P.Tsatsouline "Więcej niż bodybuilding"
Witam wszystkich serdecznie. Nareszcie nadszedł czas na nowy dziennik.
Dzięki wam I sobie udało mi się przebrnąć drogę od rubasznego hulaki do aktywnego sportowo tatuśka. Te dwa lata wypaliły 32kg zbędnego balastu i nauczyły radości z ćwiczeń siłowych. Było zaskakująco łatwo I historie o gubieniu potężnych kilogramów nie robią już na mnie takiego wrażenia a opowieści ludzi wiecznie odchudzających się, stały się żenujące.
Przez te niecałe dwa lata nauczyłem się tez kilku rzeczy o sobie a najważniejszą z nich jest poznanie co najbardziej mnie kreci w treningu na siłowni.
Od dzisiaj koniec z pomiarami I beztroskim treningiem intuicyjnym. Koniec zabawy, czas na wyzwania.
CEL: Chodzić w aurze mocy
Cel nadrzędny, jest dość mglisty i subiektywny. Droga do niego jednak, wydaje się być prosta. Gdzie najlepiej widać czystą siłę? Gdzie wydolność, czy skomplikowana technika nie odgrywają pierwszoplanowej roli a decyduje czysta siła?
TRÓJBÓJ SIŁOWY - kwintesencja żelaznego treningu.
Żeby nie było tak mgliście, no i w TS liczy się wynik, to potrzebne są stopnie.
2016 – Wyrównanie porachunków
Do końca tego roku, planuje rozprawić się z magia cyfry 150kg, w zeszłym roku się nie udało, (nie tylko mnie zresztą). Trzeba coś sztandze udowodnić. Minimum - wycisnąć, maximum - wycisnąć z zatrzymaniem.
SQ:170kg,BP:150kg,DL:215kg (535)
2017 – minimum przyzwoitości
Żeby się waliło paliło muszę wyciągnąć ćwiartkę.
SQ:190,BP:150kg,DL:250kg (590)
2018 – siadaj I wyciągaj wnioski
Dwójka z przodu w siadach, wstępna analiza jak I na co reaguje I przygotowanie szczytowej formy pod określoną datę.
SQ:210kg,BP160kg,DL 250kg (620kg)
2019 – rozpoznanie terenu
Przygotowanie I start w 2óch zawodach jeszcze z seniorami. Bez walki o podium, typowo wywiadowczo
SQ: 220kg,BP160kg,DL260kg (640kg)
2020 We are the champions
Przygotowanie I walka o mistrzostwo Szkocji weteranów grupa M1 (RAW).
W dzienniku tym zobaczycie, rzetelne sprawozdanie z większości planów z książek: Siła dla ludu I Więcej niż BB.
Będzie practice, practice, praktice.
Co przemawia za osiągnięciem celu?
- bardzo chcę
- nie mam nic lepszego do roboty
- uwielbiam
- mam was
Kłodami pod nogami mogą się okazać:
- ćwiczę sam
-mam małe dzieci i bardzo lubię spędzać z nimi czas
- rychło w czas się obudziłem
Oczywiście liczę na waszą dalszą obecność w moich poczynaniach, nikt tak nie doradzi, nie dopatrzy, nie naprostuje i nie zmotywuje jak wy.
Jeszcze wyniki z Mistrzostw Szkocji Weteranów z zeszłego roku: