Szacuny
0
Napisanych postów
54
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1738
Wiem, temat już taki był, ale rzetelnej ankiety nie znalazłem
Podejdźmy więc do sprawy rzeczowo i statystycznie. Pytanie brzmi: ile piwa wypiłeś w ciągu ostatniego tygodnia? (ile pijemy "ogólnie" -- to byłoby niemierzalne)
Przykładowo: jest środa, godzina 10 rano. Tydzień temu w środę były 3 browary, w czwartek dwie duże lampki wina, w piątek 3 kielonki po 25ml wódki. Liczymy więc 3 + 2 + 3*1/3 = 3+2+1 = 6 :)
Piwo jest tylko jednostką przeliczeniową :D Oto przybliżone przeliczniki:
jedno zwykłe piwo = duża lampka wina = 70ml wódki.
3 kielonki 25 = 75 = 1 piwo
Szacuny
38
Napisanych postów
2551
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
31384
Coraz to mniej, od ponad tygodnia ani 1 browarka (kreatyne biore, bez browarka nie zdechne). A tak ogolnie to 0-4 browarkow w weekend i od czasu do czasu ostre chlansko po pol litra czystej na leb.
Szacuny
0
Napisanych postów
54
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1738
jedno piwo tygodniowo jest poniżej progu istotności statystycznej A bardziej serio, to czasem zdarza się na spotkaniu rodzinnym wypić pół kieliszka czerwonego wina i dałem ten próg, by nie trzeba było się zastanawiać czy np. pół piwa to się liczy czy nie
Szacuny
5
Napisanych postów
820
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
11401
Ja nie piję wcale, nawet na spotkaniach rodzinnych, chyba że łyk szampana jako toast, a jeśli przeliczyłbym wszystko co wypiłem wogóle to wyszłoby 1-2 piwa haha.Pozdro.
PS: Już bardzo nie długo mam 18nastke i niewiem jak do tego podejść
Zmieniony przez - dogzilla w dniu 2009-10-07 12:06:10
"Hope deferred makes the heart sick
but a desire fulfilled is a tree of life"
Szacuny
11122
Napisanych postów
51312
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jak ja miałem 18 to wypiłem jednego (50ml) i był spokój. Abstynęcja abstynęcją ale h.u.j.e.m też nie można być i nie kiedy trzeba się z kumplami symbolicznie napić.
Takie jest moje zdanie