Szacuny
0
Napisanych postów
735
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
3345
witam, postanowiłem założyć temat o gali, któa odbędzie się jutro w Częstochowie, w hali przy ul Żużlowej. Należy wspierać mniejsze promocje.
jest to w sumie gala głównie bokserska, ale odbędą się również pojedynki MMA i K1:
MMA amatorskie
69 kg - 2r. po 5 minut Łukasz Mielczarski - Daniel Krzywdziński
MMA zawodowe
73 kg -3r po 5 minut Marcin Skalik - Marian Ziółkowski
Walki w formule K1 (zawodowe)
+ 91 kg (waga ciężka)- 3r po 3 minuty Kamil Bazelak - Andreas Urlich
+ 91 (waga ciężka) - 3r. po 3 minuty Norbert Anzorge - Janusz Dylewski
Norbert Anzorge to solidny poziom, ciekawe czy odniesie kolejne zwycięstwo.
Dla wielu fanów szczególnie ciekawa zapowiada się też walka Kamila Bazelaka, znanego z ringu KSW. To interesujący człowiek, związany ze sztukami walki większość swojego życia. Szkoda, że dopiero tak późno wziął się za zawodostwo w tej materii.
"Na co dzień Kamil Bazelak jest dziennikarzem sportowym. Zawodowo uprawia mieszane sporty walki, czyli MMA, karate, boks i wrestling. W karate Sei Budokai posiada czarny pas 1 Dan. W wolnych chwilach pisze książki, gra w filmach, nurkuje. Pomaga charytatywnie, jest Ambasadorem Stowarzyszenia Hospicjum Królowej Apostołów i patronem honorowym Grupy Zalewski Patrol. Działa również, jako członek FIS, czyli Federacji Inicjatyw Społecznych. Bierze udział w meczach charytatywnych, pokazach i wykładach dla młodzieży, wspomaga rozmaite akcje charytatywne…jest prawdziwym wzorem dla wielu ludzi." (oficjalna strona Kamila Bazelaka)
Ze swojej strony powiem Wam, że Kamilowi szczególnie zależy na efektywnej wygranej, bo niektózy w niego zwątpili, gdy doznał niefortunnej porażki na KSW w lutym b.r. Zapowiada się więc ciekawa gala. Retransmisja w TV Orange Sport w poniedziałek.
Możecie zamykać mi usta, ale to ja jestem moralnym zwycięzcą.