Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
457
Napisanych postów
1424
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
111888
Witam, mam pewne pytanie. Mianowicie wykryto u mnie Częstoskurcz nadkomorowy wyniki wyszły mi następująco:
-Echo serca wyszło chyba dobrze: " Wielkość jamy serca w granicach normy,Kurczliwość globalna zachowana EF ok. 75% Oraz i funkcja zastawek w granicach normy."
-Holter "Rytm zatokowy miarowy o częstotliwości średniej 76/min, min. HR 48/min, max HR 170/min. Zarejestrowano ok. 200 pobudzeń dodatkowych nadkomorowych i 1 epizod częstoskurczu nadkomorowego trwającego ok. 10 min."
-EKG "Rytm zatokowy, miarowy. Normogram. Zapis prawidłowy."
Dostałem również skierowanie do poradni specjalistycznej kardiologicznej .
I teraz pojawia się pytanie czy przy takich wynikach badań jest sens dalej ładować w siebie Dianabol czy go odstawić ? Proszę o rozsądne wypowiedzi.
Zmieniony przez - 17kamil175 w dniu 2011-05-21 09:03:50
Szacuny
457
Napisanych postów
1424
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
111888
Tak zacząłem brać dianabol i po tygodniu zaczęło mnie kłuć w lewej stronie klatki i zgłosiłem się do szpitala. Kazali mi zostać i porobić badania. Tutaj jeszcze wyniki krwi podam:
Szacuny
457
Napisanych postów
1424
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
111888
A co z dalszymi ćwiczeniami też sobie na razie odpuścić ?
EDIT: Kardiolog u którego byłem jeszcze jak leżałem w szpitalu mnie przebadał zapisał coś dał karteczkę pielęgniarce i tyle...;/ w poniedziałek pójdę z tym skierowaniem i zapisze się na jakiś termin, wtedy się dowiem wszystkiego...przynajmniej mam taką nadzieje.
Zmieniony przez - 17kamil175 w dniu 2011-05-21 11:17:43
Szacuny
17
Napisanych postów
3288
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
22932
Kiepska sprawa rozbijać cykl. Może odpuść aktywność fizyczna na kilka dni i jak będzie wszystko w porządku to dopiero włącz na powrót. Lekarza międzyczasie też możesz odwiedź
Szacuny
457
Napisanych postów
1424
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
111888
Tak będę musiał zrobić...po raz 2 odstawić dianabol i zawiesić treningi ;d no nic w poniedziałek zapisze się do jakiegoś kardiologa i zobaczymy co mi powie ciekawego ;] Dzięki za pomoc.
Zmieniony przez - 17kamil175 w dniu 2011-05-21 11:28:15
Szacuny
150
Napisanych postów
15480
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
90607
jaka kiepska sprawa rozbijac cykl czlowieku to jest serce nie ma co sie klasc na mine odstawiaj to od razu i od silowni tez bym zrobil przerwe do konca badan najlepiej lekarza sie poradz wiadomo ze cwiczenia obciaza serce
Zmieniony przez - B-50 w dniu 2011-05-21 12:51:21
maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam