SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

50 lat i sterydy

temat działu:

Doping

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 128949

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 690 Napisanych postów 1388 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 102341
Mam wyniki :) Czy mozna je jakos tutaj wstawic? Najlepiej w calosci, z prosba do kogos kto sie na tym zna o opinie. Narazie wkleje te ktora sa poza granicami.

BAZOCYTY 0.04 10^3/ul wart.ref.: 0.00-0.10 x10^3/ul
% NEUTROCYTÓW 34.8 â % wart. ref.: 40.0-74.0 %

PROLAKTYNA 514.30 á mIU/l wart.ref.: 86.0 - 324.0 mIU/

PROGESTERON 1.22 á nmol/l w.ref: mężczyźni: < 0.474 nmol/l

LIPIDOGRAM
CHOLESTEROL CAŁKOWIT 204 á mg/dl wart. ref. 115 - 190 mg/dl
TRÓJGLICERYDY 122 mg/dl wart.ref.: < 150 mg/dl
CHOLESTEROL HDL 52 mg/dl wart. ref.: mężczyźni: > 40 mg/dl
CHOLESTEROL LDL 127 mg/dl wart.ref.: < 130 mg/dl

GLUKOZA WE KRWI 118 á mg/dl wart. ref.: 60 - 99 mg/dl

I blisko granicy:

ESTRADIOL 29.78 ng/l w.ref: 27.1 - 52.2 ng/l

I to o co toczy sie walka :)

TESTOSTERON 17.21 nmol/l wart.ref.:
kobiety: 20-49 lat: 0.29 - 1.67 nmol/l
> 50 lat: 0.101 - 1.42 nmol/l
mężczyźni: < 6 lat: 0.10 - 1.12 nmol/l
6-12 lat: 0.10 - 2.37 nmol/l
12-17 lat: 0.98 - 38.5 nmol/
17-49 lat: 8.64 - 29.0 nmol/l
> 50 lat: 6.68 - 25.7 nmol/l - jeszcze przez 2 miesiace lapie sie na przedzial 17-49 ;)

Oczywiscie prosba do znawcow o opinie, czy cos poprawic (jak?) przed pierwszym strzalem, czy moze juz zaczac powoli (125mg e5d) i wtedy poprawiac? Czy moze lepiej zaniesc te wyniki do lekarza, zeby cos przepisal (co?).

P.S. Badania robilem dzisiaj, a od tygodnia nie bralem zadnych suplementow itp.(omega3, witaminy,tribulon,zma), bo chcialem, zeby wyniki byly jak najbardziej naturalne. Treningi tak samo, bo wiem, ze przed badaniami powinno sie wypoczac, ale dzisiaj juz nareszcie pocwicze ;)





Zmieniony przez - arek.z90 w dniu 2017-12-20 13:15:18

Zmieniony przez - arek.z90 w dniu 2017-12-20 13:21:40

Sprawdź ile masz % tłuszczu?

Dopoki walczysz jestes zwyciezca.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 478 Napisanych postów 1325 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 58059
Prolaktyna wysoko ale jak się dobrze czujesz to możesz zostawić chociaż na testo pewnie jeszcze podskoczy.
Badanie robiłeś na czczo bo cukier ponad normę?
Ja bym już zaczynał
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 690 Napisanych postów 1388 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 102341
kosta83
Prolaktyna wysoko ale jak się dobrze czujesz to możesz zostawić chociaż na testo pewnie jeszcze podskoczy.
Badanie robiłeś na czczo bo cukier ponad normę?
Ja bym już zaczynał


Dziekuje za odpowiedz. A moze lepiej jakos troche zbic Prolaktyne? Krew pobierali dzisiaj o 7 rano, a ostatni posilem zjadlem wczoraj o 22-ej. Wczoraj dzwonilem do labolatorium i powiedzieli, ze rano cop najwyzej moge wypic pol szklanki wody.

Dopoki walczysz jestes zwyciezca.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 79 Wiek 29 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 13273
Ja bym zbil ta prolke pół tab Cabaseru powinno wystarczyc
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3834 Napisanych postów 13158 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 76450
Prolaktyna do zbicia, cholesterol do poprawienia, cukier bardzo marnie troche lc przydało by się pewnie polecieć żeby wrażliwość insulinową poprawić.
1

Aktualny BLOG http://www.sfd.pl/[BLOG]_Natan33_Living_the_dream...-t1126442.html
http://www.sfd.pl/temat215501/ stary temat i zdjęcia z przed lat
http://www.sfd.pl/temat229096/  z czasów jak jadałem owsiankę

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 478 Napisanych postów 1325 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 58059
Jak chcesz zbijac prl to dałbym 0.25 mg i za 2 tygodnie drugie 0.25 mg
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 690 Napisanych postów 1388 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 102341
Natan33
Prolaktyna do zbicia, cholesterol do poprawienia, cukier bardzo marnie troche lc przydało by się pewnie polecieć żeby wrażliwość insulinową poprawić.


