AverageJoeudało mi się do tej pory sklecić całkiem niezły plan
nie wiem czy cos przegapilem, ale podziel sie planem :)
witaj na forum!
Witam ciebie, poniżej mniej więcej mój ostatni zarys treningowy.
Trening siłowy (będąc w domu na wolnym): Środa / Piątek lub Sobota / Poniedzialek
Maksymalny czas spędzony na siłowni -> staram się nie przekraczać 1.5godziny.
Miejsce to siłownia, całkiem nieźle wyposażona i można powiedzieć nowoczesna (dla mnie nie ma znaczenia)
Środa: Plecy,nogi,biceps
Rozgrzewka - podstawowa + skoki w dal wybicie z pozycji stojącej obniżonej (przy zrobieniu trzech następuje sprint 25metrów) 5 takich serii
Przysiady ze sztangą (w ramie) na podkładkach w postaci małych talerzy 2.5kg pod pięty - 8 powtórzeń 5 serii (dwie ostatnie 90kg)
#2 Martwy ciąg (platforma) - 6 powtórzeń po 5 serii (dwie ostatnie 120kg)
#3 Przysiady bułgarskie - hantle 20kg (16powtórzeń po 8 na stronę) 5 serii
#4 Młotkowe na bicka - hantle 30kg (8 powtórzeń po 5 serii)
#5 7demki na bicka - 20kg (8powtórzeń do połowy, 8 powtórzeń od połowy, 8 powtórzeń całość od dołu do góry) wszystko bez przerwy po 5 serii
Piątek lub sobota: Klatka,triceps
Rozgrzewka podstawowa
#1 Triceps - na ławce ze sztangą łamaną wyciskanie do czoła łokcie jak się da jak najwężej w linii -> 8 powtórzeń po 5 serii (ostatnie dwie 30kg)
#2 Triceps - na ławce skośnej - wyciskanie hantli z mostka do góry (cała faza ruchu - złączone hantle) -> 10 powtórzeń po 5 serii (ostatnie dwie 32kg)
#3 Klatka - wyciskanie hantlami na ławce skośnej -> 8 powtórzeń po 5 serii (ostatnie dwie 32kg na hantle)
#4 Rozpiętki - na ławce skośnej -> 6 powtórzeń po 5 serii (ostatnie dwie po 28kg na hantle)
Poniedziałek: Barki,kaptury,plecy (najszerszy)
Rozgrzewka podstawowa
#1 Barki wznosy boczne - 8 powtórzeń po 5 serii (dwie ostatnie 22.5kg na hantle)
#2 Barki wyciskanie hantlami - 8 powtórzeń po 5 serii (dwie ostatnie 22.5 na hantle)
#3 Vka (najszerszy) Wiosłowanie sztangą z pozycji niskiej - przyciąganie - 6 powtórzeń po 5 serie ( dwie ostatnie 92.5kg)
#4 Kaptury - z przodu - przyciąganie sztangi i trzymanie na naprężeniu min 3 sekundy - 6 powtórzeń po 3 serie(dwie ostatnie 70kg)
#5 Kaptury - z tyłu - przyciąganie sztangi i trzymanie na naprężeniu min 3 sekundy - potrzebna asekuracja do wręczenia sztangi
6 powtórzeń po 3 serie
Zmieniony przez - Alik87 w dniu 2025-11-30 21:15:49