Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

5x5 siła

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 236

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 95 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2250
Część rozpisalem sobie taki plan pod siłę, bardziej doświadczona osoba może rzucić okiem czy będzie ok?

Trening A
Przysiad 5x5
Podciąganie 5x5
Wyciskanie sztangi na płaskiej 5x5
Wyciskanie hantli siedząc 5x5

Do tego po jednym ćwiczeniu w 3 seriach na trica i bica w super serii

Trening B
Przysiad ze sztangą z przodu 5x5
Wiosłowanie 5x5/ martwy ciąg klasyczny 5x5 (tutaj nie wiem co lepsze bardziej przemawia za mną martwy)
Wyciskanie hantli skos dodatki 5x5
Ohp 5x5
I podobnie jak w A tric i bic

Zmieniony przez - Pollack97 w dniu 2025-02-17 20:12:34

Zmieniony przez - Pollack97 w dniu 2025-02-17 20:13:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6840 Napisanych postów 62862 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784523

Za mało informacji żeby cokolwiek Ci doradzić sensownego. Jaki masz staż treningowy bo to jest istotne i jakie masz wyniki w podstawowych ćwiczeniach siłowych. Bo jeśli jesteś powiedzmy początkujący lub średniozaawansowany to taki plan treningowy minimalistyczny może się sprawdzić w poprawie wyników siłowych.

Natomiast jeśli jesteś już mocno zaawansowany i wyniki już są wysokie to ja bym nie próbował we wszystkich ćwiczeniach w planie treningowym bo to na dłuższą metę słabo się sprawdza.

Plan treningowy ogólnie masz spoko choć jak wyniki siłowe są porządne to nie wiem czy ten przysiad w planie B jest potrzebny. Tam w tym planie B zostawiłbym martwy ciąg jako główne ćwiczenie w tym dniu. Ale Można by było zostawić wiosłowanie w tym dniu.

Plan masz mocno minimalistyczny i ja bym go nieco rozbudował, ale to nie znaczy, że jest zły. Jeśli Tobie takie plany pasują i się sprawdzają to działaj.
Ja bym tylko pomyślał czy w każdym dniu dawać przysiady bo ja ciężary będą solidne żebyś wyrobił z regeneracją.

Zmieniony przez - rion10 w dniu 2025-02-18 12:57:23
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

wypadanie włosów długi czas po cyklu?

Następny temat

Przetrenowany biceps

Spalanie
Polecane artykuły