WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Blog treningowy [Kropii]

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 975

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Wiek 33 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 112
Witam chce zacząć redukcje tak na poważnie zawsze gdy zaczynałem przegrywałem z samym sobą bo wpadało piwko, słodycz kiepskie żarcie.
Chciał bym tutaj wrzucać swoje postępy z zdjęciami poto że jak przyjdzie głupi pomysł wypicia piwka, obżarstwa to odpalę Forum i mam nadzieję że się zmotywuje bardziej do nie wypicia. Chcę tutaj te wpisy potraktować jako takie dodatkowe wsparcie "mentalne" powiedzmy.

Swoje 0 kcal wyliczyłem na 3000.
Dieta ułożona około 2700 kcal

Pracuję w systemie 24-godzinnym zazwyczaj w robocie jestem 12 razy w miesiącu więc przez ten czas mój sen jest bardzo słaby. Zastanawiałem się czy robić treningi po pracy czy lepiej przed robotą wstać godzinę wcześniej i pójść na trening po przespanej nocy a nie po szarpanej (przez 24 h pracy snu przerywanego mam z 4/5 godzin)
Oczywiście w dni wolne z zachowaniem regeneracji trening też będzie robiony.
FBW A i B bez cardio tylko kroki średnia 8 tysięcy codziennie.
Staż na siłowni - można powiedzieć że chodziłem rekreacyjnie.

Ankieta
Waga : 100
Wzrost : 186
Obwód klatki :115
Obwód ramienia : lewy 39 / prawy 41
Obwód talii : 110
Obwód uda : 62
Obwód łydki : 42
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 28%
Aktywność w ciągu dnia : kroki średnio 8 tysiecy
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 2/3 x tygodniu siłownia FBW
Odżywianie : staram sie utrzymać w danej kaloryce jak odejde od swojej ułożonej diety
Cel : spokojna redukcja
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia : dobry
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : ------
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : kreatyna, cyrtulina, magnez, wit C, wit D, omega 3/6/9, ashwagandha, maślan sodu, chrom
Stosowane wcześniej diety ; stosowałem ale ciezko bylo sie utrzymac bo zawszwe cos człowiek podjadł, wypił piwko i zazwyczaj kończyło się tak że nie redukowalem a utrzymywałem wagę.

Chyba wszystko opisałem co potrzeba.
Teraz tylko zabrać się za robotę.
Pozdrawiam

Zmieniony przez - Kropii w dniu 2026-02-08 11:16:20
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Wiek 33 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 112
Siemka można powiedzieć że dzisiaj prawie miesiąc redukcji zrobiony.(08.02 - 07.03)

Dieta trzymana w 80% stare nawyki ciężko wytępić i człowieka ciągnie do nich.
Ograniczyłem je w większym stopniu i mam nadzieję że następny miesiąc będzie lepszy.
Postaram się tego dopilnować bardziej.
Chodzi mi tutaj głównie o browar i przekąski.

Przez ten czas zrobiłem tylko 7 treningów FBW
Średnia kroków zrobionych myślę że wyjdzie około 9 tysięcy.

Wymiary :
Data 8 luty / 6 marzec
Waga : 100 / 96.8
Obwód klatki :115 / 111
Obwód ramienia lewy : 39 / 39
Obwód ramienia prawy : 41 / 41
Obwód brzuch pepek : 110 / 105
Obwód pupa : 106 / 103
Obwód uda : 62 / 60
Obwód łydki : 42 / 40

Zostanę dalej na 2700 kcal i po 2 tygodniach odezwę się do Was jak wygląda moja waga.

Wstawiam nowe zdjęcia i już do tych będę się odnosił za miesiąc bo nie mogę uzyskać takiego samego światła jak wcześniej.

...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9344 Napisanych postów 83898 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709260
Powodzenia , tylko po co Ci ten baton w pierwszym posiłku ?

