Szacuny
10891
Napisanych postów
49860
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
57816
Zakładam nowy temat z myślą o zadaniu jednego pytania.
Co powoduje białko w proszku...
Mianowice chce schudnąć a nie zdobyć mięśnie. Trenuje (3x biegi w ciągu tygodnia i 3x trening siłowy) i brakuje mi w białka w diecie. Tzn nie mam żadnej ułożonej konkretnej diety tylko dopiero jestem w trakcie a na razie jem 5 posiłków dziennie z produktów z tej strony http://www.sfd.pl/[art]_Co_jedzą_Ladies_SFD_-t752315.html
Więc szukam wszelkich informacji na temat białka w proszku, jak ono działa i co powoduje.
Szacuny
10891
Napisanych postów
49860
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
57816
wiem że trzeba jeść, dlatego jem ale czytałam że większa ilość przyśpiesza metabolizm a choć uwielbiam np jajka to codziennie na śniadanie nie chce mi się ich jeść..
Szacuny
2
Napisanych postów
58
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
4307
Nie trzeba jeść białka, żeby schudnąć, wystarczy nie jeść nic.
Tak na poważnie - dla kobiet nie jest ono naprawdę konieczne, wystarczy zbilansowana, zdrowa dieta i ruch, drastycznie obcinając ww i tłuszcze zrobisz sobie krzywdę.
Szacuny
10891
Napisanych postów
49860
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
57816
tak wiem że chodzi przede wszystkim o dietę i ćwiczenia, spokojnie. ja tylko pytam o białko. Po prostu brakuje mi tego w diecie (jak już pisałam ciągle jajek nie będę jeść a i rybę codziennie na obiad nie mam) i słyszałam że podobno jak się dodaje takie białko do koktajlów to bardzo syci, tylko że nie chce żeby mi potem mięśni rosły a o tym też się naczytałam.