Dziekuje. Czy LC poprawi tez cholesterol? Z prolaktyna moze isc do lekarza, zeby cos przepisal czy szukac czegos na wlasna reke? Ile czasu moze potrwac unormowanie? Wiem, ze nie da sie okreslic, ale chociaz w przyblizeniu- tydzien, miesiac, rok? Czyli testosteron narazie sobie odpuscic?

Dopoki walczysz jestes zwyciezca.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3834 Napisanych postów 13158 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 76450
arek.z90
Natan33
Prolaktyna do zbicia, cholesterol do poprawienia, cukier bardzo marnie troche lc przydało by się pewnie polecieć żeby wrażliwość insulinową poprawić.


Dziekuje. Czy LC poprawi tez cholesterol? Z prolaktyna moze isc do lekarza, zeby cos przepisal czy szukac czegos na wlasna reke? Ile czasu moze potrwac unormowanie? Wiem, ze nie da sie okreslic, ale chociaz w przyblizeniu- tydzien, miesiac, rok? Czyli testosteron narazie sobie odpuscic?


Możesz zacząć lecieć testa razem z lc, zrobisz lekka redu, poprawisz wrażliwość i cholesterol też się poprawi. Pociągnij takie lc ze 6 tyg i wyniki powinny być lepsze/zadowalajace i wtedy możesz przejść na zbilansowaną i kilka suchych kg dodać ładnie powinno wyglądać jak dobrze zrobisz.
Na prolkę najłatwiej kilka tabl caba ogarnąć, zjesz ze 1mg i po dwóch tyg znowu zbadaj albo spróbuj u lekarza może Ci przypiszę.
Pozdr



Zmieniony przez - Natan33 w dniu 20/12/2017 14:08:14
1

Aktualny BLOG http://www.sfd.pl/[BLOG]_Natan33_Living_the_dream...-t1126442.html
http://www.sfd.pl/temat215501/ stary temat i zdjęcia z przed lat
http://www.sfd.pl/temat229096/  z czasów jak jadałem owsiankę

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 478 Napisanych postów 1325 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 58059
arek.z90
Natan33
Prolaktyna do zbicia, cholesterol do poprawienia, cukier bardzo marnie troche lc przydało by się pewnie polecieć żeby wrażliwość insulinową poprawić.


Dziekuje. Czy LC poprawi tez cholesterol? Z prolaktyna moze isc do lekarza, zeby cos przepisal czy szukac czegos na wlasna reke? Ile czasu moze potrwac unormowanie? Wiem, ze nie da sie okreslic, ale chociaz w przyblizeniu- tydzien, miesiac, rok? Czyli testosteron narazie sobie odpuscic?

Cabaser działa bardzo szybko i skutecznie. Po 2 dniach od zażycia już powinna spaść
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 690 Napisanych postów 1388 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 102341
Natan33
arek.z90
Natan33
Prolaktyna do zbicia, cholesterol do poprawienia, cukier bardzo marnie troche lc przydało by się pewnie polecieć żeby wrażliwość insulinową poprawić.


Dziekuje. Czy LC poprawi tez cholesterol? Z prolaktyna moze isc do lekarza, zeby cos przepisal czy szukac czegos na wlasna reke? Ile czasu moze potrwac unormowanie? Wiem, ze nie da sie okreslic, ale chociaz w przyblizeniu- tydzien, miesiac, rok? Czyli testosteron narazie sobie odpuscic?


Możesz zacząć lecieć testa razem z lc, zrobisz lekka redu, poprawisz wrażliwość i cholesterol też się poprawi. Pociągnij takie lc ze 6 tyg i wyniki powinny być lepsze/zadowalajace i wtedy możesz przejść na zbilansowaną i kilka suchych kg dodać ładnie powinno wyglądać jak dobrze zrobisz.
Na prolkę najłatwiej kilka tabl caba ogarnąć, zjesz ze 1mg i po dwóch tyg znowu zbadaj albo spróbuj u lekarza może Ci przypiszę.
Pozdr

Wielkie Dzieki. Przez Swieta ogarne LC i po Swietach zaczynam ;) Nie mam gdzie zalatwic Cabaser-u, wiec pozostaje lekarz.




Zmieniony przez - Natan33 w dniu 20/12/2017 14:08:14

Dopoki walczysz jestes zwyciezca.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cykl enantan testosteronu