Zmieniony przez - Bahamut w dniu 2006-08-21 17:10:35
...
Napisał(a)
Sluchajcie mam krotkie pytanie, czy latwo mozna kogos namierzyc po IP czy są jakies bariery odnosnie ochrony danych? Chodzi mi tu konkretnie o policje, czy oni szybko potrafią namierzyc skąd konkretnie pisze itp itd ? Czy za same rozmowy w internecie z kims mozna miec ostre konsekwencje prawne? Chodzi mi tu konkretnie o groźby i molestowanie(nawet jesli sie to pisze w formie zartów, choc druga osoba moze tego nie wiedziec). Nie pytajcie czemu pytam, po prostu chce wiedziec.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
>BTW kazdego mozna namierzyc, ale potrzeba na to czasu
-----------------------
hehehe...no, jest to mniej wiecej tak samo pradziwe jak stwierdzenie,ze kazdy musi umrzec, ale potrzeba na to czasu
-----------------------
hehehe...no, jest to mniej wiecej tak samo pradziwe jak stwierdzenie,ze kazdy musi umrzec, ale potrzeba na to czasu

...na wspolczesnym polu walki nie liczy sie czlowiek, licza bity i bajty...
http://komputery.katalogi.pl/forum-12/
...
Napisał(a)
Widzę że nie wiesz zbyt dużo w sprawach internetu dlatego nie próbuj nawet maskować swojego ip bo to nic nie da jeśli nie wiesz jak to zrobić. Policja otrzymując twoje IP jest w stanie ustalić jeszcze tego samego dnia miejsce skąd pisałeś, ale zazwyczaj twoje namiary dostają po ok. 2 tygodniach (biurokracja). Odnośnie tych gróźb to twój rozmówca może wiedzieć że jest to w formie żartów, ale może sobie nie życzyć takich żartów. Ostatnio było głośno o facecie co wysłał żart do znajomych o kaczkach "Zamieścił zdjęcie kupra kaczek i napisał teraz kaczki pokazały na tyłek" i też znalazł się w prokuraturze.
...
Napisał(a)
Hmmm, niezbyt pocieszająca perspektywa...
Rozumiem ze jak ip zmienie bo polacze sie z neostradą od nowa to***** mi to da? Nie znam sie na sieci szczerze mowiac. Wiec kombinuje jak ewentualnie zatrzec slady mojego d****izmu. W dodatku cala sprawa miala miejsce po pijaku ale kto mi uwierzy ze dalem w palnik a nie mowilem na trzezwo? nikt
Zmieniony przez - Bahamut w dniu 2006-08-21 19:03:33
Rozumiem ze jak ip zmienie bo polacze sie z neostradą od nowa to***** mi to da? Nie znam sie na sieci szczerze mowiac. Wiec kombinuje jak ewentualnie zatrzec slady mojego d****izmu. W dodatku cala sprawa miala miejsce po pijaku ale kto mi uwierzy ze dalem w palnik a nie mowilem na trzezwo? nikt
Zmieniony przez - Bahamut w dniu 2006-08-21 19:03:33
...
Napisał(a)
Prze***ana sprawa. Ale raczej nic nie będzie. Nic nie pomoże zmienne IP - można szybciutko dotrzeć do delikwenta. Ogólnie to nie temat na to forum, polecam strony w sieci - jest o tym miliony artykułów.
NP. http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_119044.html
NP. http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_119044.html
Największe mity i kłamstwa dotyczące dopingu: https://***********/d0ping
Największe mity medyczne: https://***********/mitologia1
...
Napisał(a)
albo juz lepiej nic nie mówie...
Zmieniony przez - Bahamut w dniu 2006-08-21 22:02:48

Zmieniony przez - Bahamut w dniu 2006-08-21 22:02:48
...
Napisał(a)
generalnie to lipton bo "kazdy"!!!! twoj ruch w sieci jest w jakis sposob zarejestrowany-np znajomy znajomego(
)kiedys swojemu sasiadowi z sieci przegladal archiwum na gg
a jak juz policja ma cie znalesc to jeszcze gorzej tak wiec Baha byku i kozaku-podwijaj ogon i bunkruj sie bo sie okaze ze ta"molestowana" to miala 9lat i w wiezieniu ci zrobia z dupy jesien sredniowiecza

a jak juz policja ma cie znalesc to jeszcze gorzej tak wiec Baha byku i kozaku-podwijaj ogon i bunkruj sie bo sie okaze ze ta"molestowana" to miala 9lat i w wiezieniu ci zrobia z dupy jesien sredniowiecza

