Moim celem jest bardzo dluga masa .Pracuje fizycznie wiec pierwszy rok napewno bedzie sie opieral na bardzo podstawowych treningach.
Hantelek nie mialem w rekach bardzo dlugo i jestem bardzo ale to bardzo slaby wiec zaczne od zera wedlug artykulu Tu wprowadź tekst linku... polecam dla kazdego ktory zaczyna od poczatku lub bardzo dlugiej przerwie.
1. etap pierwszego roku treningowego bede wykonywal 2-3 razy w tyg zalezy od mojej regeneracji.
2 . Dieta bedzie nadzorowanae ale nie bedzie czysta w 100% , na poczatek zaczne od 3000 kcal ( w teoretyce na bilansie 0 ) i zobacze jak jest naprawde przez pierwszy miesiac.
3.Czwiczenia beda robione tylko na wolnych ciezarach .
4.Na weekendzie wrzuce zdjecia i obwody.
Day 1
Pierwszy dzien na silowni .
Trening
1.Przysiady
8 x 30kg / 8 x 30kg / 8 x 30kg / 8 x 30 kg
2.Wyciskanie lezac
8 x 30kg / 8 x 30kg / 8 x 30kg / 8 x 30kg
3.Podciaganie na drazku
6 x / 5 x / 4 x
4.Wioslowanie T-bar
8 x 15kg / 8 x 15kg / 8 x 15kg
Po treningu ogolne rozciaganie ( zawsze )
Dieta
na oko %) potrzebuje pare dni zeby ogarnac spowrotem potreningu i wrzucic swoje produkty bo mieszkam za granica.
Odczucia
Dieta byla nietrzymana przez lata , zawsze jem co chce ale czesto zamalo wiec jest bardzo chudo , tluszczu bardzo malo wiec o to nie ma co sie martwic.
Trening masakra , po 1 seri przysiadow caly sie trzaslem kiedys przynajmniej szlo 100kg atg a teraz jak emeryt , z czasem powroce do formy :)
Przepraszam za jakiekolwiek bledy ale od para ulat rozmawiam po Polsku okazyjnie i zapominam jezyka %)
PD: Jest u mnie problem z nerwem w okolicy plecow / biodra i do tego jestem bardzo ale to bardzo slabo razciagniety + moja praca i przez to doskwieraja mi plecy w dolnym odcinku i z tego powodu zamienilem martwy ciag na podciaganie i nie wiem czy to jest najlepszy wybor .. jakakolwiek. dorada bedzie mile widziana
Zmieniony przez - kacper95 w dniu 03/11/2021 21:14:07