SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

35 l., przymiarki do pierwszego cyklu

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1827

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

35 lat

Waga

77 kg

Wzrost

180 cm

Obwód ramienia

40 cm

Obwód klatki

104 cm

Obwód uda

57 cm

Obwód talii

82 cm

Staż na siłowni

15 lat

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

Dieta dopięta, 5-6 posiłków

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

1 cykl 6 tygodni na omie, 10 lat temu

Opisz swój plan treningowy

2x w tygodniu siłownia, 2 x w tygodniu BJJ

Cel cyklu

Sucha masa, siła

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

1 cykl 6 tygodni na omie, 10 lat temu

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

15%

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

Lekko do tycia

Stan zdrowia

Dobry

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

Pocżatki łysienia

PPM (podstawowa przemiana materii)

Raczej szybka

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

Klatka 110 kg, Martwy ciąg 150 kg, przysiad 100 kg
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 158 Wiek 36 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 2648
Witam wszystkich. Jestem czytelnikiem forum od ok. 15 lat. Dzisiaj mój pierwszy post i prośba o opinię doświadczonych kolegów, wiem, że takich tu nie brakuje.

Jeszcze rok temu waga 83-84 kg przy odrobine większym BF. Wtedy tylko siłownia 3x w tygodniu (nie tylko ciężary, raz w tygodniu trening obwodowy) i sporty rekreacyjne, trochę biegania na krótkie dystanse. Przeszło rok temu dołożyłem BJJ, zazwyczaj 2x w tygodniu, siłownia aktualnie tez 2 x.

Waga leciała stopniowo po kilogramie w dół, ogólnie od tego czasu 7 kg, siła spadła niewiele, na ciężarach staram się dawać z siebie wszystko.

Odczuwam już skutki związane z wiekiem. Mając 25 lat mogłem trenować 5 x w tygodniu a w weekend obowiązkowo "dać w palnik" i czułem się świetnie przez lata, była siła, wytrzymałość, sylwetka, dobry sen i samopoczucie. Od dłuższego czasu śpię nie za dobrze a po dobrym treningu dwa dni nie mogę dość do siebie, chęci do życia i libido też zdecydowanie mniej niż kiedyś.

"Chodzi mi po głowie" od jakiegoś czasu cykl na małych dawkach testosteronu żeby wróciło trochę masy i wigoru:

1-16 Test enan 200 mg e6-7d

lub ew. zacząć coś na kształt HRT na jeszcze mniejszych dawkach i zobaczyć jak będzie. Odebrałem dzisiaj pierwsze wyniki krwi:

Morfologia - Erytrocyty nisko na granicy normy (4.61 mln/µl), leukocyty wysoko na granicy (9,38 tys/µl), prawdopodobnie ma to związek z infekcją gardła, 5 dzień. Sprawdzę za tydzień jeszcze raz. Poza tym w morfologii wszystko ok.

Hormony:

TSH 1,940 ( norma 0,27 - 4,2) pozostałe wyniki tarczycy za kilka dni
FSH 2,76 (norma 1,50 - 12,40)
LH 3,89 (norma 1,70 - 8,60)
Prolaktyna 10,90 ng/ml (norma 4,04 - 15,20)
Testosteron całkowity 5,7 ng/ml ( norma 2,8 - 8,0)
Testosteron wolny 18 (norma 9,0 - 27,0)

Estrogen będzie w przyszłym tygodniu.

Choresterol wyniki dobre (HDL 69,30, norma pow. 40 mg/dl), ciśnienie mierzę regularnie (podejrzewałem że może mieć związek z gorszym snem), też ok.

Zastanawia mnie dość niski poziom h. przysadki, choć mieści się w normach. Czy proponujecie spróbować coś z tym zrobić, czy zacząć cykl, a może na próbę HTZ?

Ankietę działu wpisałem do konfiguratora przy zakładaniu tematu, mam nadzieję że się pokaże.

Pozdrowienia dla wszystkich czytających.
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10891 Napisanych postów 49867 Wiek 27 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 57816
Mniejsze dawki chyba nie mają sensu. Ja bym dał 250 mg podzielone na 2x w tygodniu po 125.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 47982 Napisanych postów 301578 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1467258
Też bym poleciał na start 2*125/150 mg poniedziałek i czwartek w 3 tyg bijesz wieczorem lotke i rano do labu robisz badanie testa i esteo i zobaczymy jak się sprawy mają
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 428 Napisanych postów 569 Wiek 42 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 3085
arek.z90
Mniejsze dawki chyba nie mają sensu. Ja bym dał 250 mg podzielone na 2x w tygodniu po 125.


