SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Białko A gorąca woda

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 341

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 19 lat Na forum 35 dni Przeczytanych tematów 61
Witam. Zakupiłem ostatnio białko WHEY Protein firmy Allnutrition. Po otwarciu opakowania zauważyłem kilka mniejszych grudek, ale spoko, czasami się zdarza. Problem zaczyna się gdy chcę sobie białko zmieszać z wodą lub mlekiem. Mianowicie niewiele białka się rozpuszcza, oraz na powierzchni zostają nierozpuszczone grudki. Próbowałem mieszać z płynami zimnymi, jak i letnimi. Moje pytanie - mogę je sobie zmieszać z gorącym (Ale nie wrzącym) płynem? Czy może straci wtedy swoje wartości odżywcze?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1176 Napisanych postów 4179 Wiek 30 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 84001
mozesz sobie zmieszac

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5569 Napisanych postów 7403 Wiek 38 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 229203
Możesz - do mieszania użyj shakera lub zblenduj bo mieszając łyżką w kubku często nie jest to łatwe zadanie właśnie z powodu zostawania grudek czy oblepiania się na łyżce lub ściankach kubka .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 10601 Napisanych postów 10278 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 312592
z gorącą wodą uważaj, bo lubi wystrzelić szejker sprawdzone na sobie i ścianach w kuchni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7559 Napisanych postów 147952 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1177390
Z bardzo zimnymi płynami jest ten problem ze rozpuszczalnosci faktycznie może być nieco ograniczona ale nie niemożliwa. Ja wtedy jednak korzystam np z blender żeby sobie białko dokładnie wymieszać. Jednak z płynami o temp pokojowej nie powinno być problemu z rozpuszczalnoscia. Z ciepłymi i gorącymi płynami faktycznie problem zwiększonego ciśnienia sie pojawia w szejkerze.wiec może być taka sytuacja ze Góra wystrzelił a większość odżywki będzie znajdowała się na Tobie i na podłodze. Tak samo z płynami gazowanymi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 49 Wiek 22 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1090
Uważaj też aby woda nie była zbyt gorąca- może właśnie spowodować, że białko w "białku" zetnie się w takie małe grudki. Gdy dodaję białko do owsianki zawsze czekam ok 5min aby ostygła bo inaczej białko po wymieszaniu zbiera się w małe grudki, coś jak piasek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10250 Napisanych postów 116994 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1381323
Wsypujesz proch i wlewasz wode, czy wlewasz wodę i wsypujesz proch.

Ja mam obecnie otwarte opakowanie, letnia woda i zero problemów z rozpuszczalnoscią.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 89 Wiek 95 dni Na forum 95 dni Przeczytanych tematów 726
Uważaj na efekt przeczyszczający. Mnie dziś po ciepłym bulku na mleku jak zakręciło w robocie to kibel dobrą minutę polerowałem szczotą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 10250 Napisanych postów 116994 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1381323
To chyba tylko Ciebie, ja tam nie mam takich problemów

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 257 Na forum 73 dni Przeczytanych tematów 1668
mikronik24
Witam. Zakupiłem ostatnio białko WHEY Protein firmy Allnutrition. Po otwarciu opakowania zauważyłem kilka mniejszych grudek, ale spoko, czasami się zdarza. Problem zaczyna się gdy chcę sobie białko zmieszać z wodą lub mlekiem. Mianowicie niewiele białka się rozpuszcza, oraz na powierzchni zostają nierozpuszczone grudki. Próbowałem mieszać z płynami zimnymi, jak i letnimi.

Taki problem jest także z białkiem Olimp oraz Extensor, z innymi zapewne też. Trzeba mocno wstrząsać albo długo mieszać.

- Come on boys, what do you like, we can negotiate.
- I like to blow up lizzards...
- And I like to burn stuff...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 19 lat Na forum 35 dni Przeczytanych tematów 61
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Rozwiązaniem problemu okazalo się kupno nowego shakera z taka 'sprężynową kuleczką' w środku i teraz wszytko ładnie się miesza :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

najmocniejsza przedtreningówka

Zestaw 1