Nie bede za bardzo sie rozpisywał, postaram sie o konktrety.
Więc aktualnie wracam po 4tygodniowej przerwie (zabieg) i powoli biore sie za ciężary.
Najważniejsze :
Dlaczego tutaj? W 2014 udało mi sie dojść do dobrej formy, lecz coś( w prywatnym życiu) poszło nie tak i pękłem.
W 2015 ponownie udało mi sie osiągnąć dobrą forme, ale ponownie małe potknięcie sprawiło, że wszystko poszło fffpissdu..
Jak postanowie coś sobie to zawsze mam bardzo dużo motywacji i jeżeli nic nie komplikuje mi tego co zawsze jakoś to wychodzi zazwyczaj lepiej niż gorzej.
Dieta w tamtych okresach 100% z czystych produktów, a często gdy przychodziły weekendy jadłem jak opętany.. Nieważne czy to planowałem czy nie.. Wpadało zawsze bardzo duża ilość kcal i jedzenie prawie do porzygu... Po jakimś czasie pękałem i odpuszczałem. Zazwyczaj odbicie kończyło sie wagą +-5-6kg, oczywiście już nie trenowałem, bo byłem zły na siebie.. Tak kilka miesięcy i od nowa próba robienia formy...
Zawsze tłuszcze były bardzo nisko, zawsze libido spadało do zera...Dziewczyna narzekała, a ja tłumaczyłem to sobie tak, że robie forme i tak musi być...
Teraz to pier.... Zmieniam podejście całkowicie, powoli uczyłem sie , czytałem i próbowałem podstawiać pod siebie jak to ma wyglądać.
Mianowicie zaczynam IIFYM, bede pozwalał sobie częsciej na coś ‘’gorszego’’ jak to sie w świecie kulturystyki przyjeło , ale mam nadzieje, potem nie ‘’popłyne’’
To taka krótka historia o mnie, teraz konkrety.
Forma w 2014 roku (40min 6dni w tyg, 6DNT, kcal bardzo malutko...)68kg

Forma 2015 (20min interwałów 20min cardio 5-6x week, jedzenia również mało ) 76kg

Tak więc od lat, krecenie sie w kółko... Chciałbym to teraz zmienić, czy sie uda? Nie mam pojęcia,
Ale czemu miałbym nie spróbować. Tym bardziej, że treningi sprawiają mi dużą przyjemność.
Do rzeczy:
Wiek -22 lata
Wzrost - 168cm
Waga - 82kg
Pas - 90cm
DIETA
Białko – 150g
Tłuszcze – 80g (120g dnt)
Weglowodany – 350g (50g dnt)
Tak bedzie wyglądał rozkład, najważniejsze dla mne są makrosy.
Produkty bede wypisywał na bieżąco.
TRENING
Push/Pull/Legs
(świadomie mniej na barki, bicepsy i tricepsy)
PULL 1
1a. Sciaganie do klaty waski podchwyt 3x10
1b. Sciaganie do klaty szeroki nachwyt 3x12
2. Wioslowanie na wyciagu dolnym jednoracz 3x15 + od razu oburacz max powtórzen
3. Szrugsy ze sztanga 5x20-15
4. Mlotki R8
PUSH 1
1. Wyciskanie sztangi gilotynowe R6
2. Wyciskanie mlotkowe na skosie R8
3. Wyciskanie hantli skos R10
4.a Unoszenie hantli bokiem 3x12
4.b Podciaganie sztangi d brody 3x12
5.Prostowanie ramion na wyciagu 3x12
NOGI 1
1. Front SQ R8
2. Prostwanie nóg na maszynie 4x15
3. Nozyce 4x10
4. Syzyfki 4x12
5. Uginanie lezac 5x15
6. MCNPN 4x10
PULL 2
1. Martwy ciag R6
2. Wioslowanie sztanga podchwyt R8
3. Wioslowanie sztanga szeroki chwyt w mocnym opadzie R10
4a. Uginanie hantlami na modlitewniku 3x12
4b. Uginanie ze sztanga stojac 3x12
PUSH 2
1. Wyciskanie hantli siedzac R10
2. Unoszenie bokiem R8
3a. Rozpietki skos górny 3x15
3b. Rozpietki na bramie 3x15
3c. Unoszenie talerza oburacz przed siebie 3x15
6. Francuz sztanga R8
AKTUALNE FOTKI (formy brak, więc wrzucam tylko w podstawowych pozach)

Koniec kompromitowania sie:) Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Bedą zdjęcia, filmy z treningów, postaram sie, żeby było czytelnie i fajnie to zrobione.
Pozdrawiam:)