Jak większość z was zauważyła od dłuższego czasu sporo osób stosujących bolda ma wyzerowany estardiol,wg labów poniżej wykrywalności
Na starym lapku miałem zapisane jak ktoś tłumaczył że to jest jak najbardziej możliwe,lecz stary lapek padł i zapiski poszły ....
trochę szukałem i może najpierw kilka przemyśleń .
Pierwsza sprawa argument że kiedyś bold nie zerował estro ,no właśnie "kiedyś" czy kiedyś w boldzie był bold??
pamiętam jak chyba B50 pisał i (wrzucał?? ) badania że w żadnym boldzie nie było eq w środku ,a było badanych kilka firm
czy teraz mamy dobrego bolda ze zeruje e2??
Druga sprawa , może to wina labu?? czy jest możliwość że bijąc bolda część labów może podawać nie dokładny wynik e2??
coś w rodzaju jak wbijamy tren to większość labów przekłamuje2 i pokazuje je w kosmosie , lecz część nowych labów z nowsza aparatura już tego wyniku nie przekłamuje .Jest jakaś możliwość że dział to w druga strone? wyjasnie co mam na myśli ,razem z kolezka biliśmy tri bolda ta sama firma ten sam wypust
ja dodatkowo jadłem do tego symex i na badaniach e2 ponad widełkami u znajomego e2 poniżej wykrywalności?? Fakt badania były w 2 różnych labach dlatego może te wyniki różne.Nie wpadliśmy wtedy na pomysł aby powtórzyć badania ale zamienić się labami i sprawdzić czy wyjdzie to samo???
sprawa 3 i dość ciekawa "teoria" wkleję może całą treść poniżej
Rozmawiał z kims kto co
roku robi forme na boldku i ma duże zaplecze w postaci doświadczenia. U
niego wygląda to tak. Jak do boldka ma za mało testosteronu to estro mu
spada w dół. Powiedział, że te 300 mg testo u niego to zdecydowanie za
mało. Mówił, ze on żeby to dobrze wychodziło na badaniach i boldek
działał jak trzeba musi trzymać stosunek 1 jednostka boldka do
1.6jednostki testo na tydzień - u każdego wiadomo będzie to trochę
inaczej wyglądało. Chłop twierdzi, ze boldek zawsze tak działał , tylko ostatnimi laty jest dużo więcej dobrego bolda który trzyma stężenia
kilku znajomych co biło gotowańce pod zamówienie mieli podobne problemy ,jeden e2 kaplica drugi norma, oczywiście badania w różnych labach niestety robione.
Lecz u kilku to e2 poniżej wykrywalności nie dawała żadnych oznak tak niskiego e2 , a jak na nich działa takie niskie e2 doskonale wiedza jak prze zawodami zbijają do tak niskich wartości .
Może to zbijanie e2 jest też sprawa mocno indywidualną jak np. z wywalanie m e2 ? jeden na 250 testa będzie maił e2 wywalone 6 krotnie inny na 750 testa e2 podbite dwukrotnie tylko
tak samo z prolaktyna 200 deki i prolka kosmos inny 600 deki i prl w górze ale czasem nawet i w widełkach
zapraszam do dyskusji