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Ciężko mi ograniczyć słodycze A taki milky way gdzieś tam mnie zaspokaja. Nie jem go z rana ale gdzieś tam między posiłkami wleci.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 21 Wiek 75 dni Na forum 133 dni Przeczytanych tematów 193
Witam
Też byłem zwolennikiem słodyczy ale lepiej już samemu kupić masło orzechowe , orzeszki ziemne ,kakao miód,olej kokosowy no i ewentualne daktyle suszone i zrobić swoje snikersy będziesz wiedział co jesz no i zdrowsza wersja słodyczy
...
Napisał(a)
Początkujący
Dzięki za info myślę że za jakiś czas coś takiego zrobię.
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6422 Napisanych postów 79073 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773458
Jeden słodycz w perspektywie całości planu żywieniowego nic nie zmieni. Szczególnie w okresie po aktywności fizycznej. Ważne żeby reszta diety była ułożona i trzymana zgodnie z zaleceniami. Ciężko jest to ocenić na podstawie jednego dnia. Zoabczymy więc w perspektywie. Osobiście nie widzę w tym żadnego rozwiązania ochoty na cokolwiek. Zjedzenie jednego kawałka pizzy, czy też batonika (o ile ktoś lubi) spowoduje tylko większą ochotę na więcej. Nie zaspokoi niczego. Wolę sobie zjeść coś więcej raz na jakiś czas, niż odrobinkę często.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Początkujący
U mnie na razie to działa tutaj bardziej chyba chodzi o moją głowę i przyzwyczajenia, myślę że z czasem sie przestawie na taki tok myślenia jak Ty. Raz na jakiś czas a nie że codziennie małe kęski. Co do diety to plan mam taki że gotuje na kilka dni to co mam wyznaczone a następne gotowanie zamieniam składniki albo dania tak żeby makro się zgadzało. Wcześniej tak robiłem przymierzając się do diety i mi się to sprawdzało.
...
Napisał(a)
Początkujący
Siemka tydzień zleciał niestety udało mi się zrobić tylko 2 treningi bardziej takie rogrzewkowe żeby mięsie się przyzwyczaiły do treningu. Postaram się teraz trzymac 3 treningi FBW w tygodniu. Kroki robione 10 tysięcy. Micha trzymana w 90%. W sobotę wleciały 4 piwka ale nic więcej nie podjadłem.
Data 8 luty / 16 luty
Waga : 100 / 97.2
Obwód klatki :115 / 111
Obwód ramienia lewy : 39 / 38
Obwód ramienia prawy : 41 / 40
Obwód brzuch pepek : 110 / 108
Obwód pupa : 106 / 104
Obwód uda : 62 / 61
Obwód łydki : 42 / 41

Tak to teraz wygląda.
...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 35289 Napisanych postów 26944 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 286533
Nie rób pomiarów co tydzięń po popadniesz w skrajności , stawaj na wagę 2 razy w tyg a pomiary i zdjęcia rób raz w miesiacu. Do oceny progresu najlepiej sugerować się zdjęciami , lustrem ,luz w ubraniach . Rób swoje bez znaczenia czy będzie szło szybko czy wolno bez znaczenia jak będą pokazywać cyferki
...
Napisał(a)
Początkujący
Dzięki za rady wcielam je w życie. Nie bede tutaj wypisywał ciągle wagi odezwę się raz na 2 tygodnie z moja waga a wymiary i zdjęcia wlecą co miesiąc.
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6422 Napisanych postów 79073 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773458
Jak najbardziej, nie ma sensu ważyć i mierzyć się co chwilę. Raz na dwa tygodnie będzie optymalnie żeby obserwować efekty kształtowania sylwetki. Z kolei, w dłuższej perspektywie, np. raz w miesiącu zdjęcia sylwetki w dobrej jakości. Istotne jest to, aby wykonywać je zawsze w tych samych warunkach (poza, odległość, bielizna i światło). Dzięki temu będziemlsz mógł zaobserwować w najlepszym stopniu reakcję organizmu na ilość kalorii w diecie i aktywność fizyczną. Ewentualnie reagować nimi w zależności od zmian.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

Następny temat

Tłuszcz na ciele mimo niskiej wagi

electro
Polecane artykuły