SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] by Banan - podsumowanie redukcji 2018 str. 451

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1055017

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7293 Napisanych postów 68801 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 912718
Bzyku - dobrze prawisz, chociaz kiedyś dyskutowałem na ten temat z Tadziem czy Snesem, juz nie pamietam , ktory i mowił ze krotka obróbka jak np. usmazenie omleta nie wplynie na wartosc tej proteiny...ciezko to w sumie jednoznacznie ocenic, ja przez jakis czas (nawet w tym blogu) robilem omleta, gdzie było dosypywane 10g odzywki (dieta od faftaqa) no i na pewno zmienia sie konsystencja, na bardziej zbitą/suchą ale ratowała mnie wtedy polewa ze zmiksowanych owoców np. truskawek :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7293 Napisanych postów 68801 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 912718
ale w sumie nie pogardziłbym takim w żadnej chwili, nawet teraz by oj**ał
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 4065 Napisanych postów 24082 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 560986
ja zawsze dodaje białko do omleta jak robię
też mi się wydaje ze przy tak krotkiej obróbce nie tracimy taych wartosci, ale moge sie mylic aczkolwiek zawsze miałem takie przekonanie
ja nawet wole jak jest taki suchy bo bardziej zapycha
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 4065 Napisanych postów 24082 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 560986
Bzyku wysyłka nie jest bardziej kosztowna niz same sosy?

Przemo a Ty co myślisz o dodawaniu bialka do omleta? pewno jestes zdania że też tych wartości nie traci, bo chyba sam takie omlety trzaskałeś :P


Zmieniony przez - MARIAN 17 w dniu 2016-05-18 20:22:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 4347 Napisanych postów 12133 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 237132
Marian, powyżej 60EUR jest za free. A i bez tego wysyłka 4 czy 5EUR, więc tyle co z polskiego sklepu
Poza tym nie same sosy zamawiam, do tego sporo aromatów, kazeinę i masło migdałowe. Były promo -25% na wsio.


Zmieniony przez - BzykuDG w dniu 2016-05-18 20:37:38

Dziennik treningowy powered by FitWhey - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
prz1993 TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 7482 Napisanych postów 21111 Wiek 25 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 726124
Mario znasz moje podejście do diety i rozkminiania takich pierdół Poza tym wychodzę z założenia, że w przyrodzie nic nie ginie Podgrzejesz sobie białko i możesz wpyerdolić 10kg na raz, bo raptem przestaje mieć wartości? No wątpię
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 4065 Napisanych postów 24082 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 560986
no ja tez w to wątpie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 4347 Napisanych postów 12133 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 237132
No ja też nie twierdzę, że całość jest do wywalenia, ale jakaś część może faktycznie ulega degradacji. Z jakieś powodu te białka do pieczenia ktoś tworzy. Nie nie zmienia faktu, że sam przez X lat dodawałem białko do omletów hehe. Ale teraz daje polewę głównie właśnie dlatego, że smak dla mnie lepszy.

Dziennik treningowy powered by FitWhey - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
popuri Doradca
Ekspert
Szacuny 1571 Napisanych postów 28430 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 278742
Dokładnie Jak Przemo, nic nie ginie :)
straty białka podczas obróbki cieplnej to koło 5-10 % nieważne czy to WPC, czy kurczak, ryba itp
By trzeba było jeść na surowo tatara żeby było 100 % ale z drugiej strony surowe mniej strawne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7293 Napisanych postów 68801 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 912718
Dzisiaj od rana wizyta kontrolna na badaniach krwi. Tak średnio raz na pół roku robię sobie podstawowy zestaw - dość ładnie poprawiły mi się chyba wyniki panelu lipidowego jeżeli dobrze to analizuje.
Na początku roku miałem:
Cholesterol całkowity 176
HDL 47,5
LDL 106,5
Triglicerydy 111

Dzisiaj



Jak dobrze patrzę LDL spadł znacznie wraz z całkowitym ; HDL praktycznie tak samo - chociaż zawsze mogłoby być lepiej , ale nigdy nie miałem >50, trzeba to poprawić za jakiś czas może zdrowszą dietką :P Trójglicerydy też niżej
Tak więc mniej fatu w diecie ewidentnie wpłynęło na poprawę panelu lipidowego, no i może trochę mniej syfiastego jedzenia. Chociaż dzisiaj po badaniach z racji ,że trzeba było być na czczo, wpadł zestaw z MC's tak na przekór wszystkiemu


Takie ważniejsze z morfologii, w niej 3 wyniki miniamlnie poza normami ale prawie zawsze coś w morfologii jest troszkę rozjechane

Dziś:

Styczeń:





Zmieniony przez - Banan w dniu 2016-05-19 13:56:14
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Plan do korekty SPLIT 4 dni

Następny temat

Wybór planu na siłę-masę.