Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
siema słuchajcie mam taki problem bo zamierzam wziasc metke z prolo 1-5meta 20mg ed 1-8(albo do 10?)prolo 200mg (e5 czy e7d??wygodniej by mi było co 7)
jeszcze zaznacze ze to moj 1 cykl wczesniej tylko brałem stanazol w tabsach i clenu troche i efki
i pytanie brzmi co zrobic zeby na takich srodkach za bardzo mnie nie zalało woda i tłuszczem ?? oprucz oczywiscie zdrowej dobrej diety i do tego cynk ...co jeszcze mozna zrobic ?? bo bardzo mi zalezy na tym zeby zwiekszyc mase miesniowa ale przy tym nie moge za bardzo sie zapuscic bo cykl bedzie od stycznia a pozniej na wakacje chcem forme szybko doszlifowac(zeby nie było ze jestem sezonowcem cwicze juz kilka lat ) dzieki z gory
1.WIEK: 19 2.WAGA: 82 3.WZROST: 182 4.WYMIARY: BICEPS: 40 KLATA: 115 UDO: 63 TALIA: 77 5.STAZ NA SILOWNI: 4lata 6.DIETA BIALKO: 3 WEGLOWDANY:5 TLUSZCZ: 1 7.ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: stanazolol,efka,clen małe dawki 8.TRENING: 4w tyg 9.CEL CYKLU: zdobycie nie tyle czystego miesa co sporo masy i miesni ale przy tym za bardzo sie nei zalac 10.ODSTEP CZASOWY PO OSTATNIM CYKLU: 6 miechow 11.POZIOM BF% mały 12.TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIECIA (TYP BUDOWY): tendencja do tycia:( 13.STAN ZDROWIA: dobry 14.SKLONNOSC DO LYSIENIA LUB POROSTU OWLOSIENIA: sa skłonnosci
i tak poza tym wiec moze wezme do tego cyklu nolve przez cały okrec cyklu?? bo oprucz tego clomid 24 tabsy po 2 tyg od zakonczenia brania prolo. i po cyklu kreatyna (lepiej mono czy jakis jabłczan czy stack?)i clen mysle na spadki i przy okazji troche spali ?
1164627280000
.liquid.
Wysłana - 27 listopada 2006 23:01
to jak z tym myslicie ?
1164664877000
Ksiedzu
Wysłana - 27 listopada 2006 23:17
jak masz tendencje do tycia to nie wal mety z enanem
wydymac caly swiat
Ekspert -
1164665828000
Pająk 84
Wysłana - 27 listopada 2006 23:29
węgle wyłącznie o niskim ig...tylko czyste bialko dobrej jakości....bilans kaloryczny tez by sie przydalo wyliczyc....więcej niz 1000kcal na plus nie dodawaj,a kalorie ponad bilans niech w polowie pochodza ze zdrowych tluszczy, jesli biegasz regularnie to rob to dalej,jak nie to zacznij,codziennie rano na pusty bebzon godzina lekkiego truchtu,albo rowerek w jednostajnym tempie(oszczedzi glikogen a dopali fat),na silowni zwiększ intensywność skracając przerwy między seriami...mete sobie daruj bo momentalnie masz po wydolności,i dupa zimna nie aeroby,zamien na wino,albo jeszcze lepiej na supre,nolva jak najbardziej,pol tabsa dzien styka,a o paleniu fatu po cyklu zapomnij,po cyklu przyrosty sie utrzymuje,a nie wpedza w katabolizm próbujac palic fet,dawki koksów to Ci kto inny rozpisze,bo ja ide w kime...%)
dieta jest najważniejsza,przyłóż się a bedzie wypas
1164666559000
Krzychen
Wysłana - 28 listopada 2006 10:47
"9.CEL CYKLU: zdobycie nie tyle czystego miesa co sporo masy i miesni ale przy tym za bardzo sie nei zalac "
1164707259000
.liquid.
Wysłana - 28 listopada 2006 14:59
diete trzymam dobra a jezeli chodzi o to zebym darował sobie prolo z meta to raczej nie ...bo chcem duuzo masy a na propie z winem zrobie z połowe tego :/ jezeli bede trzymałdiete taka jak pisaliscie to po tych srodkach mnie nie zaleje tłuszczem i woda??bo podobno niektorzy nawet sie rzebia na omce ;]i grunt to dieta ( oczywiscie ich genetyka napewno jest inna niz moja no ale jednak jak to jest z tym??jak sie ma diete dopracowana to przy dłuzszych estrach sie tak duzo nie spase ?:D:D) jezeli bym przykladowo brał to styczen luty ...marzec kwiecien podtrzymywał na krecie i potem na sucho troche a na maj czerwiec wycinka na clenie ???zeby popaliło fat??(juz nie pisze o zmianach diety itp bo to oczywiste)
a moze nolva podczas cyklu w pewnym stopniu załątwi sprawe??no i cynk
1164722358000
.liquid.
Wysłana - 28 listopada 2006 15:04
krzychen :D:D chodzi mi o to ze troche tłuszczyku moze pujsc bo i tak pozniej robie wycinke ...ale zeby nie poszło tyle zebym sie pozniej niewiadomo ile z tym meczył :/
myslałem nad propem do mety ale niechcem sie tak czesto kłuc:/
duzo lepiej by mi było np 250mg e7d(co wy na to ?niektorzy tak biora...nie za duze wachania soku?)mowie o prolo
1164722661000
popej86
Wysłana - 28 listopada 2006 15:50
no kluc sie trzeba bez tego nie da rady. na ladna mase bym polączyl superke+prop+metka-tego dawki do 20mg/dzien i powinno wyjsc ladne miesko ale jak chcesz tanio to metka+prolo tez da rade ale gorzej i tyle, cykl ogolem nie jest zły pozdro
1164725433000
.liquid.
Wysłana - 28 listopada 2006 19:07
dobra dzieki w takim razie na ten raz wezme mete z prolo a pozniej bede sie bawił w nandrolony itp w pozniejszych cyklach :) teraz sobie zrobie mase ..pozniej wyrzezbie na wakacje a po wakacjach moze jakis cyklik juz ma krotkich estrach np supra z popem ... myslicie ze takie dawki jak pisałem moga byc ??