SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Białko z grochu

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 334

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9295 Napisanych postów 83144 Wiek 48 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 703221
Szczerze to ja bym to wywalił i po problemie . 20 lat wstecz można było się męczyć różnymi kiepskimi odżywkami . Teraz rynek jest tak nasycony odżywkami w konkurencyjnych cenach że szkoda się katować badziewiem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12400 Napisanych postów 161305 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1237781
haha dokladnie :)
no, ale jak juz masz... kakao, stevia i sproibuj cos wykombinowac z tego%) erytrytol tez spoko, ale pewnie wieksza ilosc trzeba bedzie dorzucic, ja od biedy uzywam slodzika Krugera w tabsach, wystarcza mi 2 male tableteczki na szejka i dla mnie spoko, wiec kto cos lubi moze sobie taka slodkosc podbijac. Tylko jak dajszesz do szejka to proponuje tabletki rozpuscic w malej ilosci cieplej wody i w takiej formie dodac do calosci, bo tak to istnieje duza szansa ze sie nie rozpuszcza..
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Jest liderem w tym dziale Szacuny 62 Napisanych postów 134 Wiek 51 lat Na forum 104 dni Przeczytanych tematów 1658
Wielkie dzięki. Zeżre to paskudztwo, obrzydlistwo i więcej nie kupię.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1199 Napisanych postów 3878 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 70270
no coś Ty; przecież to cenne proteiny .
Ja bym spróbowała zużyć to do omletów, zup, sosów, ciast, wypieków.
Fermentacja (lub tylko namaczanie) usuwają większość goryczki (podejrzewam, że tak smakują lektyny).
Czyli bierzemy trochę odżywki i zalewamy wodą (w temperaturze pokojowej), zostawiamy na co najmniej 12 godzin. Wystarczy tyle wody, żeby to się dało rozmieszać.
Można wkropić trochę soku z cytryny lub dosypać szczyptę witaminy C w proszku; kwas przyspiesza rozkład lektyn.

Inna opcja to zmieszać to z naturalnym jogurtem, kefirem, kwaśnym mlekiem i wstawić na 1-2 dni do lodówki (np.w lekko zakręconym słoiku, żeby w razie fermentacji gaz mógł uchodzić). Np.2 porcje odżywki i 1/2-1 szklanka jogurtu.
Potem dodajemy jajka, mąkę , ewentualnie środki spulchniające lub drożdże i używamy do placków, ciast czy chleba.
Będzie to forma naturalnego zakwasu. W połączeniu z proszkiem do pieczenia czy sodą, takie coś spulchnia wyroby.
Poza tym najprawdopodobniej będzie miało lepszą wartość odżywczą, niż przed fermentacją.
Można na koniec dosypać do ciasta trochę cynamonu czy kakao, żeby jeszcze bardziej zabić smak strączków.



Zmieniony przez - M-ka w dniu 30/10/2024 16:57:33
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Jest liderem w tym dziale Szacuny 62 Napisanych postów 134 Wiek 51 lat Na forum 104 dni Przeczytanych tematów 1658
Kakao, słodzik robią robotę. Czasem mix z gorzką czekoladą 85%
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1199 Napisanych postów 3878 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 70270
Rozumiem - męskie podejście do tematu, szybko i prosto ;
to wyżej, były to po prostu dodatkowe opcje na szybsze zużycie tej paczki i bez cierpień smakowych, a czasem z dodatkowymi korzyściami.




Zmieniony przez - M-ka w dniu 30/10/2024 19:18:13
3
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Bieganie - jakie suplementy?

Następny temat

Ryboza a samopoczucie

WHEY premium