...
Napisał(a)
Witam, ile powinienem dziennie dostarczać białka swoim mięśniom aby prawidłowo się rozwijały? Jak często dostarczać swoim mięśniom białko? I co najlepiej spożywać jeśli chodzi o naturalne źródło białka? Ważę 57 kg przy wzroście 177 cm.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Witaj, jest to sprawa tak bardzo indywidualna że ciężko cokolwiek doradzić bo zbyt mało informacji o tobie . Wypełnij przynajmniej ankietę działu , przyjęło się ze srednia podaż białka to 2g/kg
Źródła białka:
- wieprzowina (szynka, łopatka, schab, boczek),
- wołowina (wszystkie elementy),
- drób (pierś, udko, skrzydełko, podroby),
- ryby (mintaj, miruna, dorsz, karmazyn, pstrąg, łosoś, morszczuk, śledź, tuńczyk itp.),
- nabiał (twaróg, serek wiejski, parmezan, mozzarella, mleczne napoje fermentowane),
- jaja,
- odżywki białkowe,
- batony białkowe.
Źródła białka:
- wieprzowina (szynka, łopatka, schab, boczek),
- wołowina (wszystkie elementy),
- drób (pierś, udko, skrzydełko, podroby),
- ryby (mintaj, miruna, dorsz, karmazyn, pstrąg, łosoś, morszczuk, śledź, tuńczyk itp.),
- nabiał (twaróg, serek wiejski, parmezan, mozzarella, mleczne napoje fermentowane),
- jaja,
- odżywki białkowe,
- batony białkowe.
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Białko bez wątpienia jest podstawowym źródłem budulca dla naszych mięśni. Dlatego też w przypadku kształtowania sylwetki warto dostarczyć go około 2 gramy na kilogram masy ciała. Wsrod najważniejszych jego źródeł zaliczyć możemy:
- mięsa (wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna, kurczak, indyk),
- ryby (wszystkie, najlepiej świeże lub mrożone, które nie pochodzą z hodowli),
- jajka (kurze, przepiórcze, strusie),
- nabiał (twaróg, serek wiejski, Skyr, mleczne napoje fermentowane),
- odżywki białkowe,
- rośliny strączkowe.
- mięsa (wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna, kurczak, indyk),
- ryby (wszystkie, najlepiej świeże lub mrożone, które nie pochodzą z hodowli),
- jajka (kurze, przepiórcze, strusie),
- nabiał (twaróg, serek wiejski, Skyr, mleczne napoje fermentowane),
- odżywki białkowe,
- rośliny strączkowe.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Zapotrzebowanie na na białko wśród osob uprawiających sporty siłowe i szybkościowe nie przekracza raczej 2 – 2,2g na kg masy (lub 3,1g na kg beztłuszczowej masy ciała w stanie deficytu energetycznego), dlatego też nie ma co wierzyć, iż zwłaszcza osoby trenujące rekreacyjnie potrzebują więcej.Wliczasz białka roślinne i zwierzęce gdyż razem pozwalają otrzymywać białka komplementarne, które niekiedy są lepsze niż białka bazowe pochodzące tylko z produktów zwierzęcych.
https://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie.
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Okolice 2g spokojnie starczą czyli u Ciebie ok 120g przy tej masie będzie, wybór masz ogromny, czy to mieso drób, wołowina, wiepszowina, świerze ryby, przetwory mleczne sery itp a nawet i te pochodzenia roślinnego.
Jak często dostarczać najlepiej w każdym posiłku.
Jak często dostarczać najlepiej w każdym posiłku.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Poprzedni temat
Białko i kreatyna a odchudzanie
Następny temat
Redukcja - jak długo powinna trwać?
Polecane artykuły