Szacuny
2
Napisanych postów
177
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
10270
witam!
mam 14 lat cwicze od 4 miesiecy w bicepsie mam 31 waga 65 kg wzrost 177 cm
posiadam tylko ławke pozioma gryf (obciazenia) hantle i drazek
nie chce obcizac kregosłupa podajcie jakeis cwiczenai na bicepsa jakie moge wykonywac bez udziału kregosłupa i wogule jakies propozycje na cwiczenia bez udziału kregosłupa które daja efekty z góry dziekuje
Pozdrawiam jak cos to na gg 2034596
"POZWÓL MI ZWYCIĘŻYĆ, A JEŚLI NIE ZDOŁAM, POZWÓL MI BYĆ DZIELNYM W MEJ WALCE!"
Szacuny
7
Napisanych postów
304
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3817
Na motyla czyli najszersze grzbietu najlepszym ćwiczeniem jest oczywiście podciąganie się na drążku szerokim nachwytem.
Wszelkie wiosłowania raczej odpadają gdyż pozycja w jakiej się je wykonuje obciąża silnie dolną część pleców.
Szacuny
7
Napisanych postów
304
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3817
Moim zdaniem na ramiona możesz wykonywać każde znane ćwiczenie gdyż w nich używa się stosunkowo małych ciężarów - więc problemów nie powinno być.
Mam tu na myśli choćby uginanie ramion ze sztangą stojąc oraz z hantlami (tu masz trzy możliwości: normalnie, z supinacją nadgarstka i chwytem młotkowym) - to na bicepsy,
a na tricepsy wyciskanie francuskie sztangi leżąc, wyciskanie francuskie hantla zza głowy siedząc...
zresztą poczytaj Atlas ćwiczeń, tam masz wszystko.
Za to jeżeli chciałbyś ćwiczyć barki to na razie nie rób żandych wyciskań, jak już to ogranicz siędo unoszenia hantli bokiem w górę, unoszenia hantli w górę w opadzie tułowia oraz unoszenia sztangi w przód na wyprostowanych rękach.
Szacuny
2
Napisanych postów
177
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
10270
własnie niechce cwiczyc stojac bo obciaza kregosłup a nie chce miec 177 ciagle a nawet mniej :) ale dzieki skorzystam z rad popróbuje wielkie dzieki pozdrawiam
"POZWÓL MI ZWYCIĘŻYĆ, A JEŚLI NIE ZDOŁAM, POZWÓL MI BYĆ DZIELNYM W MEJ WALCE!"
Szacuny
36
Napisanych postów
13181
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
86307
Pawlo 14 lat to zdecydowanie zamało, niechcesz ćwiczeń które obciążają kręgosłup- bardzo dobrze, ale kręgosłup to nie wszystko, ja bym odradzał Ci stanowczo trening siłowy.Może trening "domatora" wchodzi w gre? będzie dużo lepszy dla Ciebie
Szacuny
7
Napisanych postów
304
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3817
No jak tam chcesz. Nie będę ci doradzał bo jeszcze się okaże że nie miałem racji a tobie się coś stanie.
Ale większe ciężary dzwigasz gdy pomagasz mamie nosić zakupy niż gdy ćwiczysz bicepsy (o ile potrafisz ćwiczyć powoli i z zachowaniem poprawnej techniki).
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
64
Mam takie pytanie . Mam 14 lat waze 55 kg przy wzroscie 173 cm . Chcialbym zaczac brac jakies odzywki mowie o kreatynie. Na klate moj maks to jakies 70 kg . W bicepsie mam 31 cm w klacie 97 cm. Czy mam po co brac odzywki. Na silownie chodze juz jakies pol roku