...
Napisał(a)
Mam pytanie dowiedzialem sie nie dawno ze bieganie przy 130kg nie jest zalecane ze wzgledu na nadmierne obciazanie stawów czy to moze byc prawda wiec jak osoba otyła ma zrzycic mase pozostaja jej tylko rowerki itp. pytanie zadaje poniewaz robie obecnie kwalifikacje na osobistego trenera i moglo by sie to bardzo przydac w przyszlosci.

Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
ja pi*rdole robisz kwalifikacje na osobistego trenera a nie umiesz rozkminic takiego czegos?Nie chcialbym takiego trenera.No pomysl-waga 130kg tak?przy biegu obciazenie niektorych stawowo jest bardzo duze wezmy najprostrze stawy kolanowe.Co krok jeden z nich jest obciazony calym ciezarem ciala...Przy takiej wadze u osoby otylej chyba najlepiej byloby zaczac od rowerka lub szybkiego marszu..Mysl.
dobry chłopak ze złymi nawykami
...
Napisał(a)
pepek zależy co to za masa, jak mięśniowa i oczywiście proporcjonalna, czyli nie schab na patyczkach zamiast nóg to można biegać, oczywiscie stawy są mocniej obciążone ale są również mocniejsze niż u chuderlaka. przy umiarkowanej otyłosci tez z czasem mozna właczyc bieganie na krotszych dystansach. oczywiście jak ktoś ma z natury słąbe stawy może miec problem, kwestia indywidualna.
ps. chyba dział pomyliłeś
Zmieniony przez - 04mike w dniu 2011-04-18 11:40:11
ps. chyba dział pomyliłeś
Zmieniony przez - 04mike w dniu 2011-04-18 11:40:11
MYŚLENIE NIE BOLI!!!
...
Napisał(a)
ok pytam tylko forum jest po to żeby pytać i nie zrobić krzywdy sobie lub komuś
...
Napisał(a)
jakie klalifikacje taki trener , sa kursy instruktorskie gdzie dyplom robisz w 2 tyg.
Only For Champions , Wroclaw / Den Haag
NASM Personal Trainer 01-05-10
FMS Expert 06-12-11
...
Napisał(a)
trening oporowy stojac , czyli zamiast siedzac sobie wygodnie na maszynach , mozna spalic o wiele wiecej kcal!!! (stojac a nie siedzac) uzywajac (nie wiem czy dobrze pisze i okreslam to po Polsku) wyciagow/linkek/kabli - jestes tam w stanie zrobic za***iscie duzo (praktycznie kazda grupe i kazde cwiczenie oprocz przysiadu)
Only For Champions , Wroclaw / Den Haag
NASM Personal Trainer 01-05-10
FMS Expert 06-12-11
...
Napisał(a)
ja jak poszlem raz na bierznie jak wazylem 120 gdzies to mi pokazalo po 2 min bieganie nie wskazane grozi zawalem 

maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam
Polecane artykuły