WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

124kg czy siłownia wchodzi w grę?

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 148

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 5 dni Przeczytanych tematów 45
Hejka. Mam 21 lat 124kg i 182 cm wzrostu (mężczyzna). Czy w moim przypadku warto myśleć o siłowni kiedy praktycznie nie mam kondycji wykraczającej poza spacery? Jestem na diecie i udało mi się schudnąć 50 kg. Czy siłownia wchodzi w grę? Jak czasem przelotem patrzę to nie widzę tam otyłych osób, czy tam się nie idzie dopiero jak się schudnie tylko po to by nabrać mięśni? Jeśli bym zaczynał to warto patrzeć na treningi z trenerem? Czy moja waga to nadal za dużo na siłownię? Czy zamiast siłowni dobrą alternatywą na początek są jakieś ćwiczenia z yt?

Zmieniony przez - Masephus w dniu 2026-03-03 01:04:03

Zmieniony przez - Masephus w dniu 2026-03-03 01:07:26
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 3560 Napisanych postów 2124 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 18276
Tak silownia bedzie ok, zacząć od 2-3 treningów w tygodniu naprzyklad fbw plan. Trener moze byc ok jeśli nie masz w ogole wiedzy. Trening dla początkujących dzial polecam na ułożenie planu lub znalezienie gotowego.
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9340 Napisanych postów 83894 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709230
Przede wszystkim szacun za -50 kg. To jest robota, której większość ludzi nigdy nie zrobi .Twoja waga absolutnie nie jest „za duża na siłownię”. Siłownia nie jest tylko dla wyrzeźbionych gości z Instagrama. Właśnie dla takich osób jak Ty jest najbardziej potrzebna żeby budować mięśnie, przyspieszyć metabolizm i zabezpieczyć dalszą redukcję.
Nie musisz mieć kondycji. Od tego się zaczyna. Na start 2–3 treningi całego ciała w tygodniu, proste podstawowe ćwiczenia plus spacery i wystarczy. Nie idzie się tam dopiero „jak się schudnie” trening siłowy pomaga schudnąć mądrzej.Trener na początku? Jeśli możesz sobie pozwolić to warto bo pomoże przy planie ,odżywianiu i dodatkowo będzie motywował . Jak nie to też dasz radę, tylko trzymaj się prostoty i progresji.

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17808 Napisanych postów 133396 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1467063
spokojnie idź, ja już wiele razy widywałem bardzo otyłe osoby, to własnie minus jest ze nie chcesz iść, jak isę boisz że ktoś się bedzie śmiał to tak na siłowni nie jest, wiadomo wszedzie jakiś idiota się znajdzie, ale ogólnie panuje miła atmosfera.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6422 Napisanych postów 79065 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773405
Oczywiście, że odpowiedni plan treningowy będzie dobrym rozwiązaniem. Nie tylko dla Twojej sylwetki, ale przede wszystkim dla zdrowia. Kwestia tego, aby trenował w odpowiedni sposób. Najlepiej z trenerem.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 197 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7342
tylko po co chcesz tam iść ?
na początek wystarczy dom/stadion
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9340 Napisanych postów 83894 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709230
Stadion ? Kolego proszę Cię
1

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35285 Napisanych postów 26932 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 286506
Siłownia to najlepsze miejsce dla ciebie , idź i się nie zastanawiaj
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening Upper Lower - ocena

Następny temat

Trening FBW - ocena

Shoty
Polecane artykuły