SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Batony Proteinowe domowej roboty :)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 12966

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 401
Przepis jak zrobić 8 sztuk "PROTEIN BAR'S" w 15 min

Składniki
-Owsianka 300g (4 kubki)
-masło orzechowe 330g (bez cukru, tłuszcze nasycone poniżej 10g/100g np coś takiego



(Białko 24.9g, Węgle 10.1g, Tłuszcze 50.2g (nasycone 9.0g), błonnik 7.3g w 100g produktu)

-białko 225g
np.


-mleko
-folia aluminiowa
przyda sie też blender , tortownica no i jakaś sporych rozmiarów miska
[img]http://www.kuchniasklep.pl/phpThumb/phpThumb.php?src=/images/Anolon/Bakeware_spring_form.jpg&w=250&h=&bg=ffffff&fltr[]=bord/2///DDDDDD&fltr[]=wmt//3/BR/9fb22a//100&sx=5&sy=5[/img]





1.wsypujemy owsianke do blendera i rozdrabniamy na proszek
2.dosypuejmy białko i mieszamy razem z owsianką
3.masło orzechowe podgrzewamy w mikrofali 30-60 sek
4.wszystko razem dajemy do miski i mieszamy powoli dodając mleka lub wody
5.masa ma być bardzo gęsta i klejąca wiec nie przesadzać z mlekiem
6.dokładnie wymieszaną mase przekładamy do tortownicy i rozprowadzamy równomiernie przy pomocy łyżki
7.wkładamy do lodówki na kilka godzin
8.odpinamy bok tortownicy i krojimy na 8 równych kawałków jak PIZZE
9.każdy z osobna kawałek zawijamy folią aluminiową

GOTOWY PORDUKT

B.35 W.30 T.20(nasycone około 3g) 400-450 kcal

podobny przepis
http://pl.





Zmieniony przez - Kris Dee w dniu 2008-03-21 18:40:58
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 438 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 4409
mogłeś tutaj wrzucić: https://www.sfd.pl/Przepis_na_Koktajle_i_batoniki_proteinowe!!!-t235664.html 

Nie da rady zrobic omletu nie tłukąc jajka...

zanim spytasz kliknij na link :
http://www.1000lecie.pl/~vip/bart.jpg 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 401
wczorajsza produkcja






bez pieczenia bo i po co poddawać składniki dodatkowej obróbce
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 438 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 4409
no musze powiedzieć że nieźle to wyglada...

a jak to w smaku ??

Zmieniony przez - jarsztyk w dniu 2008-03-21 23:11:56

Nie da rady zrobic omletu nie tłukąc jajka...

zanim spytasz kliknij na link :
http://www.1000lecie.pl/~vip/bart.jpg 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11077 Napisanych postów 50996 Wiek 29 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
Fajne, trza będzie zrobić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 401
co do smaku to najważniejszy jest dobór odpowiedniego dla siebie proszku proteinowego
vanila samkuje niezle ale polecam równierz toffee można też dodać troche cynamonu, miodu (tu ostrożnie bo moga sie za bardzo klejić) albo jakiś słodzik
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5645 Napisanych postów 72709 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 734002
Nie przepadam za slodyczami, ale lap soga za prace.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 401
Wiesz domer w sumie nie jest to słodkie jak nie dodasz słodziku,miodu itp. ja tak własnie robie a smak jest dziwny ponieważ masło jest słone a proteiny słodkie wiec wychodzi coś po środku ale mimo wszystko wole ten smak niż oryginalne batony które smakują jak drewno
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Za 2 dni Wielkanoc....

Następny temat

Tran

redox 2