SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Betonowe obciążenie. MEGA ART!!!

temat działu:

Po siłowni, o siłowni

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 148095

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 136 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5114
zaskron: wiadomo ze lepsze są kupowane ale tu chodzi o cenę po co kupować obciążenia za powiedzmy 600zl skoro mozna mieć tyle samo za 40

MASTER-K: obciążenia zakładam na rurkę przerobiona na gryf, mam tak samo zrobione 4 gryfki i 1 gryf łamany. Sposób ich wykonania może kiedyś opisze. Na gryf robiony moim sposobem zakładam 160 kg(wszystko co mam) i nawet nie drgnie P.S. Co do blachy nie bardzo polecałbym ten sposób ja z 1 formy mogę robić 2 ciężarki dziennie

Banan69: było wiele razy?? jakoś dużo nie znalazłem

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 69 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 5438
Viniarz
Prawda z blachy to dam rade zrobić 1 dziennie lub dwa gdy jest upał z 40 stopni :) (szybciej schnie beton)Aczkolwiek nie mam skąd wziąć takiego dużego wiadra plastikowego na formę wiec wole sie z blachą bawić.1 ciężarek na dzień też styka.A wracając do pytania o gryf myślisz że 180 cm bedzie dobry? (już z rurkami użerać sie mi nie chce)
Banan69 -wskaż nam proszę te wielkie arty na temat Betonu i obciążenia wykonywanego z niego ?może mi coś umknęło.Tylko nie pokazuj mi tych artów w komentarzach do innych tematów.

hF:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
MASTER-K - co do gryfu to ja mam ok 200cm robiony i raczej bym polecał robiony bo faktycznie betonowe obciążenie zajmuje więcej miejsca. A wiaderka dobre sa z farby do ścian. Na pewno masz w domu jakieś wiadra po remontach. ja mam jedno ok 25 litrowe gdzie średnica wynosi tak no oko 35cm i ono jest moim celem na przyszłość Pozdro

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 252 Wiek 29 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 17060
Tylko nie pokazuj mi tych artów w komentarzach do innych tematów.

Nie napisałem że artów, chodzi mi właśnie o te komentarze sorka

Zmieniony przez - Banan69 w dniu 2007-09-02 14:11:32

Zmieniony przez - Banan69 w dniu 2007-09-02 14:12:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 69 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 5438
viniarz
Z tego co wyliczyłem to jednak gryf 180 powinien wystarczyć na początek dla mnie. Gór jeszcze nie przenoszę :)(90kg max klata).Z twojego poradnika przydało mi sie parę rzeczy i jak bym mógł to bym ci dał soga za tą rurke w formie i pomysł z kalkulatorem lecz nie mogę.A co do wiaderek to jednak nie posiadam takowych tak wiec w moim przypadku lepsza forma z blachy :)pzdr
1

hF:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Zawsze możesz kupić śledzie we wiaderku plastikowym, białko ostrowi tez w wiaderku, farbę do ścian może malowałeś kiedyś i Ci zostało dobra jest tez tortownica. pomysłów może być naprawdę dużo. A gryf kupuj z przyszłością bo tez miałem kiedyś krótki i musiałem swego czasu dowspawywac rurki

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 252 Wiek 29 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 17060
jedno małe pytanie: ile ok. waży jeden litr betonu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 2935 Wiek 95 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14118
zalezy jaka gestosc. moze wazyc 2 kg moza wazyc 2.5 wszystko od gestosci itp.pzdr. jak by co to kup plastyfikator(cos takiego w takiej torebce co sprawia ze wszystka zaprawa jest tak samo rozmmieszana i gesta nie ze zrobio ci sie grudka i tam masz juz wiecej.
pzdr.

Pomogłem, wyraź swoją wdzięczność za mój poświęcony czas

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
zdecydowałem się w końcu na beton, będzie mi służył tymczasowo dopóki nie zopatrze się w więcej porządnego żelastwa w moim przypdaku litr betonu waży ok 1,5 - 1,7 kg zalałem 5 litrowe wiadro, po zważeniu wyszło ok 8 kg, zobaczymy jaki będzie wynik, wczoraj wyjołem go z formy

co do plastyfikatoru, to troche zapóźno, spróbuje innym razem jak znowu zabraknie obciażenia, łap soga zaskron
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 2935 Wiek 95 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14118
odbijam pzdr.

Pomogłem, wyraź swoją wdzięczność za mój poświęcony czas

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Projekt Wyciągu - help

Następny temat

KOLEJNE KONKURSY! SAM WYBIERASZ NAGRODY!!!

Obnizka