SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Bardzo niski testosteron.

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 9809

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 104 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 1717
Chłopaki od jakiegoś czasu spadło mi libido i dopadła mnie depresja.
Postanowiłem zrobić sobie badania hormonów.(ponad pół roku temu skończyłem cykl na suscie).
Dziś odebrałem wyniki.
Testosteron 2.46 dolna granica 2.41
E2 30.8 górna granica 38.0
Lh 8.7 (1.5-9.3)
Fsh 17.2 (1.4-18)
Prl 9 (2-17)
Kortyzol 25 (4-22)
Shbg 41 (17-63)
Wybaczcie ze nie wkleiłem ankiety działu ale pisze z telefonu.
Jak bede miał kompa w pobliżu od razu uzupełnię.
Dodam ze mam 25lat i ze ostatniego czasu mam trochę bardzo stresujacy okres w życiu.
Od tego pewnie podwyższony kortyzol.
Przysadka pracuje ale z wyników wychodzi ze jądra nie:/
Po odbloku teścia miałem w połowie granicy.
Miesiąc i dwa po tak samo.
Czemu teraz tak nisko spadł.
Co z tym robić?
Pomuszcie doradzcie.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11014 Napisanych postów 50594 Wiek 29 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 57816
Ile trwał cykl i jak wyglądało pct.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 104 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 1717
Cykl trwał pół roku.
Podczas niego szło hcg co ok 2m.
Do ptc wykorzystałem 10k hcg i paczki nolvy.


Zmieniony przez - Basik91 w dniu 2017-01-10 21:53:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11014 Napisanych postów 50594 Wiek 29 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 57816
kiedy zacząłeś dawać hcg do pct?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 104 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 1717
Już za dobrze nie pamiętam ale chyba po okresie trwania susty. (3tyg)
I przepraszam za pomyłkę ale hcg podczas cyklu wziolem 2 razy czyli co 3m.
Czy wynikało by z tego ze nie odblokowalem jąder do końca i po upływie pewnego czasu przestały pracować wystarczajaco?


Zmieniony przez - Basik91 w dniu 2017-01-10 22:24:24
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11014 Napisanych postów 50594 Wiek 29 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 57816
no tego hcg jak na taki cykl poszło dość mało, kiedy robiłeś pierwsze badania że test był w normie? Bo jeszcze susta mogła trzymać. Jak na moje to tamox jest tylko dodatkiem do pct, podstawą jest clomid.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 104 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 1717
Tak się tylko zastanawiam czemu przez sporo czasu czułem się dość dobrze. Czy to możliwe ze przes okres ok 2m testosteron powoli spadał aż do tej dolnej granicy?
Czy ponownie przeprowadzić PTC?
Czy mógł by mi ktoś to rozpisać? (Ile hcg ile clomidu)
Mam stracha ze skoro lh w normie a teść tak nisko czy przypadkiem nie nabawilem się hipogonadyzmu.


Zmieniony przez - Basik91 w dniu 2017-01-11 05:24:48

Zmieniony przez - Basik91 w dniu 2017-01-11 07:05:52
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
e-lite Moderator
Ekspert
Szacuny 3196 Napisanych postów 35952 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 258055
Jest mozliwe ze stopniowo spadal.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 104 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 1717
A jak wytłumaczyć ze lh jest w górnej granicy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 104 Napisanych postów 1225 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 44917
tak jak zauwazyłes przysadka smiga,jaja zamulone,zgodnie z badaniami zamieszczonymi w anabolics chyba 2009,lh fsh (jezeli nie leciały nandro pochodne nandro) podnosza sie dosc szybko pomimo tego poziom testa wraca bardzo powoli,co każe wyciągnąć wniosek ze jajkom powrót do homeostazy zajmuje wiecej czasu....
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 104 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 1717
Czyli o hipogonadyzm nie mam co sie na razie martwic?
Czyli zeby je pobudzić powinienem zarzucić HCG.
Ale jakie dawki?
I czy mogę podbić LH nolvadexem by zwiększyć stymulacje?


Zmieniony przez - Basik91 w dniu 2017-01-11 12:16:50
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wyniki teścia,skala tylko do 15???

Następny temat

Pierwszy cykl SSA

nutloveb