Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11761
Napisanych postów
159693
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1231732
I kontroluj ciśnienie krwi, to dość ważny parametr jeżeli masz tego typu objawy niezależnie od tego co bierzesz i czy trenujesz. Efekt jaki pojawił się u ciebie jest podobny do jakiejś reakcji alergicznej, trudno powiedzieć może jakiś składnik smakowy lub inne składniki przeciwzbrylacze taki u ciebie powodują. Jeżeli będzie się taki stan powtarzał to niestety trzeba będzie odstawić i kupić może wersję naturalną. Twoje ciało ma podobną reakcje jak na wysoką dawkę niacyna gdzie występuje tzw efekt flush
11761
Napisanych postów
159693
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1231732
witaj. na pewno Twoje objawy co do stosownaia kreatyny nie sa typowe i trudno tutaj doszukiwac sie nawet zwiazku przyczynowo-skutkowego z dzialaniem wlasnie kreatyny. Nie jest to suplement diety ktory dziala doraznie jak przedtreningowki, a jej wpływ na organizm widzimy dopiero po kilku tygodniach stosowania. Jestes alergikiem? Masz stwierdzone jakieś nietolerancje pokarmowe? Jedynie tutaj mozna doszukiwac sie jakiejs rekakcji organizmu wlanie na podany suplement, innych mozliwosci trudno sie doszukiwac co do podnoszenia poziomu cisnienia czy wplywu na uklad nerwowy
31992
Napisanych postów
22338
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
275989
Tak jak wyzej juz kolega wyjaśnił to albo zbieg okoliczności pokrył się z przyjmowaniem kreatyny albo jakaś alergia bo osobiscie nigdy nie słyszałem i nie spotkałem się z tym aby ktoś opisywał podobne reakcje i łączył je z kreatyna , sam z żoną od lat bazujemy tylko na tym produkcie
6089
Napisanych postów
74914
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
748356
Niestety, ale nikt z nas nie będzie w stanie stwierdzić jakie są powody złego samopoczucia, bólu głowy, czy jej zawrotów. Bez wątpienia nie da to objawy wynikające ze stosowania kreatyny. Przynajmniej w żadnych badaniach nie stwierdzono takich sytuacji, więc śmiało można wykluczyć ten suplement diety. Sugeruję zwróci uwagę na inne aspekty Twojego stylu życia, czyli używki, odżywanie, ilość i jakość snu, a być może prostu jakieś przemęczenie, wirus, czy bakteria. Okres jest taki, że dużo osób choruje.
Szacuny
1088
Napisanych postów
3686
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
67244
Kreatyna w większych dawkach (niż z diety) może wpływać na nerki (usuwają nadmiar), więc jeśli ktoś ma chore/słabe nerki lub bierze jakieś leki/doping pogarszające pracę nerek, to chyba mogą być podobne objawy.
Problemom z nerkami często towarzyszy ból w dole pleców, uczucie ciężkości, sztywności w dole pleców, mdłości, nudności po większych posiłkach, powtarzające się obrzęki dookoła oczu i na twarzy z rana (ale niekoniecznie nerki dają JAKIEKOLWIEK wyraźne objawy). Jeśli już bywają takie objawy, warto zrobić badania.
Nerki mogą powodować chwilowy wzrost ciśnienia, a to z kolei ból głowy jako efekt uboczny (nie bezpośredni).
To tylko moje podejrzenia, jak to mogłoby działać.
Szacuny
1088
Napisanych postów
3686
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
67244
No cóż... Skoro można spowodować chwilowe obniżenie ciśnienia krwi (np.poprzez ćwiczenia - niedawno był taki artykuł), to może się ono też chwilowo podnosić w wyniku różnych okoliczności... Ja tylko oczywiście zgaduję czym to może być spowodowane, być może się mylę.
Szacuny
1088
Napisanych postów
3686
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
67244
Może, zażywając kreatynę, nie pijesz odpowiedniej ilości wody i organizm "wyciąga" wodę do jelit, powodując chwilowe gorsze nawodnienie reszty ciała, co wywołuje ból głowy i potrzebę zwiększenia ciśnienia krążącej krwi... Ja bym spróbowała czy picie większej ilości płynów w czasie około zażywania kreatyny pomaga, czy nie.