Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)
Ile i jakie przebyte cykle sterydowe
Opisz swój plan treningowy
Cel cyklu
Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia
Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)
Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)
Stan zdrowia
Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia
PPM (podstawowa przemiana materii)
Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)
Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
84
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2897
Waga : 85
Wzrost : 185
Staż na siłowni : 5 lat
Ilość spożywanego białka : - 200 g
Ilość spożywanych węglowodanów : -400 g
Ilość spożywanych tłuszczów : - 100g
Opis przebytych cykli sterydowych : dawno temu Deca enan m drol
Trening : masaowy
Cel cyklu : masa zbita i siła
Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy) : tycia
Stan zdrowia : zdrowy
Sklonność do łysienia lub porostu owłosienia : łysienia
PPM podstawowa przemiana materii : średnia
Wyciskanie leżąc (MAX) : 120
Martwy ciąg (MAX) : 160
Przysiad (MAX) : -140
Witam mam takie szybkie pytanko, jaki sredek możecie polecić na masę rzeźbę ktory nie powoduje łysienia ponieważ mam do tego tendencję ?
Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Szacuny
5579
Napisanych postów
4420
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
25720
To ja dodam od siebie jak ktos nie jest predysponowoany to niczym nie sprawi ze wylysieje .. oczywiście taka przenośnia .. teraz lece test master prima halo i włosy ani rusz
Szacuny
5579
Napisanych postów
4420
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
25720
Środek na mase rzeźbę i najlepiej zeby włosy nie leciały ? Jakby taki powstał to wynalazca otrzymałby nagrode nobla ;) , nie wiem czy wiesz ale masa czy rzezba to kwestia dopietej diety a łysienie? Jesli jestes genetycznie predysponowany to albo turcja i to chyba jedyne opłacalne wyjście albo można spróbować minoxidilu wcieranego w głowę ale tego pewnie nie chce ci sie robić
Szacuny
1
Napisanych postów
84
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2897
Nie mam problemu z wcieraniem czegokolwiek już wielokrotnie to robiłem po zaleceniach Trychologia, myślałem o cyklu na enanie i dece 15 tyg ale też chciałem zasięgnąć opini bardziej doświadczonych.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
5076
Napisanych postów
5647
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
52334
W kwestii sterydów anabolicznych, które minimalizują ryzyko łysienia, warto skupić się na tych, które nie są pochodnymi DHT. To dlatego, że DHT jest głównym czynnikiem przyspieszającym łysienie typu męskiego u osób predysponowanych genetycznie.
Szacuny
1
Napisanych postów
84
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2897
Dzięki za odp , nie sprowadzajac calego problemu do konwersji w DHT, na czym oprzeć cykl żeby był "najbezpieczniejszy" w temacie łysienia odnośnie mojego doświadczenia(1 cykl)
Szacuny
5579
Napisanych postów
4420
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
25720
Grand11111
Dzięki za odp , nie sprowadzajac calego problemu do konwersji w DHT, na czym oprzeć cykl żeby był "najbezpieczniejszy" w temacie łysienia odnośnie mojego doświadczenia(1 cykl)
To właśnie deka czy npp jesli chcesz wlosy zachować jeszcze testo , wpisz sobie które saa sa z rodziny dht i bedziesz wiedział
Szacuny
1
Napisanych postów
84
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2897
Dzięki za info poczytałem trochę ale jest tego sporo np Nandrolon, Primobolan, Stanazol itd ale zastanawiam się co było by dla mnie najbardziej odpowiednie to będzie mój 2 cykl ostatni był około 10 lat temu i nie chciałbym źle go zaplanować ani też przedobrzyć dlatego jeśli ktoś mógłby coś zaproponować byłbym mega wdzięczny
Zmieniony przez - Grand11111 w dniu 2024-08-21 09:32:32
Szacuny
382
Napisanych postów
1018
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
26484
Testosteron powinien być podstawą każdego cyklu i też on sam Ci wystarczy. Natomiast jeśli chodzi o łysienie to sam testosteron również może wzmagać i przyśpieszać proces łysienia. Nic z tym nie zrobisz. Możesz próbować blokować 5alfa reduktaze czyli enzyn który odpowiada za konwersje testosteronu do dihydrotestosteronu finasterydem ale trzeba mieć świadomość ze finasteryd ma również skutki uboczne w skrajnych przypadkach nieodwracalne i moim zdaniem jednak wtedy branie sterydów mija się z celem. Środki które wymieniłeś również mogą przyśpieszać proces łysienia włącznie z nandrolonem nie mówiąc już o stanazololu czyli winstrolu który jest silne toksyczną pochodną DHT. Ten środek w ogole nie jest Ci do niczego potrzebny na tym cyklu. Utrzymać włosy przy tendencji do wypadania bez koksów jest bardzo cięzko a co dopiero na środkach.
Zmieniony przez - Patriotaa w dniu 2024-08-21 10:38:12
Szacuny
5579
Napisanych postów
4420
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
25720
Grand11111
Dzięki za info , jakie badania polecacie zrobić przed cyklem ? Może też sprawdzić DHT?
Chlopie Primka może powalić włosy jeśli masz predyspozycje to tym bardziej ubikaj kazdego dht czyli wino ( stanozolol -winstrol jak kto woli ) , owszem mozesz spróbować jesli żależy Ci na włosach blokerów DHT ( finasteryd czy dutasteryd ) maja swoje skutki uboczne choć to też kwestia człowieka.. jest jeszcze inna opcja nad którą sam pracuję ale to jeszcze sekret bo ze tak powiem " testy " są w toku