wiek 24
waga 75-77.5kg
Po szesciu miesiacach sumiennych cwiczen osiagnalem bardzo mizerne wyniki, ktore od dluuzszego czasu stoja w miejscu. Oto one:
-maks 8 podciagniec podchwytem (taki wyczyn udal sie tylko ze 2-3 razy)
-4 serie uginania ramion na przemian ze sztangielkami x24 (czyli 12 na jedna reke) 8.5kg
-wyciskanie sztangielek 4x12 po 10kg
dipsy 4 serie 10 10 10 9 (to bylo ze 2 tygodnie temu, teraz mi jakos gorzej ida)
Co do treningu to na poczatku cwiczylem bez konkretnego planu, pozniej po miesiacu cwiczylem wedlug jakiejs ksiazki, a aktualnie od ponad miesiaca robie fbw.
Co do wymiarow to niestety nie zrobilem ich jak zaczaynalem cwiczyc (pomierzylem sie dopiero miesiac temu), ale wiem ze jakies 2 lata temu mialem 29.5 w bicu, a teraz (tzn. miesiac temu) mialem 32 cm. Kolejne pomiary zrobie za okolo tydzien, ale raczej nie spodziewam sie przyrostow :/
Moim celem jest masa, ale waga praktycznie caly czas stoi w miejscu.
Dieta
Tu jest prawdopodobnie najwiekszy winowajca, ale niestety nie mam mozliwosci trzymac diety z prawdziwego zdarzenia co oczywiscie nie oznacza, ze jem byle jak. Na pewno jem lepiej niz w okresie kiedy nie cwiczylem (3, a czasami nawet dwa posilki dziennie

1 posilek
okolo 100g owsianki, pol banana, garsc rodzynkow, okolo 250 ml mleka
2 posilek
Z reguly 3 kanapki z jakas chuda szynka i warzywem (ogorek/pomidor)
3 posilek
zupa, albo czasami cos bardziej wartosciowego (schabowy czy cos)
4 posilek
z reguly 3 kanapki z serem bialym/jakas szynka i warzywem (ogorek/pomidor)
Oczywisci nie trzymam sie tego twardo, czasami np. zamiast tych kanapek jest jajecznica, albo ryz z czyms.
W dni treningowe po treningu zawsze jajecznica z 4 jajek, torebka ryzu i duzo warzyw.
Wiem dieta jest sredniawa, ale na nic lepszego nie ma szans.
No i tu dochodzimy do sedna sprawy, jakie suplementy pomoglyby mi w nabraniu przede wszystkim masy, sila ze tak to nazwe moze byc efektem ubocznym, najbardziej zalezy mi na tej masie.