SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Od zera do bohatera

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2753

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 81 Napisanych postów 7970 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 42061
Czesc , Na Imie mi Kacper i zdecydowalem po 6 letniej przerwie wrocic do treningow i tez do kontrolowania mojego progresu w czwiczeniach poprzez dziennik treningowy tutaj.
Moim celem jest bardzo dluga masa .Pracuje fizycznie wiec pierwszy rok napewno bedzie sie opieral na bardzo podstawowych treningach.
Hantelek nie mialem w rekach bardzo dlugo i jestem bardzo ale to bardzo slaby wiec zaczne od zera wedlug artykulu Tu wprowadź tekst linku... polecam dla kazdego ktory zaczyna od poczatku lub bardzo dlugiej przerwie.

1. etap pierwszego roku treningowego bede wykonywal 2-3 razy w tyg zalezy od mojej regeneracji.
2 . Dieta bedzie nadzorowanae ale nie bedzie czysta w 100% , na poczatek zaczne od 3000 kcal ( w teoretyce na bilansie 0 ) i zobacze jak jest naprawde przez pierwszy miesiac.
3.Czwiczenia beda robione tylko na wolnych ciezarach .
4.Na weekendzie wrzuce zdjecia i obwody.

Day 1

Pierwszy dzien na silowni .

Trening

1.Przysiady

8 x 30kg / 8 x 30kg / 8 x 30kg / 8 x 30 kg

2.Wyciskanie lezac

8 x 30kg / 8 x 30kg / 8 x 30kg / 8 x 30kg

3.Podciaganie na drazku

6 x / 5 x / 4 x

4.Wioslowanie T-bar

8 x 15kg / 8 x 15kg / 8 x 15kg

Po treningu ogolne rozciaganie ( zawsze )

Dieta

na oko %) potrzebuje pare dni zeby ogarnac spowrotem potreningu i wrzucic swoje produkty bo mieszkam za granica.

Odczucia

Dieta byla nietrzymana przez lata , zawsze jem co chce ale czesto zamalo wiec jest bardzo chudo , tluszczu bardzo malo wiec o to nie ma co sie martwic.
Trening masakra , po 1 seri przysiadow caly sie trzaslem kiedys przynajmniej szlo 100kg atg a teraz jak emeryt , z czasem powroce do formy :)
Przepraszam za jakiekolwiek bledy ale od para ulat rozmawiam po Polsku okazyjnie i zapominam jezyka %)

PD: Jest u mnie problem z nerwem w okolicy plecow / biodra i do tego jestem bardzo ale to bardzo slabo razciagniety + moja praca i przez to doskwieraja mi plecy w dolnym odcinku i z tego powodu zamienilem martwy ciag na podciaganie i nie wiem czy to jest najlepszy wybor .. jakakolwiek. dorada bedzie mile widziana

Zmieniony przez - kacper95 w dniu 03/11/2021 21:14:07
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 38 Wiek 25 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 507
Powodzonka, możesz wstawić też foto z czego zaczynasz :) co do pleców najlepiej poszukaj jakiegoś fizjo i niech ci powie co się dzieje. Rozciąganie np w dzień nietreningowy też nie zaszkodzi np przy serialu :D, po delikatnej rozgrzewce oczywiście.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 31573 Napisanych postów 21988 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 275140
Hej, powodzenia , daj jakies fotki sylwetki i kiedyś jak wytrwasz to fajnie wrócić do dziennika i zobaczyć od czego sie zaczynało
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 7549 Napisanych postów 13814 Wiek 32 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2227735
Siemanko, Również życzę Ci powodzenia i oby teraz już bez przerw :) Z tą dietą na oko to bym uważał ;p w sensie że wiesz jak masz jakiś cel i chcesz go osiągnąć to lepiej większość rzeczy sobie sprecyzować i dobrac już pod siebie trzymając się tego przez dłuższy czas i obserwując co sie dzieje z ciałem, siłą, samopoczuciem itp
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14603 Napisanych postów 52755 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 398634
Powodzonka, będę śledził, licze, że dziennik będzie ciekawy. Wrzucaj zdjęcia sylwetki, jedzenia, wypiski, filmiki z treningów, to dziennik będzie interesujący

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 81 Napisanych postów 7970 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 42061
alekswoj
Powodzonka, możesz wstawić też foto z czego zaczynasz :) co do pleców najlepiej poszukaj jakiegoś fizjo i niech ci powie co się dzieje. Rozciąganie np w dzień nietreningowy też nie zaszkodzi np przy serialu :D, po delikatnej rozgrzewce oczywiście.

