Dawno mnie tu nie było, powracam i chcę zbudować formę życia :)
Parę słów o mnie i "challenge'u", który chcę wykonać razem z wami.
Po rocznej kontuzji, wracam do treningów, mimo przeciwności, chcę spróbować z chudzielca stać się prawdziwym kulturystą! Początek będzie trudny, trzeba rozruszać wszystkie kości i przywrócić ciału starą/nową formę... Zacznę od treningów w domu z małym obciążeniem, gdzie skończę, kto to może wiedzieć? Kto wie, może za rok wystartuję na debiutach w męskiej sylwetce? :o Jedno jest pewne, chce być najlepszą wersją samego Siebie, moja przygoda to maraton nie sprint. W tym wszystkim liczy się zdrowie, dobra zabawa oraz pasja, bez której nie mogę żyć :)
Kilka słów o kontuzji, od roku wychodzę z dyskopatii lędźwiowej (wypukliny), zlokalizowanej między krążkami L4/S5, kontuzja o tyle niefortunna, że uciskała na rdzeń, powodując silną rwę kulszową do prawej nogi. Przez co miałem olbrzymie trudności m.in. z wysiadaniem z auta, a nawet z wstawaniem rano z łóżka ...
Rehabilitacje oraz rozciągania okazały się na tyle skuteczne, że czuje się gotowy powrócić do swojej pasji, na starcie oczywiście na spokojnie, ale wiem na ile mogę Sobie pozwolić i zobaczymy do jakiego momentu będę mógł poszaleć

Moje aktualne wymiary na dzień 07.03.2020r

Tutaj kilka słów o challengu i moja "forma" startowa, na dzień 07.03.2020r
Moje poczynania chcę uwiecznić na kanale, wszystko będę publikował tutaj na bieżąco, żeby był ciekawy BLOG :) !
KANAŁ YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/silownia24/videos <--- wpadajcie w wolnej chwili i subskrybujcie, żebym miał lepszą motywację :D !
Kilka zdjęć na start, do porównań:

Na początek będę ćwiczyć z hantlami oraz sztangą i gumą, w miarę rozwoju challengu i możliwości zdrowotnych, będę dokupować ciężaru i sprzętu, aż stworzę wielką domową siłownię, w przyszłości może pójdę na profesjonalną siłownię, kto wie :) ...
Mój aktualny cel treningowy to masa (aczkolwiek dobrej jakości) oraz powrót do zdrowia, powolutku do celu :)
Mój staż treningowy ciężko określić, nigdy nie trenowałem ciągiem dłużej jak rok, ponieważ blokowały mnie kontuzje, albo jakieś inne losowe wydarzenia ...
Jednak interesuje się kulturystyką od 12 lat, i w tym okresie w moim życiu zawsze była jakaś aktywność fizyczna (mniejsza lub większa).
Proszę bądźcie razem ze mną, liczę na rady, porady od bardziej doświadczonych kolegów, oraz wsparcie od wszystkich użytkowników :) !
Pozdrowionka HEJ !
Zmieniony przez - Rasper w dniu 2020-03-07 16:21:14
Zapraszam serdecznie https://gymi.pl/ - kulturystyka, siłownia i fitness