 1,5 miesiaca wczesniej robilem jedynie wioslowanie.
W takim zestawieniu cwicze ok 1,5 miesiaca wczesniej robilem jedynie wioslowanie.
...
Napisał(a)
sorry, ze sie z pytaniami podlaczam do tematu:) moge??:)
ból nie istnieje...
Poprzedni temat
jak zrobic mase i sile do kwietnia 07
Następny temat
trening na wzorze treningu thiago
Polecane artykuły