SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Black Devil + witaminy - dawkowanie

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1902

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 376 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 11317
Witam, zrobiłem małe zakupy i chciałbym się upewnić czy dobrze sobie rozłożyłem dawkowanie.

Generalnie mam zamiar dodać do stałej suplementacji witaminy i minerały (ZMA). Na stanie mam:

- ZMAg (SFD)
- Vitaminall (ALLNUTRITION)
- Gold Żeńszeń (Olimp)
- Vitamina C (ALLNUTRITION)

Do tego:
- Kreatyna (ALLNUTRITION)
- L-Arginine (SFD)
- Black Devil (Hi-Tec)
- BCAA (różne firmy)

ZMA + minerały chce brać stale (cały rok). Kreatyna i Arginine albo stałą suplementacje albo okresowo jeszcze nie wiem (jak lepiej).

Black Devil tylko jedna puszka na test ;)

Na chwile obecną widze to tak:

- 2 kaps vitaminal dziennie
-1 kaps zma dziennie
- 6g kreatyna w proszuku dziennie
-2-3g wit c dziennie (zależnie jak mi sie nabierze ;p)
- 1 tab żeńszeń dziennie (zgodnie z zaleceniami produccenta)
- 8 kaps Black Devil (zgodnie z zaleceniami producenta)

Pytania:

1) Ile wynosi zalecana dawka cynku w przypadku preapratów ZMA? Generalnie 10mg cynku mam w Vitaminallu, dlatego tylko jeden kaps ZMA co łącznie daje 15mg cynku dziennie. Czy warto dawać więcej? Magnezu wychodzi 275mg dziennie- czy warto ddoatkowo dokupić magnez?

2) Jak dawkować Arginine? Jedna porcja producenta to 3g

3) Jak z godzinami brania tych supli? Które najlepiej rano a które potem? Generalnie często zdarza mi się zapomnieć rano brać np kreatyny i biore ja po południu po pracy. Czy to bardzo źle czy ujdzie?

Z góry dzięki za pomoc
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17540 Napisanych postów 131222 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1456320
W zma jest ok 20-30 mg cynku i ok 300-450 mg magnezu, ale sporo też jest uzależnione od niedoborów w organizmie

arginina przedtreningowo wg odczuć od 3g możesz zacząć

3 kreatyna najlepiej okołotreningowo w nietreningowe kiedy chcesz, witaminy z rana zma i black devil na noc
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 8579 Napisanych postów 81947 Wiek 47 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 693004
Ile masz lat , jaki cel treningowy ??
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Suplementy przy ketozie

Następny temat

Guarana

Obnizka