SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pierś z kurczaka - przepisy

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1248

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 31 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1611
Cześć,
Poszukuję sprawdzonego przepisu na ryż z kurczakiem aby przygotować dzien wcześniej. Niestety jak robię ryż z piersią kurczaka to na następny dzień jest to suche, jakieś rady? Proszę tylko nie pisać że polej keczupem czy innym shitem
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 2978 Napisanych postów 51616 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 348460
Inspiracji na posiłki/przepisy szukaj w dziale kuchnia sfd
https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html 
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2354 Napisanych postów 1216 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 12595
Zalezy jak przygotujesz, jesli nie wypieczesz piersi na wior to nie bedzie sucha bardzo. Do ryzu mozesz dolac troche wody przy podgrzewaniu w garnku czy mikrofali. Polecam poprzegladac tematy w dziale kuchnia tak jak to wyzej zostalo wspomniane :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 28967 Napisanych postów 26354 Wiek 31 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 381138
Kurczaka z ryżem można przygotować na milion różnych sposobów. Jak za mocno go wysuszysz na patelni no to zawsze będzie suchy. Możesz na przykład zrobić go w jakimś sosie śmietanowym czy jogurtowym z ziołami to już na pewno nie będzie mokre, Ja ostatnio bardzo często stosuję gotowe sosy słodko-kwaśne, fajną opcją też jest po prostu zrobienie sosu z całych pomidorów – mój faworyt to z pomidorków koktajlowych. Fajną opcją jest też zrobienie szarpanego kurczaka, czyli gotujesz kurczaka w wodzie i go szarpiesz mieszasz z sosem na przykład barbecue i trochę wody na patelni i jest bajka. Przejrzyj sobie dział kuchnia i fit kuchnia w artykułach i na pewno znajdziesz jakiś inspiracje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 21 Wiek 42 lat Na forum 95 dni Przeczytanych tematów 175
kurczak to danie, które chyba ma najlepsze właściwości do kształtowania smaku - mięso jest dosyć bezsmakowe i łapie smak przypraw. Jeżeli smażysz kurczaka to polecam na małym ogniu i najpierw podsmażyć, a później poddusić - typowe dla mięs, zamknąć podsmażając żeby w środku był soczysty ... osobiście jednak mrożę sobie rosołek i dodaję kostki takie jak do napoju, rosołowe na koniec smażenia i duszę ;) ... a dlaczego nie sosy? nie tak trudno przygotować np. sos pieczarkowy czy jaki tam lubisz ... polecam też przeciery pomidorowe w szklanych butelkach - 99.99% pomidorów, wystarczy dodać kilka przypraw i masz soczyste mięso - kolega powyżej dobrze poradził, że rwane będzie bardziej nasiąknięte ( chociaż gotowane z zasady jest bardzo suche i wolę gotowane udka czy podudzia lub chociaż to już inna bajka, gotowana golonka indyka :D )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2314 Napisanych postów 5103 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 103160
Nie wiem jak ten ryż przechowujesz po ugotowaniu ale jak że Ci tam wysycha
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 21 Wiek 42 lat Na forum 95 dni Przeczytanych tematów 175
aaaaa może o ryż chodzi :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1310 Napisanych postów 5341 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 135841
Kurczaka uduś z warzywami w formie potrawki, coś jak FAJITA.
Albo zmiel pierś, ulep pulpety i zrób w sosie pomidorowym.
Albo ugotuj w rosole/jakimś warzywnym wywarze tę pierś.

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 30650 Napisanych postów 21258 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 273298
Dowolne sosy czy polewy , warzywa, rób w woreczku z przyprawami , duś i nie będzie suchy . Ketchup to shit?? a co w nim takiego złego ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5817 Napisanych postów 73673 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 740184
W sytuacji, gdy ugotujesz, czy też upieczesz pierś z kurczaka, to nie ma opcji żeby na drugi dzień mięso nie było suche. W zasadzie dotyczy to każdego rodzaju mięsa. Pieczony schab, szynka również takie będą.

W takiej sytuacji sugeruję jednak trochę popracować nad tym, aby posiłek nie był tak jałowy. Wystarczy przecież dodać warzywa, passate, trochę mleczka kokosowego, przyprawy i już masz bardzo fajna opcję mięsa z warzywami w sosie. Wtedy zdecydowanie nie będzie suche. Polecam dział kuchnia sfd i korzystanie z przepisów.
2

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 22 Wiek 96 dni Na forum 95 dni Przeczytanych tematów 904
Moim ulubionym daniem z kurczakiem jest butter chicken, możesz spróbować też chicken curry. To są dania, w których kurczak pływa w sosie, więc nie wyschnie, do tego im dłużej takie jedzenie dochodzi tym jest (według mnie) lepsze. Do tego jak wyżej wspomniano szarpany kurczak jest świetny, ja z niego robię najczęściej burgery lub wrzucam w tortille z warzywami, świetnie też się nadaje do quesadilli. Wiem, że nie wszystkie te dania będą dla wszystkich dobre, ale według mnie bycie "na diecie" (dowolnej) przede wszystkim musi smakować W przypadku szarpanych mięs ogranicza Cię tylko kreatywność i gust, bo można je zjeść ze wszystkim.
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na masę do oceny [83kg]

Obnizka