Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
67
Otóż mam 15 lat, w styczniu 16, 176cm wzrostu oraz 62kg wagi, do tego zamiast miesni mam sadło i całkiem niezłe cycki -.-.
Max wyciagam 2-4 pompki prawidłowe bez rozgrzania się z to tak do 8 =p. Na szczescie uda i nogi mam całkiem niezłe i duuużo bardziej umięśnione niż brzuch i klata xd, w kazdym razie mieśńie nóg mam spoko =p.
Czy mógłby mi ktos pomoc i powiedziec jakie cwiczenia mam robic zeby z tego tluszczu zrobil sie - nie mowie juz o super kaloryferze - ale w miare normalny umiesniony zwykly chlopak?
Czy mam poprostu wycaigac te 2-4 pompki dajmy na to co 1h czy jak? Mam to z dnia na dzien zwiekszac?
Bardzo prosze o pomoc gdyz jestem w choooy zakompleksiony z tego powodu a i siła moja jest słaba co nie czyni mnie zbyt szanowanym chłopakiem w sql =d.
Szacuny
15
Napisanych postów
840
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
22661
Witaj!
Bardzo fajnie, że tutaj przyszedłeś ;) Grunt to się nie łamać i nie poddawać.
Ale do konkretów:
Najpierw proponuję dział "odchudzanie" https://www.sfd.pl/odchudzanie/ - poczytaj podwieszone [pogrubione] tematy w tamtym dziale i spróbuj się zastosować do głównych założeń.
Później jak już będziesz wiedział jak masz się odżywiać proponuję dział "Trening w domowych warunkach" https://www.sfd.pl/Trening_w_domowych_warunkach-f308.html [trening w domu, bo sądzę, że na siłownie się nie wybierasz :P poza tym w domu i tak wystarczy póki co - młody jesteś ;)]tam również poczytaj podwieszone posty. Spróbuj sobie przyswoić to co tam napisane - ułóż plan wg. wskazówek z postów i daj do oceny w tamtym dziale - myślę, że samego Cię nie zostawią
Niestety sielsko i anielsko nie będzie - trzeba włożyć dużo pracy i poświęcenia w dojściu do wymarzonego celu ale tak jak mówię - grunt to się nie poddawać - mieć trochę samozaparcia ;)
Na zachętę - na początek dobrej przygody ze sportem masz skromnego SOG'a ode mnie ;)
Szacuny
4
Napisanych postów
221
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
3721
no to chłopie dowaliłeś 62 kg i pulchny 176 i 62 to co najwyzej moze miec miss polonia a tak na powaznie to bierz sie za diete bogata w wegle bialko i tluszcze i rob tą pier... mase , bo jak wiadomo bez masy nie ma klasy a nie chcesz byc chyba najwiekszym zdechloczkiem w szkole
pozdrawiam :)
Szacuny
2
Napisanych postów
264
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8599
J/w przeczytaj podwieszane tematy, jedz zdrowo, a nie chipsy,cola i batony na okrągło. Możesz zapisać się na karate kyokushin,kickboxing,boks,muay thai,brazylijskie jiu jitsu albo na jakiś sport, który ci się podoba. Ja też mam 15 lat, 178 cm wzrostu i 68 kg wagi. Jak chcesz rozwinąć mięśnie to nie możesz robić co godzinę tych 4-8 pompek bo zajedziesz mięśnie i ci to nic nie da. Lepiej ćwicz 3-4 razy w tygodniu, wcześniej ustalonym planem, a szybko zauważysz postępy.
Szacuny
4
Napisanych postów
189
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2270
ja mam 15 lat.. ze 180 cm wzrostu i ok. 75 kg żywej wagi..... tylko, że mi poszło na dół, bo na górze dużo tłuszczu nie ma..... 4 pompki robisz, bo nie masz siły.... a dlaczego nie masz siły?? bo zamiast zjeść "posiłek" to wcinasz jakiegoś zakichanego pączka czy batona.... tu jest problem.... i nie mów, że jesz pełnowartościowe śniadanie, obiad i kolację.....