Dokladnie zaczynaj od malych dawek. Cykl pewnie bedzie dlugo trwal a pozniej nie bedziesz nawet chcial schodzic z bomby wiecej lepiej zaycznac od minimalnych dawek i je wykorzystywac i z czasem wbijac sie na wieksze. Zreszta masz pare dziennikow doswiadczonych wiekowo chlopakow czytaj skarbnica wiedzy
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10891 Napisanych postów 49867 Wiek 27 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja zacząłem od 2x 125 i miałem prawie 2x normę i wtedy zacząłem skakać po drzewach ;)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 158 Wiek 36 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 2648
Dzięki za zainteresowanie. Zastosuję się do porad.

Podsumowując:

- 1-16 enan 2x week
- Koniec 3 tygodnia badania i ew. tamoxifen gdy estrogen poszybuje (czy lepiej arimidex w to miejsce?), jedna, do trzech mikrodawek..
- Co sądzicie o HCG w 5 tygodniu 500 iu co 2 dni? Ile w sumie HCG w trakcie cyklu? Wtedy też szczególny monitoring estro.
- 17-18 HCG 500 iu co 2 dni
- 19-20 clomid 50 mg dziennie plus tamoxifen 20 mg dziennie

Czy coś jeszcze mieć pod ręką w trakcie cyklu ze środków hormonalnych? Badał się będę co kilka tygodni oczywiście.

Arek.z90, czytałem Twój temat, bardzo pomocny, po lekturze dwie dioptrie więcej, rozbudowany dość :) Super się czyta jak z upływem czasu pogląd autora zmienia się w kierunku, który doświadczeni koledzy z działu wskazywali podczas pierwszych stron. Trzymam kciuki za Ciebie.


Zmieniony przez - ZS84 w dniu 2019-08-18 19:18:50
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10891 Napisanych postów 49867 Wiek 27 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 57816
Dziękuję :) Na estro arimidex, albo exe (np Symex). Hcg daj w 5 i 10 tygodniu. Dawki to już jak tam wolisz, ja dawałem 5000 podzielone na 3, a teraz na 2 razy w tygodniu.
Możliwe, że będzie potrzebny Cabaser, gdyby prolaktyna skoczyła, ale narazie bym się wstrzymał, chyba że masz gdzie kupić ze 2 tabletki, bo cały słoik to drogo, a może nie być potrzeby .


Zmieniony przez - arek.z90 w dniu 2019-08-18 19:33:27
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 158 Wiek 36 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 2648
Czołem Chłopy. Wczoraj rano poszła pierwsza dawka w siedzenie (enan 125mg, chyba trochę mniej weszło bo zostało trochę w strzykawce, następnym razem zaciągne 0.6ml). Dzisiaj rano trening siłowy i mikro progres z cięzarem ale to raczej efekt planu to powiem Wam, że samopoczucie po treningu to jak po pół tabletki extasy, drugi raz mógłbym trening zrobić. Na efekt placebo jestem odporny, na spokojnie do tego cyklu podszedłem i raczej bez szczególnego entuzjazmu. Jak to jest z tym czasem kumulacji, podobno w 4tym tygodniu dopiero jest przełożenie na hormony.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 2258 Napisanych postów 14779 Wiek 46 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 185333
Poczekaj 2 tygodnie a wtedy sie zacznie:libido,chec do zycia itp
1

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 158 Wiek 36 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 2648
Pytanie techniczne z dziedziny pneumatyki/hydrauliki. Jak nabieram z flakonu przez gumkę tworzy się wewnątrz podciśnienie i utrudnia nabieranie, czy będzie zgodnie ze sztuką (bakteriologia itp.) gdy wtłoczę wcześniej trochę powietrza do środka flakonu? Znowu 0.4 weszło, k***icy idzie dostać :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10891 Napisanych postów 49867 Wiek 27 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 57816
Odciagasz tłoczek tyle ile chcesz nabrać soku, wbijasz przez gumkę, wciskasz tłoczek i dopiero zaciągasz. Jeżeli bez tego udało Ci się zaciągnąć to brawo Ty :)
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rad i osta

Shaker