Moja historia z IFBB:
⦁ VIII Zawody w Kulturystyce i Fitness – Sopot 2015, zwycięzca kategorii kulturystyka do 70kg
⦁ XII Puchar Ziemi Puckiej – Kulturystyka Żelistrzewo 2016, drugie miejsce w kategorii kulturystyka do 75kg
⦁ VII Otwarte Mistrzostwa w Kulturystyce i Fitness – Bytów 2016, zwycięzca kategorii kulturystyka do 80kg
⦁ VII Otwarte Mistrzostwa w Kulturystyce i Fitness – Bytów 2016, trzecie miejsce w kategorii kulturystyka open
⦁ Uniwersyteckie Mistrzostwa Polski - Kraków 2016, trzecie miejsce w kategorii do 75kg
Poniżej foteczek z zawodów.
Ogólnie to szykuje się na MP w 2017 roku już raczej omijając mniejsze imprezy. W tym roku chciałem wyjść na MP ale zaczynając starty od początku marca gdzie formę startową miałem w lutym i utrzymywać to mistrzostw jest bardzo ciężko i poprostu psychicznie jak i finansowo nie dałem rady dotrwać. Dlatego w następnym roku przygotowuję się stricte na najważniejsze imprezy :)
Aktualna waga 85kg.
Dieta:
1.
450g całych jaj (8sztuk)
2-3.
250g piersi
100g ryżu
15g oleju lnianego
30g masla orzechowego
4.
250g piersi
100g ryżu
5g oleju kokosowego
30g rodzynek/daktyli
5.
100g płatków owsianych
170g całych jaj (3sztuki)
Dodatkowo: Przed treningiem dochodzi olej kokosowy w ilości 15g zamiast oleju lnianego.
Suplementacja:
Witaminy 100% rda – 1 porcja rano
Witamina C – 3-5g na dzień, zależy od samopoczucia
Witamina D3 - 4000ui
Witamina K2 - 4000ui
Cynk – 15mg rano i 15mg wieczorem
Magnez - 250mg rano i wieczorem
Kreatyna monohydrant – 10g przed treningiem, 10g po treningu
N-Acetyl Cysteine – 1200mg rano
Fenugreek – 1g rano i 1g wieczorem
Glutamina – 10g przed treningiem i 10g po treningu
ALA (kwas liponowy) – 500mg po treningu
hmmm, to chyba wszystko :P










Zmieniony przez - Arkadiusz Ceglarek w dniu 2016-09-26 09:04:35