Jest to mój pierwszy dziennik treningowy także proszę o wyrozumiałość
Podstawowe dane:
Wiek 33
Wzrost 180 cm
Waga 79 kg.
Obwód pasa 88 cm
Obwód na wysokości pępka 88 cm
Klatka 108 cm ( mierzone na opuszczonych rękach i napiętej klatce. Tak mierzyłem od początku i tak mierzę nadal, żeby mieć porównanie)
Biceps 37.5 cm (było już 38.3 ale miałem/mam problem z łokciem i nie ćwiczyłem bicepsa.
Barki 122 cm
Udo 58 cm
Łydka 37 cm
Przedramię 32 cm
Triceps 35,5 cm
Pokrótce o mnie:
Nie przerwany staż od marca 2015, czyli 7 miesięcy. Zabawę z tym zacząłem w 2013 i ćwiczyłem około 4 miesięcy. Ćwiczenia podstawowe typu pompki, przysiady, drążek, coś tam z hantlami Od dawien dawna miałem problemy z kręgosłupem i efekt był taki że wylądowałem na stole operacyjnym :'-( Później długa rehabilitacja i powrót do pełnej sprawności. Na tą chwilę jest bardzo dobrze jeśli chodzi o mój kręgosłup, wykonuje w sumie wszystkie ćwiczenia.
Dieta:
Chciałbym zrobić jak najwięcej mięsa do lutego, później zredukować fat do końca wiosny. Dieta jest raczej czysta, wiadomo czasem coś wpadnie, ale zawsze to wliczam i jadę dalej. Największym minusem jest chyba pieczywo w mojej diecie, będę musiał się go pozbyć. Dieta też raczej zdrowa, staram się o zdrowe źródła białka, węglowodanów i tłuszczy z zachowaniem proporcji kwasów tłuszczowych. Wiadomo czasem są dni gdzie nasyconych jest więcej, ale staramy się zachować tu równowagę.
Ostatnie dwa tygodnie miałem wolne od pracy i nie bardzo wiedziałem ile obciąć kalorii ze względu na spor mniejszy wydatek energetyczny. W efekcie trochę mnie podlało, ale to nic cały czas się uczymy swojego organizmu. Ten weekend jest nie treningowy także obciąłem trochę kalorie, a od poniedziałku zaczynam już pracę i wszystko znowu się unormuje.
http://www.myfitnesspal.com/food/diary/ryba266
Uzupełniam na bieżąco także można zerknąć jak to wygląda.
Suplementacja:
Jest tego sporo
kreatyna, beta alanina, wpc, zma, omega3, Universal Nutrition - Daily Formula, D3 5000 IU, K2MK7, przedtreningówki.
Trening:
Jest to lekko zmodyfikowany PUSH PULL LEGS. Tak to mniej więcej wygląda:
Mam problem ze ścięgnem w lewym łokciu, ale już prawie wyleczone. Dlatego Pull jest nadal robiony małym ciężarem i ogólnie delikatnie.
Poniedziałek – Trening siłowy
1. Klata: Wyciskanie sztangi na ławce płaskiej. 4 serie po 3-5 powtórzeń z prawie maksymalnym ciężarem.
2. Plecy: ściąganie drążka wciągu górnego szerokim nachwytem.
3. Barki: Wyciskanie żołnierskie sztangi. 4 serie po 3-5 powtórzeń.
4. Biceps: Uginanie ramion ze sztangą prostą lub łamaną 4 serie po 6 powtórzeń.
5. Dipsy 4 serie po 3-5 powtórzeń
6. Brzuch
Wtorek –Nogi
1. Przysiady ze sztangą na plecach 4 serie 12/10/8/6
2. RDL mały ciężar uczymy się techniki.
3 Wypychanie nóg na suwnicy 4 serie 6 powtórzeń
4 Uginanie nóg na maszynie w siadzie( dwugłowe) 3 serie po 12 powtórzeń
5 Wypychanie ciężaru na suwnicy- Łydki 4 serie po 15 powtórzeń
6. Rotatory barków.
Czwartek – Trening Pull
1. Plecy Unoszenie tułowia z opadu na ławce rzymskiej-prostowniki 4 serie po 15 powtórzeń.
2. Plecy Wiosłowanie sztangą/sztangielką nachwytem w opadzie tułowia 4 serie 12 powtórzeń
3. Plecy Ściąganie drążka wyciągu górnego szeroko 3 serie 12 powtórzeń
4. Barki tył FACEPULL 4 serie 15 powtórzeń
5. Biceps Uginanie ramion z hantlami z supinacją nadgarstka 4 serie 12 powtórzeń
6. Biceps Uginanie ramion ze sztangą na modlitewniku 4 serie 12 powtórzeń
7. Kaptury Szrugsy 4 serie 12 powtórzeń
8. Brzuch
Piątek – Trening Push
1. Klata Wyciskanie sztangi na ławce płaskiej 4 serie 12/10/8/6
2. Klata Wyciskanie hantli na ławce skośnej głową w górę 4 serie 12/10/8/6
3. Klata rozpiętki 3 serie 12 pow.
4. Barki Wyciskanie hantli na ławce pod kątem 90 stopni. 4 serie 12/10/8/6
5. Barki Wznosy ramion z hantlami w bok 4 serie 12/10/8/6
6. Triceps Wyciskanie francuskie linki wyciągu górnego. 4 serie 12/10/8/8
7. Triceps Prostowanie ramion na wyciągu górnym 4 serie 12/10/8/8
Fotostory
Na pierwszym zdjęciu około 105 kg LOL
Drugie zdjęcie po ostrej redukcji, tuż przed operacją o ile dobrze pamiętam 72 kg
Train like a beast, eat like a king & sleep like a deadbeat.