...
Napisał(a)
Cześć wiąże się z takim pytaniem otoz podnoszę kalorie na masie a dokładniej węgle z produktów pełnowartościowy ryżów,kasz,makaronów itd. I co za tym idzie zwiększyła mi sie ilość białka w diecie do prawie 2.5g na kg masy. Planuje obniżyć je do 2g - 2.2 w najbliższym czasie i raczej zrobię to tak ze wywale np 150 -200g kurczaka a w to miejsce podniose tłuszcz albo węgle. I teraz mam pytanie a gdyby tak nie wyrzucać tego białka z miesa/odżywki tylko zamienić węglowodany bogate w białko roślinne np zamiast 2 torebek kaszy które mają tyle samo białka co 100 kurczaka dac cukry proste które nie mają śladowe iloscii białka wtedy białko by mi sie zmniejszyło ale kosztem białka roślinnego nie zwierzecego. Proszę o porady
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
2,5g białka, to jeszcze nie jakaś przesadna ilość, natomiast jak chcesz już redukować jego ilość, to pomyśl o produktach, które mają białko pełnowartościowe, ale jest go mniej niż w piersi, np tłuste mięsa. Jednak by odpowiedzieć lepiej na to pytanie wypadałoby wiedzieć coś więcej o Tobie, chociażby podstawowe dale (masa ciała, poziom bf ) i rozkład BTW w diecie.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
Polecane artykuły