

Składniki (na 24 małe sztuki): 1porcja =6szt
150g kaszy jaglanej
2 jajka
10g chia
15g orzechów pekan
15g migdałów
60g półtłustego twarogu
60g odżywki białkowej (u mnie K**waniliowa)
10g tłuszczu (oleju kokosowego/masła/etc. )
1 banan (ok. 150-170g)
5g sody
Przygotowanie:
1.Kaszę gotujemy, przelewamy wodą, wrzucamy do blendera, dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę.
2. Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy
3. Wkładamy do piekarnika na ok. 25-40min (w zależności od wielkości babeczek, sprawdzamy patyczkiem gdy zrobią się lekko brązowe) na 180*C
4. Zostawiamy w piekarniku do wystygnęcia (uchylamy drzwiczki)
OPCJONALNIE: ser półtłusty można zastąpić: 15ml mleka kokosowego + 20-30g więcej jaglanki lub całkowicie pominąć
UWAGI:
*Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dodajcie odrobinę mleka roślinnego, jogurtu lub wody
* Chię, migdały i orzechy można zastąpić dowolnie wybranymi innymi składnikami np. makiem, orzechami wloskimi, etc.
B/W/T na 6szt (małych): B 24,3/ W:39 / T:15, kcal: 388,1 , na całość: B: 97,2 / W: 156 / T: 60, kcal: 1552,4
Zmieniony przez - nightsky w dniu 2015-08-30 20:57:36