SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Białko, tłuszcze, węglowodany

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 861

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 26 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 79
Witam.
Mam małe pytanko do Was, bo ja niestety nie kumam za bardzo o co chodzi. :)
Zapotrzebowanie KCAL dzienne jakie powinienem jeść wychodzi ok. 2500-2700 i mam tutaj teraz małą prośbę. W jakich ilościach powinienem spożywać tłuszcza, białko i węglowodany?
Trening siłowy - 5-6 razy w tygodniu.
Pozdrawiam.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3677 Napisanych postów 31005 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 294169
zależy jaki cel
ogólnie
Białko 2 g
Tłuszcze 1 g
Węglowodany reszta
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 26 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 79
Redukcja, redukcja. Redukuję już trochę czasu, ale nigdy nie obliczałem dokładnie ilości itp.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
PS. Mógłbyś mi to obliczyć co i jak? Bo ja właśnie nie bardzo wiem o co chodzi z tym, że białki 2g, tłuszcze 1g. Albo chociaż konkretnie to wytłumaczyć. ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11082 Napisanych postów 51084 Wiek 29 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
Wyżej podane wartości na 1 kg masy ciała (tj. 2g/1 kg, przypuszczając, że ważysz 80 kg to ok. 160 g białka etc.)
W przypadku redukcji bym dawał kcal głównie z B i T. Czyli priorytetowo białka>tłuszcze>węgle

Zmieniony przez - Cezary0Negative w dniu 2015-01-09 14:28:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Okej, rozumiem.
Wzrostu mam około 184cm, a waga mniej więcej 100kg.
2g białka, 1g tłuszczy, reszta węgli myślicie, że będzie dobrym rozwiązaniem dla mnie czy ktoś ma inną propozycję dla mnie niż kolega na samej górze? :)

Zmieniony przez - MissieeQ w dniu 2015-01-09 18:22:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 967 Napisanych postów 11351 Wiek 4 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 191148
Wrzuć zdjęcie by ocenić jaki masz bf a dopiero potem można doradzać jakie btw i jaka dieta.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
BF około 25%, dietę mam rozpisaną przez Przemka, więc na pewno jest dobra, ale po prostu chciałbym wiedzieć co i jak dokładnie, bo czasami bywa tak, że nie mam jakiegoś produktu, więc muszę sobie poradzić czymś innym i chciałbym to policzyć, żeby nie było i za mało, i za dużo. ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Wszystko już ładnie pięknie uzgodnione na PV i jest okej, temat można zamknąć. Dzięki za zainteresowanie.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

DIETA+SUPLEMENTACJA+trening_MASA_ZDJECIA_OCENA

Następny temat

Prośba o ocenę diety - redukcja

redox 2