...
Napisał(a)
Witam mam chyba od zawsze problem, może nie uciążliwy bo nic mnie nie boli to jednak jak rozgrzewam rotatory, wykonuję jakieś 10 powturzen to słyszę takie jakby chrupniecia i jakby lekke przeskakiwanie, czy to normalne?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nie powinno się tak dziać czasem może jakieś delikatne chrupanie się pojawić, ale po powiedzmy wstępnej rozgrzewce powinno ustąpić. Trzeba by było sprawdzić czy wszystkie ćwiczenia barkowe i nie tylko wykonujesz poprawnie technicznie.
Czy nie masz w treningu ćwiczeń typu wyciskanie zza karku czy podciąganie wzdłuż tułowia bo one też nie każdemu służą i po prostu porządnie się rozgrzewać. Bo jeśli wcześniej się nic nie działo, a od jakiegoś czasu się pojawia to wówczas coś nie tak z techniką ćwiczeń.
Czy nie masz w treningu ćwiczeń typu wyciskanie zza karku czy podciąganie wzdłuż tułowia bo one też nie każdemu służą i po prostu porządnie się rozgrzewać. Bo jeśli wcześniej się nic nie działo, a od jakiegoś czasu się pojawia to wówczas coś nie tak z techniką ćwiczeń.
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!
...
Napisał(a)
Zapewne słaba siła stabilizatorów lokalnych. Duża głowa kości ramiennej nieprawidłowo przemieszcza się względem małej panewki , a chcąc powrócić do prawidłowej pozycji przeskakuje po obrąbku stawowym. To właśnie może powodować jego powolne uszkadzanie i charakterystyczne trzeszczenie. Rozwiązaniem w tym przypadku może być wprowadzenie ćwiczeń wzmacniających tak zwany stożek rotatorów, odpowiedzialny za utrzymanie głowy kości ramiennej w centralnym punkcie panewki podczas ruchu.Na forum znajdziesz przykładowe ćwiczenia .
1
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Tak jak napisali koledzy, radzę się temu przyjrzeć bliżej i wzmacniać rotatory, ja tego nie robiłem, do tego miałem nieprawidłową technikę w wielu ćwiczeniach i sobie załatwiłem barki. Do tej pory odczuwam skutki i pewnie już tak zostanie.
Polecane artykuły