Szacuny
0
Napisanych postów
103
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
3370
Długo mnie nie było. Chodziło mi o plastikowe rury (takie ~300 mm). A spawanie, to nie wiem, co w tym trudnego :P
Zresztą jak Ci nie popękały, to musisz się z nimi strasznie bawić. Ja nie raz zrzuciłem niechcący i są całe :P
Szacuny
38
Napisanych postów
136
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5114
Lucio - spawanie nie jest trudne, sam osobiście przeszedłem kurs spawacza i mam na to papiery. Wiec o spawaniu tez trochę wiem... Ale to forum czytają nie tylko ci którzy ze spawarka mieli kontakt. No a rurę o średnicy ~300mm tez trzeba uciąć no odpowiednia grubosc prawda??
A co do pękania to przyznam jedna 2kg mi sie połamała ale to był juz naprawdę ekstremalny upadek a tak to sie nie pieprze i nie raz mi spadały z wysokosci ok 1m
Zmieniony przez - viniarz w dniu 2007-08-17 21:57:58
Szacuny
38
Napisanych postów
136
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5114
No właśnie jak kto lubi ja tam wole mieć jedna formę z której mogę zrobić 1000 ciężarków niż za każdym razem mierzyć. A czy ja wiem czy plastik jest takim dobrym zabezpieczeniem przed wstrząsami Pozdro
Szacuny
1
Napisanych postów
69
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
5438
najlepszym zabezpieczeniem przed wstrząsami jest nie powodować wstrząsów :)
Osobiście polecam zrobić sobie formę z blachy ciężarki też dobrze wychodzą.Dwa już zrobiłem choć troche przesadziłem ale 30 kilo da sie jeszcze przeżyć nawet nie wyszły aż takie ogromne :P(39cm średnica) Worek cementu trochę piachu i chęci a można dużo.Jedno pytanie te ciężarki które zrobiłeś nakładasz na gryf prosty gwintowany czy na jakoś rurkę (viniarz)?Zastanawiam sie czy warto kupić gryf 180cm i na niego nakładać te ciężarki.