BPL-GA to tego to nie wiedzialem że nowe :D no więc wszystko się może zdarzyć . Tzn jest tak że jak blat dobrze zrobiony ( odpowiednio przygotowane ( wysuszone ) i dobrze klejone to powinno być ok , druga sprawa to konserwacja - blaty olejowane wymagają częstej konserwacji czego nie można zaniedbać - minus tez jest taki że jak jest slaba powłoka to każdy zaciek z soku , wina , dżemu itp pozostanie na wieki wiekow :) jesli zbyt dlugo polezy i wpije się w drewno . Ps do pielegnacji polecam środki firmy OSMO ( 2 x do roku warto taki blat zakonserwować ) i nie pozostawiać mokrych plam tylko wycierac odrazu .monkey22Wiem coś o tym bo robie w tym:P wyjątkowo ciężki temat to drewno w kuchni , ciesz się że ci ich nie wykrzywia od wilgoci bo widziałem przypadki że blat zapracował i płyty kuchenne szklane pękały
jeszcze nowe więc nie można wykluczyć że będzie miało to miejsce , drewno jednak wody nie lubi
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2018-10-28 18:56:48
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej