Złap SUPER OKAZJE! SPRAWDŹ TERAZ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Androlog Trójmiasto i okolice

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1185

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 122 Wiek 46 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1741
Witajcie. Pisze z prośbą czy może ktos z was ma jakieś dobre doświadczenia z andrologiem w Trójmieście lub okolicach? Bujam się trochę z problemami z libido i erekcja, będzie już, ponad rok. Byłem u trzech już ale nie widzę współpracy... Mam w tej. Chwili LH poniżej normy czuję się do dupy. Szukam jakiegoś ogarniętego lekarza który ma jakieś doświadczenia z takimi rzeczami i nie wciska od razu TRT albo viagry. Po przeczytaniu połowy internetow wydaje mi się że mogło byi.pomoc HCG ale nie mam pojęcia gdzie iść po to. Mam 45 lat wyniki raz lepsze raz gorsze ale poczucie permanentnie beznadziejne.. nie wiem już gdzie mam iść z góry dzięki.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 122 Wiek 46 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1741
W ogóle Ci endokrynolodzy to się teraz głównie chyba zajmują tranzycjami i chętnie koniu by przepisali hormony małpy i na odwrót
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9288 Napisanych postów 83778 Wiek 49 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 708297
A jak wyglądają pozostałe hormony ? Masz porównanie np z przed 10 lat ? Jakieś SAA stosowałeś ?

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Witam. Historia ciągnie się już od roku. W czerwcu rok temu miałem spadek teścia, był całkowity 12.0 nmol . Urolog przepisał oczywiście tadalafil i androtop. Do sierpnia stosowałem w kratkę, nie byłem przekonany czy to dobra droga. W sierpniu zacząłem się suplementowac tribulus, ashwaganda, pyłek sosnowy odstawiłem androtop i tadalafil.wlaczylem aktywność fizyczna We wrześniu miałem wyniki :
Teść całkowity 23nmol, wolny 15, więc było dobrze . Reszta hormonów były w widełkach, chociaż lh było dość nisko około 2,1 w porywach do 2.6 z shbg z kolei zawsze w okolicach 56, 57 ..
Ogólnie wrzesień październik listopad było bardzo dobrze czułem się naprawdę spoko były poranne wzwody, erekcję na bodźce wzrokowe itd. w grudniu zaczęło mi leicec na dół tesc całkowity już spadł do 15 nmol, wolny do 12pg.. w styczniu 2025 czułem się na tyle słabo że skusiła mnie w końcu wizja zastosowania androtopu (wciąż miałem na stanie niecałe 3 opakowania)
Pod koniec stycznia zacząłem regularnie go stosowac
...
Napisał(a)
Początkujący
Codziennie. Skończyłem koniec marca po prostu się wyczerpał. Czułem się pod jego wpływem lepiej. Wyniki po były oczywiście słabe, lh 1,7 , całkowity 9nmol, wolny 5pg grubo pod kreską
I teraz najlepsze. Fatalnie czułem się jakieś 3 dnim włączyłem od razu DAA, suplementy tj tribulus, pyłek sosnowy, ashwaganda i biosteron (dhea) po tygodniu czułem się doskonale więc nie robiłem żadnych badań.
Dojechalem tak do dziś ale od gdzieś dwohh tygodni znów poczucie spadku teścia brak porannych wzwodów trudno mi się podniecić. Zrobiłem badania i wygoda to tak
...
Napisał(a)
Początkujący
Zresztą załączam.
Wszędzie wcześniej podając wartości były w tych jednostkach co poniżej i w tych zakresach ref

...
Napisał(a)
Początkujący
Ogólnie nie wiem jakim cudem teść jest 19 - suple? Biosteron? Bo produkcja własna chyba leży... Co ciekawe w okresie od marca do czerwca naprawdę miewałem dni kiedy wręcz mnie rozsadzało....
...
Napisał(a)
Początkujący
Ogólnie czuję się słabo chciałbym kopnąć trochę przysadkę bo to Lh martwi... Poszedł bym z pakietem tych wyników z zeszłego roku i tymi i tą swoją opowieścią do jakiegoś ogarniętego andro czy Endo ale mam dość łażenia po omacku i patrzeć że goście nic nie mają do powiedzenia...
...
Napisał(a)
Początkujący
Nie byłem na żadnym cyklu tylko ten androtop trochę lizalem i pyłek sosnowy... Ale pyłek może śmieszna rzecz tylko wale to już około 8 miesięcy.
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9288 Napisanych postów 83778 Wiek 49 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 708297
Niskie LH i FSH sugerują problem na poziomie przysadki (hipogonadyzm wtórny).Wahania testosteronu (czasem niski wolny).SHBG dość wysokie, zmniejsza wolny testosteron.

Co trzeba zrobic o ile nie robiles
Badania dodatkowe: MRI przysadki, prolaktyna, kortyzol (poranny), TSH, FT3, FT4.Styl życia: więcej snu (minimum 7 godzin), mniej stresu, spokojniejszy trening, dieta z cholesterolem (jajka, ryby).
Suplementy: witamina D3, cynk, magnez, omega-3, ashwagandha (okresowo).
Niecwiem czy lekarz próbował HCG - clomifen, które pobudzają własną produkcję testosteronu?
No i tak między nami - masz 45 lat więc nie wiem czy warto się męczyć

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Właśnie rozmawiałem z jednym o HCG i clomifenie to stękał że tak się nie robi... No właśnie o to chodzi że mam takie wahania czasem czuję się jak młody bóg a czasem znów jak totalny kapeć. Czy się warto męczyć? Myślę że warto ... Chcę się dobrze czuć jak facet a nie dziadek .. 45 to jeszcze chyba nie czas ...
Co do D3 właśnie zakupiłem, omega 3 też, magnez już od kilku dni stosuje .
Prolaktynę miałem w widełkach we wszystkich poprzednich badaniach.

Właśnie dlatego podbijam z pytaniem czy ktoś by może miał namiary na takiego andro czy Endo który by mi w ramach testów przepisał HCG?
...
Napisał(a)
Początkujący
Ktoś miał jakieś dobre doświadczenia i może polecić jakiegoś lekarza? Chciałbym to wszystko skonsultować nie mam za bardzo pomysłu , iść znowu w ciemno i nic się nie dowiedzieć szkoda kasy... Z góry dzięki
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wyniki badań - słabe libido

Następny temat

Fizjoterapeuta Rzeszów Krosno Warszawa

swieta
Polecane artykuły