Szacuny
38
Napisanych postów
136
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5114
zaskron: wiadomo ze lepsze są kupowane ale tu chodzi o cenę po co kupować obciążenia za powiedzmy 600zl skoro mozna mieć tyle samo za 40
MASTER-K: obciążenia zakładam na rurkę przerobiona na gryf, mam tak samo zrobione 4 gryfki i 1 gryf łamany. Sposób ich wykonania może kiedyś opisze. Na gryf robiony moim sposobem zakładam 160 kg(wszystko co mam) i nawet nie drgnie P.S. Co do blachy nie bardzo polecałbym ten sposób ja z 1 formy mogę robić 2 ciężarki dziennie
Banan69: było wiele razy?? jakoś dużo nie znalazłem
Szacuny
1
Napisanych postów
69
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
5438
Viniarz
Prawda z blachy to dam rade zrobić 1 dziennie lub dwa gdy jest upał z 40 stopni :) (szybciej schnie beton)Aczkolwiek nie mam skąd wziąć takiego dużego wiadra plastikowego na formę wiec wole sie z blachą bawić.1 ciężarek na dzień też styka.A wracając do pytania o gryf myślisz że 180 cm bedzie dobry? (już z rurkami użerać sie mi nie chce)
Banan69 -wskaż nam proszę te wielkie arty na temat Betonu i obciążenia wykonywanego z niego ?może mi coś umknęło.Tylko nie pokazuj mi tych artów w komentarzach do innych tematów.
Szacuny
38
Napisanych postów
136
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5114
MASTER-K - co do gryfu to ja mam ok 200cm robiony i raczej bym polecał robiony bo faktycznie betonowe obciążenie zajmuje więcej miejsca. A wiaderka dobre sa z farby do ścian. Na pewno masz w domu jakieś wiadra po remontach. ja mam jedno ok 25 litrowe gdzie średnica wynosi tak no oko 35cm i ono jest moim celem na przyszłość Pozdro
Szacuny
1
Napisanych postów
69
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
5438
viniarz
Z tego co wyliczyłem to jednak gryf 180 powinien wystarczyć na początek dla mnie. Gór jeszcze nie przenoszę :)(90kg max klata).Z twojego poradnika przydało mi sie parę rzeczy i jak bym mógł to bym ci dał soga za tą rurke w formie i pomysł z kalkulatorem lecz nie mogę.A co do wiaderek to jednak nie posiadam takowych tak wiec w moim przypadku lepsza forma z blachy :)pzdr
Szacuny
38
Napisanych postów
136
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5114
Zawsze możesz kupić śledzie we wiaderku plastikowym, białko ostrowi tez w wiaderku, farbę do ścian może malowałeś kiedyś i Ci zostało dobra jest tez tortownica. pomysłów może być naprawdę dużo. A gryf kupuj z przyszłością bo tez miałem kiedyś krótki i musiałem swego czasu dowspawywac rurki
Szacuny
23
Napisanych postów
2935
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
14118
zalezy jaka gestosc. moze wazyc 2 kg moza wazyc 2.5 wszystko od gestosci itp.pzdr. jak by co to kup plastyfikator(cos takiego w takiej torebce co sprawia ze wszystka zaprawa jest tak samo rozmmieszana i gesta nie ze zrobio ci sie grudka i tam masz juz wiecej.
pzdr.
Pomogłem, wyraź swoją wdzięczność za mój poświęcony czas
Szacuny
2
Napisanych postów
252
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
17060
zdecydowałem się w końcu na beton, będzie mi służył tymczasowo dopóki nie zopatrze się w więcej porządnego żelastwa w moim przypdaku litr betonu waży ok 1,5 - 1,7 kg zalałem 5 litrowe wiadro, po zważeniu wyszło ok 8 kg, zobaczymy jaki będzie wynik, wczoraj wyjołem go z formy
co do plastyfikatoru, to troche zapóźno, spróbuje innym razem jak znowu zabraknie obciażenia, łap soga zaskron