SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Żurawina i fasola...

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1193

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 385 Napisanych postów 8845 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 88040
Mam kilka pytań. Jakie cukry zawiera żurawina?Jaki ma indeks w pral?zakwasza czy odkwasza? Myślałem nad daniem jej zamiast rodzynek po treningu.
Kolejne pytanie to co sądzicie o fasoli białej i czerwonej w puszce? Może być od czasu do czasu jako uzupełnienie węgli w posiłku? Czasami mi po prostu smakuje.
Jaki ma ig?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 425 Napisanych postów 56364 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 184874
żurawiana jesy dosładzadzan możesz dodać ale zernkij na skład ma sporo cukru

posiłków z fasoli w puszkach jednak bym unikał tylko od czasu do czasy zarzucil

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 385 Napisanych postów 8845 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 88040
Jak myślisz z odkwaszaniem? Na chłopski rozum żurawina to taki jakby owoc więc chyba odkwasza ustrój nie ? Szkoda, że ta niesłodzona jest taka droga:/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 425 Napisanych postów 56364 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 184874
był gdzieś kcal podany jak sobie obliczyć poszperaj nie mam czasu teraz
wtedy http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/7337/2 patrzysz na minerały i obliczysz :)

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3823 Napisanych postów 63290 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 680129
Mozesz tez tutaj poszukac uzywajac ctrl+f

http://www.bitterpoison.com/static/files/pral.txt

Zmieniony przez - domer w dniu 2011-12-01 08:49:53

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10785 Napisanych postów 47359 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
Cranberries, dried, sweetened -0,7697
Cranberry sauce, canned, sweetened -0,356
Cranberry-orange relish, canned -0,602
Jak widzisz w jakiej by nie była postaci odtkwasza. Dodatkowo wykazuje duży potencjał antyoksydacyjny:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC442131/figure/F1/ Dlatego też nie wrzucałbym jej po treningu.
Fasoli jako roślinę strączkową odstawiłbym na bok.


Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2011-12-01 09:31:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 50703
Czy ten inflammation factor na nutritiondata.com to potencjał oksydacyjny? A jest tam może oznaczona kwasowość/zasadowość produktów (sorry, maj inglish no gut).

domer
Mozesz tez tutaj poszukac uzywajac ctrl+f

http://www.bitterpoison.com/static/files/pral.txt

Zmieniony przez - domer w dniu 2011-12-01 08:49:53


Co nam konkretnie wskazuje ta tabela?

Skalar.
Cranberries, dried, sweetened -0,7697
Cranberry sauce, canned, sweetened -0,356
Cranberry-orange relish, canned -0,602
Jak widzisz w jakiej by nie była postaci odtkwasza. Dodatkowo wykazuje duży potencjał antyoksydacyjny:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC442131/figure/F1/ Dlatego też nie wrzucałbym jej po treningu.
Fasoli jako roślinę strączkową odstawiłbym na bok.


Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2011-12-01 09:31:25


To źle, że żurawina wykazuje silny potencjał antyoksydacyjny, szczególnie jeśli chodzi o porę potreningową?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 6924 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 117946
wartosci dodatnie - produkty zakwaszające, warotsci ujemne - odkwaszające
im wyzsza wartosc tym mocniejsze własciwosci zasado/kwasotworcze
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Oliwa z oliwek ! Pytanie

Następny temat

Dieta boksera do oceny

WPC