Chodze do fizjo 1-2 razy w miesieacu zalezy od budzetu i powiedzial zebym zmienil prace

Zmieniony przez - kacper95 w dniu 04/11/2021 9:43:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11594 Napisanych postów 159277 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1230154
Niestety coś w tym jest. Zazwyczaj nasze działania w zakresie fizjoterapii, rozciągania, wszelkiego rodzaju mobilizacji to tak naprawdę przeciwdziałanie skutkom tego co robimy na co dzień. Jeżeli mamy pracę która wymaga od nas siedzenia w niewygodnej pozycji czy też angażowania organizmu w taki sposób że jest to szkodliwe dla układu ruchu to niestety sama fizjoterapia będzie tutaj jedynie elementem profilaktycznym. To tak jak w przypadku mojej osoby gdzie większość dnia spędzam w pozycji siedzącej. Fijzo pomaga rozluźniać biodra ale zawsze będzie z tym kłopot dopóki będę siedział .

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 321 Wiek 29 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 5449
Swego czasu też miałem bóle pleców, ale właśnie dzięki regularnym ćwiczeniom ustąpiło. Trzymam kciuki. Pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Aktualizuje Wymiary I Jakies zdjecia do porownania.

WYMIARY:

Waga : 70kg
Wzrost : 174cm

Udo : 55.5 cm
Klatka : 92.5
Biceps : 33 cm
Przedramie: 22.5
Lydka : 34 cm
Talia 75 cm

* Wszystko mierze w napieciu NIE luzem.Waga zawsze na czczo oczywiscie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Day 6

Skombinowalem juz wage kuchenna wiec mozna liczyc kalorie!
Po 1 treningu byly takie domsy ze nie bylo juz 2 az do dzisiaj

Dieta

Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/Temat/EdytujWypowiedz?rid=19813355&tid=1214640&fid=114
Trening

Przysiady :

10 x 30kg / 10 x 30kg / 10 x 30kg / 10 x 30kg

Wyciskanie lezac :

10 x 30kg / 10 x 30kg / 10 x 30kg / 10 x 30kg

Martwy Ciag :

10 x 40kg / 10 x 40kg / 8 x 40kg / 8 x 40kg

Drazek neutral :

10 x 30kg / 10 x 30kg / 10 x 30kg /10 x 30kg

Sprobowalem narazie zrobic ten martwy , jak na teraz nic mi nie doskwiera w przyszlosci najwyzej zamienie .
Zamiast podciagania bedzie na maszynie ten drazek bo bardzo slabo z tym podciaganiem a tymbardziej por martwym.
Wszystki czwiczenia wykonuje na spokojnie kontrolujac bardzo faze negatywna i powoli robiac faze pozytywna na ciezary bedzie jeszcze czas , teraz staram sie wrocic do odpowiedniej techniki co najwazniejsze.

Zmieniony przez - kacper95 w dniu 08/11/2021 22:13:01
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2598 Napisanych postów 2951 Wiek 28 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 39426
Możesz wrzucać smialo tutaj folmiki to ocenimy technikę i myślę, że każdy coś podpowie Myślę, że kaloryka też dość wysoka jak na bilans zerowy i patrzac na twoja aktywnosc, aczkolwiek trzeba obserwować i obierać delikatne zmiany w którąś ze stron Ale teraz po powrocie to wiatr w zagle i grunt to nie stracic motywacji

Przygotowania na sezon 2019, zapraszam:
https://www.sfd.pl/Dawid_Cnota__ROAD_TO_2019!-t1181749.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

FBW do oceny

WHEY premium