ANKIETA
****DANE PODSTAWOWE***************************************
NICK: liona
NIEPRZERWANY[CAŁKOWITY] STAŻ TRENINGOWY:
Nieprzerwany 2 lata
Całkowity z 10 lat
3 lata – biegi krótkodystansowe, 5 lat iaido jodo, 2 lata Muay Thai, 2 lata Pole Dance (te ostatnie częściowo na zakładkę), jeśli chodzi o przygody z siłownią to były pojedyncze i nie trwały zazwyczaj dłużej niż parę miesięcy, teraz chodzę regularnie ze 2 mc
****PARAMTERY OBWODÓW*************************************
WAGA CIAŁA: ok. 68 (waga mi się popsuła, ostatnio pokazała 121 kg 0.o )
WZROST: 170
OBWÓD RAMIENIA: 30
OBWÓD ŁYDKI: 35,5
OBWÓD UDA: 62
OBWÓD BIODER: 102
OBWÓD NA WYSOKOŚCI PĘPKA: 90
OBWÓD TALI: 77
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ: 91
****CEL*************************************************
CO CHCESZ OSIĄGNĄĆ PO PRZEZ DIETĘ I TRENING?
Priorytetem jest poprawienie wyników siłowych i zakresów ruchów, później poprawienie wyglądu sylwetki - na początku przez pozbycie się wady postawy, redukcja - może udałoby się zejść trochę z BF.
****STAN ZDROWIA*****************************************
CHOROBY PRZEWLEKŁE: Obecnie brak (nie wiem czy mogę to tak nazwać), miałam problemy z układem autoimmunologicznym w stronę hashi, ale w związku z tym że tarczyca nie była jeszcze uszkodzona to nic mi nie zdiagnozowano. Objawy i przeciwciała znikły po zmianie diety i stylu życia (dużo stresu, dużo hardcorowych treningów, niewiele węglowodanów, zahaczając o keto)
PRZEBYTE KONTUZJE:
Źle zrośnięte przedramiona, Skręcone kolano – 2 lata temu.
WADY POSTAWY:
Lekkie odchylenie w stronę pleców wklęsło okrągłych - odkąd zaczęłam się interesować tematem jest coraz lepiej, leży i kwiczy u mnie mobilność w barkach i stawach skokowych.
ALERGIE:
pokarmowe- gluten, jaja
inne- pyłki traw i drzew, roztocza, sierść zwierząt itp.
PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA:
podwichnięty nerw łokciowy
CZY REGULARNIE MIESIACZKUJESZ?
tak
CZY PRZYJMUJESZ TABLEKI ANTYKONCPECYJNE?
nie
CZY PRZYJMUJESZ LEKI Z PRZEPISU LEKARZA?
Od wiosny do późnej jesieni leki na alergie.
****PYTANIA DODATKOWE**********************************
CZY STOSUJESZ SUPLEMENTY:
Omega 3 z Wit. D3 i K2, Koci pazur , ZMB, Wit. C z rutyną, przed treningiem i na BCAA. Mam jeszcze beta alaninę ale jakoś nie mogę zacząć jej brać.
Duże dawki wit. B1 i B6.
CZY STOSOWAŁAŚ DO TEJ PORY JAKIEŚ DIETY (JAKIE/KIEDY/JAK DŁUGO)
Zbilansowane. 1800 nie dłużej niż miesiąc.
****DIETA*************************************************
JAK WYGLĄDA TWOJE ODŻYWIANIE OBECNIE - zrzut kilku dni z dziennika żywieniowego na www.potreningu.pl?
Wciągam ok. 2300 kcal, na śniadanie owsiankę bg z wheyem, masłem i jakimś owocem, później ok. 300-350g mięsa z ok. 200-250g kaszy lub ryżu i ok. 500g warzyw – dziele to na 3 równe posiłki. Na drugie śniadanie czasem wrzucę jakiś owoc. Albo szarpnę jakąś zupę od pana kanapki w ramach dowarzywiania się. Tak to wygląda pn-pt, ze względu na brak czasu na przygotowanie. Pory posiłków – 6.20, 12, 16, 20, Trening robię zazwyczaj o 18, czasem godzinę później, około treningowo wciągam BCAA, po treningu czasem banana.
W weekendy jest to bardziej zróżnicowane, ale opiera się mniej więcej na tych samych grupach produktów. W 100% bezglutenowo, nabiał w śladowych ilościach poza masłem, strączki od wielkiego dzwonu.
W ciągu dnia piję ze 2 kawy i 2 herbaty, staram się do tego wciągnąć butelkę (1,5l) wody, około treningowo z bcaa wypijam niecały litr wody.
Czy wliczać BCAA do bilansu? Podjęłam próbę ograniczenia BCAA do 10 g przed treningiem, ale odbiło się to na moim treningu. Spróbuje jeszcze raz, bo za bardzo podbija mi białko.

CZY PRZY OBECNEJ DIECIE CHUDNIESZ/UTRZYMUJESZ WAGĘ/TYJESZ?
Utrzymuje wagę,
****SPRZĘT**********************************************
Hantle, sztanga, ławeczka prosta, do rehabilitacji – guma, rolki, piłki do masażu, poduszka stabilizacyjna
PROFESJONALNA SIŁOWNIA: TAK/NIE
tak
****TRENING**********************************
JAK WYGLĄDA TWÓJ OBECNY TRENING
Min. 3x w tyg Pole Dance + stretching
Min. 1x w tyg. siłownia
1. Na rozgrzewkę biegam 2-2,5 km
2. Hip Thrust 3x15
3. Przysiad bułgarski 2x3x15
4. Rozpiętki 3x15
5. Przenoszenie sztangielki za głowę 3x15
6. Wiosłowanie sztangielką 3x15
7. Podciąganie szerokie na maszynie 3x10 z odciążeniem
8. Ćwiczenie na rotatory ze sztangielką (nie znam nazwy niestety) 3x15 (wygląda to tak że opieram się na ławeczce prostej jak w wiosłowaniu sztangielką, bark prosty, łokieć zgięty 90st, ruch rotacja odbywa się tylko w barku o ok. 90st)
9. Unoszenie tułowia z cofnięciem rąk 3x15
10. Podciąganie kolan na piłce prosto i bokiem
Ten trening ciągle ewoluuję także będę wdzięczna za wszystkie wskazówki.
Czy poza tymi ćwiczeniami które wrzuciłam do treningu są może jeszcze jakieś, które pozytywnie wpływają na mobilność w stawach i rozciągnięcie?
ZDJĘCIA
w pozycji neutralnej przodem, bokiem i tyłem.

WSTĘPNY PLAN
1. 1900 kcal B120 T65 W210
2. 2xsiłownia 3xPD 1xPD Exotic i kiedy sie da stretching
3. Ograniczyć kawę, wypijać butelkę wody w ciągu dnia.
Zmieniony przez - liona w dniu 2017-05-07 18:03:51