Mam 17 lat. Ważę około 64kg i mam 187cm wzrostu, czyli jak widać jestem chuderlakiem. Chciałbym zmienić to w sobie i przytyć trochę żeby wyglądać lepiej i nabrać trochę masy. Nie chce być nie wiadomo jakim pakerem, tylko chodzi mi o to żeby wyglądać na bardziej zbudowanego. Nie wiem co mam robić. Jem dużo lecz to nic nie daje. Z ćwiczeń to robię 2 serie po 25 pompek co 2 dni. Jem jogurty, owoce, mięso i takie typowe danie. Piszę tutaj bo nie mam kompletnego pojęcia o dietach i odżywkach i ćwiczeniach, ale w internecie natknąłem się na gainery i tu moje pytanie. Czy te odżywki to nie są jakieś sterydy albo coś bo nie chcę miec jakiś problemów potem ze zdrowiem ani nic ? Jak wgl to stosować i co robić żeby przytyć ? Jestem w tym temacie kompletnie zielony dlatego proszę o pomoc, bo nie chcę uchodzić wsród znajomych ciągle za chuderlaka. Nie mam w domu ani w okolicy siłowni więc raczej to odpada. Pracuję trochę fizycznie koło domu, a tak to nie ćwiczę nic prócz tych pompek o których pisałem wyżej, Czekam na stosowne odpowiedzi i proszę o jakieś konkretne rady co mam robić żeby wyjść z tym jak najlepiej. Z góry wszystkim dziękuję za pomoc :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
gościu jeśli ty mówisz, że gentyka nie ma znaczenia to weź się ogarniej bo nie znasz się takie bzdury teraz gadasz i chyba nie masz pojęcia uważasz, że każdy może wyglądać jak burnejka? bo większość osób stosując diete super mająca naj lepszy trening i biorąca nawet sterydy nie będzie wyglądać jak burnejka.
...
Żadne odżywki.
Ogarnij kwestie odżywiania przede wszystkim, odpowiednia dieta kluczem do sukcesu.
Poza tym postaraj się urozmaicić trening, bo 2 serie pompek co dwa dni to...
Ogarnij kwestie odżywiania przede wszystkim, odpowiednia dieta kluczem do sukcesu.
Poza tym postaraj się urozmaicić trening, bo 2 serie pompek co dwa dni to...

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
o to szalejesz co 2 dni 50 pompek:D no gainery to mocne sterydy:D, a tak serio to jak chcesz przytyć to wystarczy dużo jeść naj widoczniej tylko ci się wydaje, że za dużo jesz przy przekraczającym zapotrzebowaniu kalorycznym nie ma bata żebyś nie przytył chodź by nawet tłuszczowo.
...
A mógłby ktoś mi napisać wszystko od a do z co mam robić i co jeść ? Sądzicie, że te odżywki to kiepski pomysł ?
...
Tak odżywki to kiepski pomysł. Co do rozpisania wszystkiego od A do Z to nie żartuj... wysil się troche, poczytaj najważniejsze/podwieszone tematy w poszczególnych działach i sam coś wykombinuj. Ludzie na forum mogą potem poprawić ewentualne błedy itd
Zmieniony przez - K_PS w dniu 2015-01-11 21:54:16
Zmieniony przez - K_PS w dniu 2015-01-11 21:54:16
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
Jem rano śniadnie, zazwyczaj to jakaś jajecznica albo coś. Na drugie jakieś kanapki. Na obiad to tradycjne dania ( zupa np. rosół i schabowy z ziemniakami itp. ) Później jem jakies przekąski, jogurty i owoce. Na kolację to też jakieś kanapki i coś lekkostrawnego, ale efektów brak
...
Z góry to sorry, że jestem taki ciemny w tym temacie i wgl ale nigdy się tym nie interesowałem i nie miałem z tego powodu kompleksów ale teraz chcę coś w sobie zmienić i temu tutaj piszę ;)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Krzysztof Piekarz