Mam pytanie co do wyciskania żołnierskiego co do lędźwi. Słyszałem że jak się ma bóle w lędźwiach tak jak ja ( przy wyciskaniu żołnierskim nie mam, tylko przy przysiadach ze sztangą na barkach. Ale lepiej dmuchać na zimne ) To nie powinno się zachowywać idealnej lordozy tylko miednice trochę obrócić do przodu żeby plecy miały mniej więcej linie prostą żeby kręgi w odcinku lędźwiowym były do siebie równolegle, to prawda? Czy się np tym nie przejmować i zakładać pas kulturystyczny do tego?
...
Napisał(a)
Witam,
Mam pytanie co do wyciskania żołnierskiego co do lędźwi. Słyszałem że jak się ma bóle w lędźwiach tak jak ja ( przy wyciskaniu żołnierskim nie mam, tylko przy przysiadach ze sztangą na barkach. Ale lepiej dmuchać na zimne ) To nie powinno się zachowywać idealnej lordozy tylko miednice trochę obrócić do przodu żeby plecy miały mniej więcej linie prostą żeby kręgi w odcinku lędźwiowym były do siebie równolegle, to prawda? Czy się np tym nie przejmować i zakładać pas kulturystyczny do tego?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Czym spowodowane są Twoje bóle lędźwiowe? Miałeś jakąś kontuzję, czy po prostu bolą? Jeśli po prostu, to tak być nie powinno i w czymś musi tkwić przyczyna, może zła technika przy przysiadach?
Co do samego żołnierskiego, ja, jako właśnie kontuzjowany dyskopatią, spróbowałbym tego o czym napisałeś, czyli lekko obrócić miednicę i spiąć brzuch (przenieść ciężar na pięty), ale z małymi ciężarami i dopracowywał tę technikę. Nie jest wykluczone, że przy jakimś typie budowy nie zda to egzaminu. Próbuj
Co do samego żołnierskiego, ja, jako właśnie kontuzjowany dyskopatią, spróbowałbym tego o czym napisałeś, czyli lekko obrócić miednicę i spiąć brzuch (przenieść ciężar na pięty), ale z małymi ciężarami i dopracowywał tę technikę. Nie jest wykluczone, że przy jakimś typie budowy nie zda to egzaminu. Próbuj

http://www.sfd.pl/[BLOG]_Czawaj__Dare_to_Dream-t1122605.html Dziennik / Blog, zapraszam!
...
Napisał(a)
...myślę, że jak zachowasz prawidłową, normalną pozycję to nie powinno się nic złego dziać, jednakże nie znamy Twojego problemu dokładniej więc można to traktować w dużej mierze jako uwagę ogólną... a co się dzieje przy przysiadach, jak je wykonujesz, może robisz jakieś błędy i stąd ów problem...?
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
https://www.facebook.com/FilmyKtoreZmieniajaZycie/photos/a.1433936366899118.1073741828.1433433930282695/1434660943493327/?type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=845830128789824&set=a.163427777030066.27088.100000885337703&type=1&theater
...
Napisał(a)
Mam Butt Wink'a i ból lędźwi. Ale jak schodzę poniżej zaczynania się butt winka i jak mam pas do trójboju siłowego to nic nie boli. Ale tak czy siak rozgrzewam się i rozciągam mięśnie ud co do tego butt winka
Poprzedni temat
jaki trening dla zaawansowanego?
Polecane artykuły