Vaadeer - poproszę Sonbatego by Ci odpisał bo on zna te firmy najlepiej , był w zakładach gdzie są produkowane, zna najwięcej szczegółów i detali.
Z mojej wiedzy jest dokładnie tak jak już oboje napisaliście, pumpfood to bliźniacza marka Big Zone, jednak nastawiona na przede wszystkim dobre ceny, opakowania najprostsze i nie ma się co oszukiwać : dosyć proste i nie rzucające sie w oczy, składy i asortyment : to co najbardziej elementarne ale zarazem najważniejsze i istotne: odżywki białkowe, gainer, kreatyna mono, arginina w prochu (to mój zdecydowany nr1 z ich oferty), karnityna w płynie, itd
Czy jednak skład surowcowy jest taki sam to już nie wiem, np. Big Zone mono polecam każdemu kto chce kupić naprawdę b.dobrze działającą kreatynę ,z ktorej przy dobrym treningu i odżywianiu bedzie zadowolony - na sobie sprawdziłem już 3 krotnie i za kazdym razem bylo super; czy jednak Pumpfood ma w sobie dokladnie tą samą kreatynę - nie wiem, wydaje mi się ,że jednak będzie tam trochę tanszy surowiec bo różnica w cenie to nie tylko koszt opakowania (ale mogę się mylić), jakbym sprawdził to bym od razu wiedział czy to jest to samo. Ta Big Zone jest mega dobrze rozdrobniona, nie spotkałem się z czymś takim w innych monohydratach , które stosowałem, jednak z racji , ze ja juz mam swoją sprawdzoną kreatynę to nawet z ciekawości nie jestem zainteresowany sprawdzaniem innych

zostaję w tym przypadku przy B-Z
za to z pumpfooda jadlem arginię 250g
a obecnie mam arginię z cytrulinną z mr.biga
obie działają rewelacyjnie pod kątem zjawiska pompy mieśniowej na treningu i w związku z tym oceniam , ze jakość firm jest na tym samym, wysokim poziomie
Sonbaty zapewne napisze coś więcej, jak wróci z urlopu , podesłalem jemu linka do tego tematu