Były moderator w Stylach Tradycyjnych Uderzanych i MMA oraz byly czlonek "Elity"
...
Napisał(a)
Jeśli zrobiłeś jakąś głupotę to pozostaje ci zatrzeć ślady przestępstwa i do niczego się nie przyznawać. Policja zapewne taką sprawę jak "groźby przez gg od nieznajomego" traktuje z przymróżeniem oka.
...
Napisał(a)
Wy******le laptopa albo go wyniose gdzies do piwnicy. Bo mam w domu dwa komputery z laptopa robie wszystko w sieci ale drugi połączyny jest rowniez do netu, z tym ze na tamtym drugim nie ma zadnych logów itp nawet gdyby dali dysk do laboratorium.
Najgorzej ze juz kiedys za groźby mialem problem mały z prawem(i to nie internetowe)więc teraz to bedzie rarytas dla prorukatorka w razie czego
Kosa draniu
PS:Sprawa wyglada mniej wiecej tak, bylo to na czacie wirtualnej Polski, zacząlem ostro jechac z jedną panną ale myslalem ze ona sama tego chce. Nagle jak juz bylo za gorąco %) napisala "jestes z gdanska" ? Na co ja jej a skąd wiesz? A ona mi ze jej stary jest gliniarzem. Jesli w ciagu 5 minut gosc w jakis sposob dowiedzial sie ze jestem tego miasta z ktorego jestem no to albo byl akurat w pracy i kolesie mu mogli to zapodac na miejscu, albo jest kozak i sam potrafi.
A puki co....do października i studiów jeszcze półtora miecha i spi***lam tak czy inaczej do hiszpani bo bilety mam od czerwca, tak więc adios i niech mnie scigają po powrocie albo jadą ze mną do barcelony polonezami. Swoją drogą tez nie mają co robic ****a przestali by strzelac do niewinnych motocyklistów czy wywozić ludzi w bagaznikach (wszystko w tym miesiącu) i wziasc sie do porzadnej roboty a nie scigac niewinnych ludzi uwiedzionych przez ich "chętne" coreczki ****a tvaju mat
Zmieniony przez - Bahamut w dniu 2006-08-22 00:58:03
Zmieniony przez - Bahamut w dniu 2006-08-22 00:59:11
Najgorzej ze juz kiedys za groźby mialem problem mały z prawem(i to nie internetowe)więc teraz to bedzie rarytas dla prorukatorka w razie czego

Kosa draniu

PS:Sprawa wyglada mniej wiecej tak, bylo to na czacie wirtualnej Polski, zacząlem ostro jechac z jedną panną ale myslalem ze ona sama tego chce. Nagle jak juz bylo za gorąco %) napisala "jestes z gdanska" ? Na co ja jej a skąd wiesz? A ona mi ze jej stary jest gliniarzem. Jesli w ciagu 5 minut gosc w jakis sposob dowiedzial sie ze jestem tego miasta z ktorego jestem no to albo byl akurat w pracy i kolesie mu mogli to zapodac na miejscu, albo jest kozak i sam potrafi.
A puki co....do października i studiów jeszcze półtora miecha i spi***lam tak czy inaczej do hiszpani bo bilety mam od czerwca, tak więc adios i niech mnie scigają po powrocie albo jadą ze mną do barcelony polonezami. Swoją drogą tez nie mają co robic ****a przestali by strzelac do niewinnych motocyklistów czy wywozić ludzi w bagaznikach (wszystko w tym miesiącu) i wziasc sie do porzadnej roboty a nie scigac niewinnych ludzi uwiedzionych przez ich "chętne" coreczki ****a tvaju mat
Zmieniony przez - Bahamut w dniu 2006-08-22 00:58:03
Zmieniony przez - Bahamut w dniu 2006-08-22 00:59:11
...
Napisał(a)
Witam. Wg. mnie to hu** Ci mogą zrobić bo skoro było to na czacie to w żaden sposób nie mogli Twojego IP wyciągnąć chyba, że mieli dostęp do serwerów WP bo jak inaczej? ;> takie jest moje zdanie 

Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
stary z tego co napisales nijak nie wynika ze masz sie czym martwic...
miasto z adresu ip mozna generalnie wyciagnac w ~ 30 sekund
sa stronki na sieci gdzie podajesz ip i wyskakuja ci informacje o tym adresie
nie zawsze to dziala jak powinno ale generalnie prawdopodobnie stad twoja rozmowczyni wiedziala ze jestes z gdanska => jej tata wcale nie musi byc policjantem
miasto z adresu ip mozna generalnie wyciagnac w ~ 30 sekund
sa stronki na sieci gdzie podajesz ip i wyskakuja ci informacje o tym adresie
nie zawsze to dziala jak powinno ale generalnie prawdopodobnie stad twoja rozmowczyni wiedziala ze jestes z gdanska => jej tata wcale nie musi byc policjantem
...
Napisał(a)
Jednym słowem panna cię wy.ch.ujała, Bahamut...
A z adresu IP to nawet podam ci numer telefonu do administratora sieci.

A z adresu IP to nawet podam ci numer telefonu do administratora sieci.
Największe mity i kłamstwa dotyczące dopingu: https://***********/d0ping
Największe mity medyczne: https://***********/mitologia1
Polecane artykuły