najpierw krotko o mnie
Doświadczenie jakieś z treningiem mam czyli zielony nie jestem. Ćwiczyłem ok 2,5 roku daaaawno potem niestety trzeba było odpuścić(praca 12h dziennie na zadupiu) i poszło psu w dvpe wszystko co wypracowałem. Teraz po paru latach kiedy mam już praktycznie życie ułożone, mam możliwość wrócić do treningów i oto jestem. Problem będzie z znalezieniem czasu dobrego bo praca dzień w dzień po 2 razy i nie mam za dużo czasu dla siebie ani nie mam się jak wyspać (codziennie wstaje o 4:30 i kładę się spać nie wcześniej niż o 21:30).
Trening
Zaplanowane mam jak narazie 2 cykle (po 12 tyg)
1. Powrót do treningu, opanowanie na nowo techniki podstawowych ćwiczeń, zaklimatyzowanie się na siłowni (pierwszy raz na publicznej czyli szukanie odpowiedniego czasu żeby ludzi nie było itp), kontrola ciężaru do nast cyklu i przy okazji rzucenie jakiejś masy

2. Cykl siłowy. Plan Jima Wendlera. Poprawienie wyników w bojach siłowych. (żeby sobie ułatwić późniejsze budowanie konkretnej masy)
1 cykl - prosty krotki FBW bez szalu
Przysiad 5 serii do 15 powt
wiosłowanie 4 serie do 15 powt
military press 2 serie do 15 powt
+ ćwiczenie uzupełniające (dopiero od 6 tyg)
MC 5 serii do 15 powt
Wyciskanie na płaskiej 4 serie do 15 powt
podciąganie nachwyt 3 serie (tu się okaże po ile powt)
+ cw uzupełniające jw
to będzie tyle z 1 cyklu. 12 tygodni w tym ostatni deload i sprawdzenie maxow w bojach podstawowych
Cykl 2
dzień 1
klatka - dynamika
dynamiczne wyciskanie na płaskiej 8s 3p (60 % )
połowiczne wyciskanie 3s 3p (górna połowa ruchu)
wyciskanie hantlami 3s 10p
wiosłowanie hantla w podporze 3s 10p
triceps 1 ćwiczenie 4s i pełne 12p na maszynie
dzień 2
przysiad/mc siłowo
low box squat (szerszy rozkrok) x serii do załamania (po 5 powt tyle serii aż nie będę dał rady zrobić 5 powt)
glute ham raises 30 powt
wykroki z hantlami 3s 10p
unoszenie tlowia z opadu (45 st) 3s 15 powt
brzuszki z obciążeniem 3s 10p
ćwiczenie na triceps hantlami 3s 10p
dzień 3
klatka - siła
wyciskanie na płaskiej xs po 5 powt
podciąganie 5s
unoszenie hantli (3 way shoulder raises) 3s 20p
triceps 1 ćwiczenie hantlami 2a `0p
dzień 4
przysiad/mc - dynamika
box squat 10s 2p (55%)
MC 10s 1p (55%)
skłony na bok z hantla 3s 10p
unoszenie nóg w zwisie 3s 10p
dalej leci sama progresja analogicznie wszystko.
Dieta
Nie ma i nie będzie na pewno przez te 24 tyg. Stosuje wskazówki żywieniowe i jem duuuzo. To mi wystarczy. Nie mam zamiaru wbijać na zawody żadne ani osiągać nie wiadomo czego przez te 2 cykle tak wiec chwilowo podziękuje. Wiem co jeść i wiem kiedy jeść ale kcal liczył nie będę.
Teraz co do tematu. Licze na pomoc szczególnie w kontrolowaniu techniki (będę się starał wrzucać filmiki). Dyskusje nt treningu, ćwiczeń itp (z dyskutowania można się wiele nauczyć czyli skorzystamy wszyscy). Na koniec bez zbędnego spamu (piszcie sobie byle nie za dużo

Waga : 65
Wzrost : 175
Cel treningowy : najpierw masa do min 80 kg potem redukcja i znowu masa
Staż treningowy na siłowni : wczesniej 2,5 roku potem z 3 lata przerwy i zaczynam znowu
Uprawiane inne sporty : brak
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : raczej full
Dieta : jw
Przeciwskazania medyczne : nic o tym nie wiem
Zażywane suplementy : zadne
Ostatnio przerabiany plan: bd
Ciężary w podstawowych ćwiczeniach (przysiad, klasyczny martwy ciąg, wyciskanie na ławce leżąc): bd
Jak ktos ma pytania to walic odrazu. Zdjęcia aktualne pewnie jutro będą
Pozdrawiam

Zmieniony przez - ziomlogos w dniu 2014-01-25 15:20:36
If you think it's too hard. Bitch - get the f*** out
http://www.sfd.pl/Am,_wrong_cause,_wanna_get_it_on_till,_die__zaczynamy_2_podejscie-t999913.html