Witam, mam problem, który dotyczy moich pleców. Bolą mnie podczas schylania lub podczas siedzenia w jednej pozycji. Ból jest kujący, który krępuje mnie podczas schylania i wzrasta jak jest coraz głębszy. Z problemem byłem u lekarza rodzinnego, kazał zrobić zdjęcie RTG w maxmedzie i tak zrobiłem. Poźniej dostałem skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Lekarz przepisał mi ibuprom oraz izodilac żel. Mam pytanie czy jest jakaś szybsza rada na odbudowę/zregenerowanie tego problemu? Dodam, że trwa już to 4 tydzień (ból) oczywiście jest już mniejszy i mam "większy zakres ruchu" ale jednak nadal jest ból. Nie chodzę narazie na siłownie i innego rodzaju aktywności fizyczne. Tej kontuzji nabawiłem się podczas treningu dołu ciała (siłowo) i zapewne przy martwym ciągu ostatnia seria. Nie mogłem już wtedy nawet połowy ciężaru podnieść. Jeżeli jest osoba, która by mi pomogła co robić dalej lub co zrobić dodatkowego to byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dziękuje. Umieszcze zdjecie rtg i diagnozę oraz zdjęcie sylwetki, może mam już taką wadę od urodzenia tylko się dopiero teraz uaktywniła.
Jeżeli ktoś nie będzie potrafił się rozczytać, po prawej stronie zdjęć rentgenowskich jest napisane: Lewoboczne skrzywienie kręgosłupa, stawy krzyżowo-biodrowe w normie.

Jeżeli ktoś nie będzie potrafił się rozczytać, po prawej stronie zdjęć rentgenowskich jest napisane: Lewoboczne skrzywienie kręgosłupa, stawy krzyżowo-biodrowe w normie.

Krzysztof Piekarz