EXTRA RABAT NA DZIEŃ OJCA! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Łokieć tenisisty - porady

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 130

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 13 Wiek 43 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 780
Hej!

Ból w łokciah, obie łapy, przeciążenie, łokieć tenisisty.
Czy znacie, macie jakieś sprawdzone opaski, bo jest tego masę, a nie chcę kupić "G".

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9213 Napisanych postów 83565 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 706449
Niestety mi żadne nie pomagały

TRENINGI KATOWICE

Kompleksowe prowadzenie online
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 13 Wiek 43 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 780
flex1976
Niestety mi żadne nie pomagały

Tego też się obawiam. A co Tobie pomogło? Przerwa w trenowaniu, odpoczynek? Czy zmniejszenie ciężarów, więcej powtorzeń coś pomoże? Czy wogóle odpuścić na jakiś czas?
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9213 Napisanych postów 83565 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 706449
Blokada , osocze , fala uderzeniowa . Trenowałem normalnie.Tylko te ćwiczenia które zwiększały ból eliminowałem .
1

TRENINGI KATOWICE

Kompleksowe prowadzenie online
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6341 Napisanych postów 78258 Wiek 40 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 768398
Nie znam niestety żadnych opasek, które mógłby pomóc w kwestii pracy nad łokciem tenisisty, czy też golfisty.

Pierwszym, co należy w takiej sytuacji zrobić, to zniwelować stan zapalny, jeżeli jest on na tyle duży, że nie jesteś w stanie normalnie operować ręką. Najlepszym rozwiązaniem ku temu będzie praca manualna z fizjoterapeutą, do tego fizykoterapia. Jeżeli stan zapalny się zmniejszy, to można będzie pracować nad wzmocnieniem mięśni przedramienia i chwytu. To właśnie słabe mięśnie w dużej mierze generują problem.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12471 Napisanych postów 161991 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240819
Siema

Opaski to tylko dodatek w penym stopniu ociazajacy wplyw sciegnien na miejsce przyczepu gdzie jest stan zapalny. Jak juz chcesz cos wyprobowac to celuj w tzw. orteze przeciwstawną. Celuj wtaki produkty jak Bauerfeind EpiPoint; Mueller; Rehband; McDavid.
Nie kazdemu opaska pomoże, zależy od stopnia uszkodzenia przyczepów i obszaru objetego stanem zapalnym.

Oczywisci rehabilitacja powinn byc od podstaw, czyli cwiczenia plus zabiegi fizykalne uzupelniajace rehabilitacje ruchową. Reszta to dodatki
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problem z nagarstkiem

Następny temat

Problem z zaśnięciem

Syrop
Polecane artykuły